<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Viimeisimmät kirjoitukset


UX & SEO – Paranna käyttäjäkokemusta ja hakukonenäkyvyyttä sisällöillä

Johanna Virmavirta - 21.8.2017 13:36

Hakukoneen, esimerkiksi Googlen, ensisijainen päämäärä ja tehtävä on toimittaa asiakkaalle mahdollisimman relevantteja hakutuloksia mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Jotta hakukone pystyisi tehtävän suorittamaan, on esimerkiksi Google ottanut käyttöön tekoälyteknologiaa, joka pyrkii ymmärtämään kunkin sivuston relevanttiutta esitetylle haulle.

Lue lisää

hakukoneptimointi  seo  mobiilihakukoneoptimointi  ux  käyttäjäkokemus


Videoiden hakukoneoptimointi

Fanni Parma - 7.8.2017 11:34

Jos et ole täysin kiven alla asunut, niin tiedät, että videot kasvattavat alati suosiotaan. HubSpotin mukaan verkossa tapahtuvista aktiviteetista jopa  liittyy videoihin, joten vuoden 2017 State of Inbound ei todellakaan liioitellut kertoessaan, että videot tulevat muuttamaan koko sisällöntuotannon pelin. Videosisältöä näkyy yhä enenevissä määrin kirjoitetun tekstin rinnalla – jos kaipaat enemmän tietoa siitä, mitä videot merkitsevät markkinoijalle, kirjoitin äskettäin B2B-videoiden trendeistä postauksen.

Lue lisää

hakukoneptimointi  video  seo  b2b-video  videotuotanto


Uusi SEO on sisältöä kaikilla rintamilla

Johanna Virmavirta - 21.11.2016 7:05

SEO-guru ja Mozin perustaja Rand Fishkin kertoi hakukoneoptimoinnin uusimmista tuulista Inbound 2016 -tapahtumassa Bostonissa. Jotta näkyvyyttä hakutuloksissa voitaisiin hänen mukaansa saavuttaa, on optimoijien yhä enemmän ymmärrettävä käyttäjäkokemusta sekä sitä, miten ja mitä ihmiset verkossa ollessaan etsivät ja miten verkon hakukoneet toimivat. Googlen painottuminen yhä enemmän tekoälyyn sekä suuri määrä algoritmipäivityksiä viimeisen kahden vuoden aikana ovat muuttaneet perinteisen SERPin ulkoasua ja hakukonerankingin sääntöjä. Google ei myöskään paljasta verkon liikenteeseen tai hakuihin ja niiden tuloksiin liittyvää dataa enää entiseen malliin, joten optimointi on yhä haastavampaa.

Lue lisää

hakukoneptimointi  seo


Miten Accelerated Mobile Pages muuttaa SEO:a?

Joni Laukkonen - 17.11.2016 10:01

Internetin käyttö on lisääntynyt huomattavasti mobiililaitteilla viimeisten vuosien aikana. Tämä on asettanut vaatimuksia niin datayhteyksille kuin verkkosivuillekin. Mobiilidatayhteyksien nopeudet ovat kasvaneet koko ajan ja samalla verkkosivuista on tullut entistä monipuolisempia ja raskaita ladata mobiililaitteilla. Mobiilikäyttäjät odottavat, että verkkosivut latautuvat nopeasti myös heidän mobiililaitteillaan samalla tavalla kuin tavallisilla tietokoneilla.

Lue lisää

hakukoneptimointi  seo  mobiilihakukoneoptimointi  AMP


Metatiedot hakukoneoptimoinnissa

Fanni Parma - 9.8.2016 13:58

Metatiedot ovat käyttäjän viimeinen toivo saada sisältö näkymään hakukoneiden etsinnän tuloksissa. Ilman metatietoja on epätodennäköistä, että sinua tietämättään etsivä koskaan löytää sisältösi äärelle. Silti jostain syystä metatiedot ovat nykyään järkyttävän huonosti käytettyjä. Ilmiö johtuu pääasiassa siitä, että niiden olennaisuutta hakukoneoptimoinnissa ei arvosteta tai ei yksinkertaisesti osasta käyttää oikeaoppisesti. Mutta jos yrityksesi suorituskyvyn ja tehokkuuden parantaminen tai ylläpitäminen kiinnostaa, niin pitäisi myös taidokas metatietojen luominen.

 

Lue lisää

hakukoneptimointi  hakutulokset  seo  avainsanat  metatieto  hakusanat  metatiedot


Avainsanojen tehokas käyttö hakukoneoptimoinnissa

Angela Hedberg - 15.3.2016 15:05

Hakukonemaailma elää koko ajan. Hakukoneiden rankingalgoritmit ovat lähestulkoon jatkuvan muutoksen alla. Ties mitä mullistuksia ehtii tapahtua tätäkin blogia kirjoitettaessa. Mutta se, että koko hakukonemaailma perustuu avainsanoihin ei ole (ainakaan vielä) muuttunut. Avainsanojen käyttö ja kohdistus ovat olleet aikojen alusta asti yksi oleellisimmasta hakukoneoptimoinnin osista.

Lue lisää

hakukoneptimointi  hakutulokset  seo  avainsanat