<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

HubSpot CRM

HubSpot CRM on ilmainen, täysiverinen CRM, joka on voittanut useita palkintoja. HubSpot CRM:n avulla hallinnoit asiakkaitasi sekä myynnin toimintaa yhdestä ja samasta paikasta. Hyvä CRM helpottaa myynnin työtä ja kokoaa yhteen kaikki asiakkaisiin liittyvät tiedot. Olemme koonneet tälle sivulle kaikki tarvittavat tiedot HubSpot CRM:stä.

1

Mikä on HubSpot CRM-järjestelmä?

Tutustumme paremmin HubSpot CRM-järjestelmään ja sen eri versioihin sekä ominaisuuksiin. HubSpot CRM-järjestelmästä on tarjolla ilmaisesta versiosta aina Enterprise-tasoon. Näiden eri versioiden ominaisuudet helpottavat myynnin seurantaa ja johtamista sekä tietysti myyjän työtä.

Lue lisää

2

Miksi valita HubSpot CRM-järjestelmä?

Tässä tekstissä avataan tarkemmin ne syyt, miksi valita HubSpotin CRM ja miten se helpottaisi myyjän ja myyntijohdon päivittäistä työtä.

Lue lisää

3

Kuinka HubSpot CRM-järjestelmä toimii?

HubSpot CRM-järjestelmä on helppokäyttöinen ja nopea käyttöönottaa. Lue tästä artikkelista lisää, miten HubSpot CRM-järjestelmä toimii.

Lue lisää

4

Asiakkuudenhallinta HubSpot CRM:ssa

Tässä artikkelissa avataan, mitä käsite ”asiakkuudenhallinta” tarkoittaa ja miten asiakkuudenhallinta tuottaa lisäarvoa yritykselle. Käymme myös läpi miten HubSpotin avulla on saavutettavissa merkittäviä hyötyjä asiakkuudenhallinnan näkökulmasta.

Lue lisää

5

Pipedrive vs. HubSpot CRM

Mitkä ovat olennaisimmat eroavaisuudet Pipedriven ja HubSpotin CRM:n välillä? Tässä tekstissä vastaamme tähän kysymykseen hyödyntämällä käyttäjien arvosteluita.

Lue lisää

Jaa sivu

1

Mikä on HubSpot CRM-järjestelmä?

Jokaisella organisaatiolla tulisi olla käytössä jonkinlainen CRM-järjestelmä eli asiakkuudenhallintajärjestelmä. CRM-järjestelmän tarkoitus on tukea yrityksen toimintaa. Järjestelmä auttaa hallitsemaan ja johtamaan asiakassuhteita, sekä tukee yrityksen liiketoimintastrategioita. HubSpot on myös kehittänyt oman CRM-järjestelmän asiakkaille, joiden avulla yritys voi tehostaa omaa myyntiä ja kasvattaa liiketoimintaansa.

HubSpot julkaisi oman ilmaisen CRM-järjestelmän vuonna 2014 ja tämän jälkeen kehittänyt sitä jatkuvasti sekä tuonut järjestelmään uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. HubSpot CRM mahdollistaa myyntiprosessin hallinnan koko organisaation läpi, eli myyntiprosessi hallitaan aina liidihankinnasta diilien klousaamiseen asti. HubSpot on CRM:ssään painottanut hyvin vahvasti koko organisaation kattavaan läpinäkyvyyteen sekä markkinoinnin ja myynnin yhteistyöhön. Tutustu myös blogiin jossa kerromme, mikä HubSpot on ja mihin yritykset pystyvät sitä hyödyntämään.

 

HubSpot-crm-deals-nakyma

 

Tässä osiossa on tarkoitus käydä läpi HubSpot CRM:ää ja järjestelmän ominaisuuksia sekä myynnin työkaluja. Itse HubSpot CRM on ilmainen ja siihen kuuluu tiettyjä myynnin työkaluja (Free Sales Tools). Tämän lisäksi HubSpot tarjoaa ilmaiseen CRM:ään maksullisia ominaisuuksia. Nämä on paketoitu erilaisiin paketteihin:

 • Sales Hub Starter
 • Sales Hub Professional
 • Sales Hub Enterprise

Tämän lisäksi HubSpot CRM-järjestelmään on myös mahdollisuus hankkia erilaisia laajennuksia ja premium palveluja sekä lisäkäyttäjiä maksullisiin työkaluihin. Lue lisää pienistä HubSpot-integraatioista.

HubSpot CRM Free Sales Tools

HubSpot CRM-järjestelmään voidaan liittää rajaton määrä käyttäjiä eli saadaan koko organisaatio sidottua käyttämään järjestelmää. Kyseessä on täysin ilmainen CRM, joka mahdollistaa isommankin kontakti- ja yrityskannan luomisen järjestelmään. 

HubSpot CRM:n ilmaisessa versiossa tulee jo mukana myynnin perustyökalut. Tärkeimpänä on saada asetettua yrityksen myyntiprosessi järjestelmään, eli myynnin eri vaiheille annetaan nimet ja paino-arvo, jonka avulla voidaan seurata ennustetta. Myynnin pipeline kertoo, paljonko potentiaalista kauppaa on tulossa. Myyntipipelinen avulla on helppo hallinnoida ja priorisoida myyntiä.

Tämän lisäksi käytössä on kontakti-, yritys- ja deals-osiot, joiden tietokenttiin voidaan kerätä tärkeää tietoa kontakteista ja yrityksistä, sekä rikastaa olemassa olevaa tietokantaa. Potentiaalisia kauppoja työstetään ja edistetään Deals-osiossa.

Ohessa on nostettu esille ilmaisen version muutama hyödyllinen työkalu:

 • Gmail- ja Outlook-integraatio - HubSpot CRM:ään voidaan yhdistää sähköposti, jonka avulla saadaan tehostettu myyjien toimintaa ja kaikki sähköpostit saadaan oikeaan paikkaan CRM-järjestelmässä. Gmail, G Suite ja useat eri Outlook versiot voidaan yhdistää järjestelmään.
 • Tasks - Myyjät voivat luoda itselleen taskeja, joiden avulla he pystyvät tehostamaan päivittäisiä rutiineja, eli tekemään itselleen tehtäviä, joiden avulla saadaan edistettyä myyntiä.
 • Email scheduling - Tämän työkalun avulla voidaan ennakkoon ajastaa yksittäisten sähköpostien lähettäminen, eli kontaktille voidaan kirjoittaa sähköposti jo etukäteen ja ajastaa sen lähettäminen haluttuun ajankohtaan.

Tämän lisäksi ilmaisesta versiosta löytyy myös muitakin hyödyllisiä työkaluja, kuten oheisesta kuvasta selviää.

 

HubSpot-crm-ja-Free-Sales-Tools-ominaisuudet

 

Sales Hub Starter

HubSpot CRM:ään voi hankkia Sales Hub Starter -paketin, jossa on lisää myynnin työkaluja tukemaan myyjien työskentelyä. Sales Hub Starter -paketin investointi on 46 € per kuukausi, joka sisältää 1 käyttäjän. Pakettiin on mahdollista ostaa lisäkäyttäjiä. Tässä kohdin on hyvä muistaa, että ns. normaalikäyttäjiä voi olla kuinka paljon tahansa, eli käyttäjiä joilla ei ole käytössä Sales Hub Starter -paketin työkaluja vaan ainoastaan ilmaisen version työkalut.

Tässä muutama hyödyllinen työkalu ja ominaisuus Sales Hub Starter -paketista:

 • Email Sequences - Tämä mahdollistaa myynnin automaatioiden rakentamisen, eli yksittäiselle kontaktille voidaan rakentaa erilaisia työnkulkuja. Automaatioon voi kuulua esim. sähköposteja, erilaisia taskeja, jne.
 • HubSpot branding removed - Tämä ominaisuus poistaa HubSpotin oman brändin eri työkaluista ja mahdollistaa yrityksen oman visuaalisuuden sekä brändäyksen käyttämisen kun työskentelee CRM:n kanssa.

Oheisesta kuvasta näet muut työkalut ja ominaisuudet, jotka kuuluvat Sales Hub Starter -pakettiin:

 

HubSpot-crm-ja-Sales-Hub-Starter-ominaisuudet

 

Tämän lisäksi Sales Hub Starter -pakettiin on mahdollista hankkia erilaisia laajennuksia. Näiden laajennuksien avulla voit kustomoida ja laajentaa olemassa olevaa palvelua. Oheisesta kuvasta nähdään mitä laajennuksia kuuluu tähän pakettiin:

 

HubSpot-crm-ja-Add-Ons

 

Sales Hub Professional

Sales Hub Professional -paketti tuo taas lisää työkaluja ja ominaisuuksia HubSpot CRM:ään. Nämä työkalut tuovat uusia ulottuvuuksia ja tehokkuutta myynnin päivittäiseen toimintaan. Sales Hub Professional -paketin investointi on 460 € per kuukausi, joka sisältää 5 käyttäjää. Tässäkin tapauksessa voidaan hankkia lisäkäyttäjiä, joilla on käytössä Sales Hub Professional -lisenssi ja samalla voi olla käyttäjiä, joilla on ainoastaan käytössä myynnin ilmaiset työkalut.

Muutama esimerkki Sales Hub Professional -paketin työkaluista:

 • Multiple deal pipelines - Voidaan luoda useita eri myyntipipelineja, eli eri liiketoiminnoilla voi olla omat pipelinet ja niiden vaiheet sekä painotukset vaiheille.
 • Multiple currencies - Voidaan asettaa useampi valuutta järjestelmään. Näin voidaan seurata myyntiä eri valuutoissa.
 • Sales Automation - Voidaan luoda erilaisia työnkulkuja eli ei pelkästään yksittäiselle kontaktille, vaan voidaan esimerkiksi automaation avulla lähettää sähköposteja määritellylle kohderyhmälle, muuttaa tietyn tietokentän arvoa, luoda deal, luoda task käyttäjälle.
 • Products - Voidaan luoda tuotekirjasto eri tuotteista ja palveluista, jotka voidaan suoraan liittää tarjous-työkaluun. Näin nähdään mitä tuotteita ja palveluita ollaan myymässä ja on aikaisemmin myyty.
 • Quotes - Tarjous-työkalun avulla voidaan suoraan luoda tarjous, jonka voi lähettää asiakkaalle allekirjoitettavaksi. Tämä työkalu helpottaa tarjouksien tekemistä ja ne löytyvät aina oikeasta paikasta.
 • Teams - Järjestelmään voidaan käyttäjistä luoda eri tiimejä. Näille tiimeille voidaan asettaa erilaisia käyttäjäoikeuksia.

Tästä näet mitä muita ominaisuuksia ja työkaluja kuuluu Sales Hub Professional -pakettiin:

HubSpot-crm-ja-Sales-Hub-Professional-ominaisuudet

 

Tähän pakettiin voi myös hankkia samat laajennukset kuin Sales Hub Starter -pakettiin.

 

Sales Hub Enterprise

Sales Hub Enterprise on laajin paketti, jonka voi hankkia HubSpot CRM-järjestelmään. Tämä paketti tuo Enterprise-tason ominaisuuksia ja työkaluja järjestelmään ja myynnin toimintaan. Sales Hub Enterprise -paketin investointi on 1110 € per kuukausi ja tämä sisältää 10 käyttäjää. Tässäkin tapauksessa on mahdollista hankkia lisää Sales Hub Enterprise -käyttäjälisenssiä tavallisten ilmaisten käyttäjälisenssien rinnalle.

Sales Hub Enterprise -paketin ominaisuuksista ja työkaluista esimerkkejä:

 • Goals - Voidaan asettaa myynnin tavoitteet ja seurata niiden toteutumista HubSpot CRM:ssä
 • Calculated properties - Voidaan luoda tietokenttiä, joiden takana on laskennallisia toimintoja. Tästä voisi olla esimerkkinä toteutuneen kaupan myyntikate %
 • eSiganture - Tämä työkalu mahdollistaa sen, että kontakti voi allekirjoittaa HubSpot CRM:ssä tehdyn sopimuksen sähköisesti verkossa.
 • Quote approvals - Tämän työkalun avulla sopimus tulee ensi hyväksyttää määritellyn henkilön toimesta, eli myyjät eivät voi lähettää suoraan sopimusta jos sitä ei ole ensin katsonut esimerkiksi heidän esimies ja hyväksynyt sitä. Tämä prosessi tehdään HubSpot CRM-järjestelmässä.

Tämän lisäksi HubSpot Sales Enterprise -pakettiin on saatavilla samat laajennukset ja premium palvelut kuin HubSpot Sales Professional -pakettiin.

Oheisesta kuvasta näkee mitä ominaisuuksia ja työkaluja pakettiin kuuluu:

 

HubSpot-crm-ja-Sales-Hub-Enterprise

 

HubSpot CRM ja API-rajapinnat

HubSpot CRM-järjestelmässä on myös avoimet API-rajapinnat niin kuin muissakin HubSpot järjestelmissä. API-rajapinnat tuovat lukuisia ja hyödyllisiä mahdollisuuksia tehdä erilaisia integraatioita HubSpot CRM-järjestelmään.

HubSpotin API-rajapinnat mahdollistavat integraatioiden tekemisen yrityksen erillisten järjestelmien ja HubSpot CRM:n välille. Tästä esimerkkinä voisi olla yrityksen laskutusjärjestelmä tai projektinhallintajärjestelmä. Eri integraatioden mahdollisuudet ovat lähes rajoittamattomat kunhan API-rajapinnat ovat avoimena kaikissa järjestelmissä, joiden kanssa integraatiota on tarkoitus tehdä.

Tässä kohdin on hyvä nostaa yksi erittäin tärkeä integraatio, eli Stripe-integraatio. Tämä mahdollistaa maksukortilla maksamisen HubSpot-tarjouksessa, eli kun käyttäjä on tehnyt tarjouksen asiakkaalle niin sopimuksen voi maksaa suoraan lähetetystä tarjouksesta maksukortilla. Tämä tarkoittaa, että ei tarvitse erikseen allekirjoitusta sopimukseen vaan maksukortilla maksaminen hoitaa sen asian.

Kun haluat yhdistää HubSpot-alustan esimerkiksi MS Dynamics CRM:ään tai vaikkapa asiakaspalvelu järjestelmääsi niin tarjoamme turvallisen ja toimivan integraation palveluna.

 

New Call-to-action 

2

Miksi HubSpotin CRM?

Viime elokuussa vaihdoin työpaikkaa ja aloitin Sales Communicationsilla myyjän roolissa. Paljon uusia juttuja oli tietenkin opittavana ja yksi näistä oli uuden CRM:n omaksuminen. Olin edellisessä työpaikassani käyttänyt Microsoftin Dynamicsia ja olin silloin ollut turhautunut CRM:n toiminnallisuuksiin. Ennakkofiilikset eivät olleet siis kauhean positiiviset CRM-järjestelmistä, kun aloitin käyttämään HubSpotin CRM:ää.

Ensimmäinen tunne HubSpotin CRM:stä oli se, että missä ne kaikki toiminnallisuudet ovat. Missä ovat ne kaikki ominaisuudet ja tiedot, joita minun piti kissojen ja koirien kanssa etsiä vanhasta CRM:stä? Olin tottunut järjestelmään, jossa asiakastiedot ja työkalut olivat eri näkymien takana. Nyt huomasin, että oikeastaan kaikki oleellinen löytyi yhdestä näkymästä. HubSpot pitää nimittäin automaattisesti kirjaa myynnin aktiviteeteista. Pystyin lähettämään sähköposteja, soittamaan suoraan asiakkaille ja kirjaamaan muistiinpanot saman näkymän alle. Lisäksi sain tehtyä tehtäviä ja muistutuksia itselleni, mikäli minun piti lähettää sähköposti asiakkaalle viikon päästä.

Samalla HubSpot pystyi vähentämään toistuviin asioihin käytettyä aikaa. Mikäli olet myyjä, niin tiedät, että näitä kertyy. Sain HubSpotin kautta tehtyä meilipohjia, joita voin personoida asiakkaille. Lisäksi pystyin lisäämään kappaleen mittaisia tekstejä ilman, että minun piti niitä kopioida jostain toisesta tekstistä. Pystyin myös hyödyntämään myynnin automatisointia säästämään aikaani. Pystyin automatisoimaan personoituja viestejä ja tehtäväkulkuja asiakasta varten. Tämä säästi omaa aikaani merkittävästi, mikäli minun piti tavoittaa jokin päättäjä, jota on äärimmäisen vaikea tavoittaa puhelimitse.

Yksi asia, mikä helpotti omaa myyntityötäni oli ilman muuta videoiden teko suoraan HubSpotin kautta. Pystyin lähettämään asiakkaille personoituja videoita ja kertomaan videolla ytimekkäästi, miten voisin auttaa heitä.

Kokemuksia HubSpotin CRM:stä.

 

Tässä viisi syytä, miksi sinun pitäisi valita HubSpotin CRM

1. Helppokäyttöisyys

HubSpotin CRM:n toiminnallisuudet on nopea oppia ja ottaa käyttöön, koska järjestelmä on tehty intuitiiviseksi. HubSpot on ymmärtänyt hyvin sen, että myyjät ovat laiskoja CRM:n kirjaajia. HubSpotin kautta pystyy merkittävästi vähentämään myyjien inhoamaa asiakastietojen manuaalista täyttöä.

2. Nopea

Kun saat tehtyä kaiken asiakasviestinnän yhden näkymän kautta, vähentää tämä merkittävästi myyjän ajankäyttöä. Lisäksi, kun CRM täyttää automaattisesti itseään, myyjä saa nopeasti tiedon siitä, missä vaiheessa asiakas menee hänen ostoprosessiaan. Toistuvien tehtävien automatisoinnin kautta HubSpotin CRM vapauttaa myyjän aikaa kaikista arvoatuottavimpiin asioihin.

3. Työkalut myynnin tueksi

Kuten tässä tekstissä on tullut jo hehkutettua, HubSpotin CRM:stä saa työkaluja, jonka kautta pystyy parantamaan myyjän arvontuottoa asiakkaalle. Yksi työkalu mitä tässä ei ole tullut vielä mainittua on tapaamisen kalenterointiominaisuus. Voit linkittää oman kalenterisi HubSpotiin ja tämän kautta voit luoda henkilökohtaisen kalenterilinkin, jota voit jakaa asiakkaalle ajanvarausta varten. Voit siis unohtaa jatkuvan veivaamisen siitä, että sopiiko nämä kolme aikaa tai nämä kolme.

New call-to-action

4. Myynnin raportointi ja johtaminen

HubSpotin CRM:n kautta pystyt seuraamaan omaa tekemistä ja asettamaan viikkokohtaisia tavoitteita itsellesi. Olen itselleni esimerkiksi luonut henkilökohtaisen raportoinnin, jonka kautta pystyn seuraamaan kuinka paljon minulla on ollut puheluita, tapaamisia ja uusia diilejä pipelinessä tällä viikolla.

HubSpotissa pystyy myös helposti seuraamaan missä vaiheessa diilit on pipelinessa ja laskemaan myynnin ennustetta. Diileille on luotu lisäksi oma näkymä, jossa näkee kaiken asiakasviestinnän, tarjouksen tiedot sekä muistiinpanot juuri tähän diiliin liittyen. Tämä on hyvä työkalu myös myyntijohtajille, jotta he pysyvät hyvin kärryillä siitä, missä tilanteessa mikäkin diili on.

New call-to-action

5. Kaikki asiakastieto saman katon alla

HubSpotin kautta pystyt saamaan markkinoinnin ja asiakaspalvelun työkalut. Pystyt keräämään asiakastietoa jokaisessa asiakasmatkan eri vaiheessa. Markkinointi syöttää jatkuvasti tietoa asiakkaan digitaalisesta jalanjäljestä (esim. webinaariosallistumiset ja tiedot millä tuoteisivuilla asiakas on vieraillut) sekä mitä markkinointiviestejä asiakkaalle on lähtenyt. Asiakaspalvelu taas syöttää tietoja asiakastyytyväisyyteen ja suositteluasteeseen liittyen. Tämä helpottaa olennaisesti asiakkuusprosessin kehittämistä ja johtamista, kun sinun ei tarvitse etsiä asiakkaaseen liittyvää tietoa erikseen markkinoinnista, myynnistä ja asiakaspalvelusta vaan kaikki työkalut rikastavat samaa tietopankkia.

Katso mitä tulee tehdä ja mikä kuuluu tekniseen käyttöönottoon kun HubSpot otetaan käyttöön.

Varaa aika kanssamme

Valitse sinulle sopiva aika jutellaksesi Inboundin ja kasvun ammattilaisen kanssa. Tietysti maksutta.

 

3

Kuinka HubSpot CRM-järjestelmä toimii?

HubSpot CRM-järjestelmässä on paljon hyviä puolia; helppo käyttää, ilmainen ja se tehostaa kätevästi asiakkuudenhallintaa. HubSpot CRM auttaa hallitsemaan paremmin kontakteihin, yrityksiin ja tarjouksiin liittyvää, bisneksen kannalta tärkeää informaatiota. Samalla myös asiakkuudenhallintaan liittyvä toiminta tehostuu; et kuluta aikaa enää yksittäisten sähköpostien metsästämiseen tai Excel-taulukoiden päivittämiseen. Tässä blogitekstissä käymme läpi, kuinka HubSpot CRM-järjestelmä toimii ja mitä sillä on mahdollista tehdä.

Kontaktit – yleisnäkymä, kontaktikortti ja kontaktien lisääminen

HubSpot CRM:ssä on selkeä kontaktinäkymä, jota voit järjestellä tarpeiden mukaisesti. Kontaktien yleisnäkymässä näkyvät kontakteja koskevat tiedot. Näitä tietoja voi muokata tarpeen mukaan, jolloin näet yrityksesi kannalta tärkeät kontaktitiedot. Kontaktien yleisnäkymään voit myös tallentaa erilaisia filttereitä, jolloin HubSpot hakee sinulle tietyillä arvoilla määritetyt kontaktit. Esimerkiksi tallennettu filtteri voi hakea kontaktit,  jotka asuvat Helsingissä ja toimivat tietyllä tittelillä. Kontaktien järjestely ja organisointi helpottaa löytämään oikeat ja juuri sinun yritykselle tärkeät kontaktit.

Yksittäisen kontaktin saa avattua helposti menemällä polkua Contacts -> Contacts ja valitsemalla yksittäisen kontaktin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kontaktien yleisnäkymästä pääset avaamaan yksittäisen kontaktikortin, jonne kirjautuvat kaikki kontaktia koskevat aktiviteetit. Näitä aktiviteetteja ovat mm. sähköpostit, soitetut puhelut, palaverit, kirjoitetut muistiinpanot ja kontaktia varten luodut tehtävät. Tällaisia tehtäviä voivat olla esim. yhteydenotto asiakkaaseen kahden viikon päästä. Tehtävä tallentuu kontaktikortin aikajanalle ja saat myös sähköpostiisi muistutuksen tehtävästä. Kontaktikortista näet tietysti myös kaikki kontaktia koskevat tiedot.

Jokaisella kontaktilla on olemassa myös yritystiedot, johon kontakti liittyy. Nämä yritystiedot löytyvät kontaktikortilta oikeasta reunasta. HubSpot hakee automaattisesti yritystietoja kontaktin sähköpostin perusteella, jolloin yritystiedot tulevat näkymään kontaktin kortille.

HubSpotin ollessa käytössä pidempään, uudet kontaktit usein tulevat erilaisten inbound-markkinointitoimenpiteiden tuloksena, kuten esim. oppaan lataamisesta. Näin kontakti kirjautuu suoraan HubSpot CRM:iin. Kontakteja CRM:iin voi lisätä myös manuaalisesti tai esimerkiksi CSV-tiedoston syöttämällä. Yksittäisen kontaktin lisääminen onnistuu Contacts - Contacts ja oikealta ylhäältä create a contact.

Companies-osiosta löydät kaikki CRM:iin lisätyt yritykset

Kuten sanottu, Contacts-osiosta löydät CRM:iin kirjautuneet yksittäiset kontaktit.  Companies-osiosta taas löydät kaikki CRM:iin kirjatut yritykset. Companies-osio näyttää samalta kuin Contacts-osio ja se toimii myös hyvin samalla logiikalla. Avatessasi Companies-osion yleisnäkymästä yksittäisen yrityksen näet kronologisessa järjestyksessä kaiken vuorovaikutuksen, jota on käyty kyseiseen yritykseen liittyvien kontaktien kanssa.

Deals – seuraa myyntiäsi kätevästi ja helposti

HubSpotin CRM:ään kuuluu myös Deals-osio, josta näet koko myynnin pipelinen. Voit valita, haluatko katsoa diilejä table- vai board-muodossa. Diilejä voi myös järjestellä helposti; näet mitkä diileistä on voitettuja ja mitkä hävittyjä sekä esimerkiksi minne yritykseen on palaveriaika sovittuna. Deals-näkymän analysointi antaa myös yrityksellesi tärkeää dataa – saat tietoa mm. ollaanko myyntitavoitteissa ajantasalla. Loistavaa on myös se, että halutessaan koko tiimillä voi olla näkymä deals-osioon, jolloin myynnin toiminta on läpinäkyvää.

Deals-näkymästä näet myös diilien tilanteet myynnin pipelinessa. Kolumnit, joissa diilit esitetään, ovat täysin kustomoitavissa ja näin voit määrittää, mitkä ovat yrityksesi kannalta tärkeimmät vaiheet diileille. Myyntiprosessin edetessä voit yksinkertaisesti siirtää diilejä kolumnista toiseen.

Yhdistä HubSpot CRM sähköpostiisi

HubSpot CRM mahdollistaa myös esimerkiksi käydyn sähköpostikeskustelun kirjautumisen kontaktikortille. Tämän voi tehdä joko suoraan HubSpotista tai oman sähköpostijärjestelmän kautta. Tämä toki vaatii HubSpotin yhdistämistä omaan sähköpostiin, mutta yhdistäminen käy helposti. Näin kontaktikortille jää sähköpostikeskustelut näkyviin ja myös muu tiimi pystyy sähköpostikeskusteluja seuraamaan. Tämä luonnollisesti helpottaa yhteydenpitoa kontaktiin, sillä on helppo jatkaa keskustelua siitä mihin se on jäänyt. Lähetetystä viestistä saadaan notifikaatio, kun sähköposti on avattu. Tämä tietysti on hyödyllistä infoa myynnille.

Lopuksi

HubSpot CRM-järjestelmä auttaa sinua ymmärtämään, missä kohtaa myyntifunnelia liidisi ovat ja esimerkiksi mitkä asiakkaista todennäköisesti klousaantuvat. Lisäksi CRM auttaa organisoimaan omaa ajankäyttöäsi tehokkaammin, sillä kaikki kontakteihin liittyvä tieto on, ja tallentuu samaan paikkaan, josta se on helposti koko myyntitiimin löydettävissä.

 

 

4

Asiakkuudenhallinta HubSpot CRM:ssä

Puhuttaessa asiakkuudenhallinnasta (engl. customer relationship management) tuttavallisemmin CRM:stä, tulee monella mieleen ensimmäisenä asiakkuudenhallinnan ohjelmistot. Tänä päivänä näitä ohjelmistoja on tarjolla runsaasti; Zoho, Salesforce, Dynamics, HubSpot, Pipedrive jne. Käsitteenä asiakkuudenhallinta on kuitenkin paljon muuta kuin pelkkä ohjelmisto.

Asiakkuudenhallinnassa on tärkeää, että yritys tuntee avainkohderyhmänsä ja ymmärtää, kuinka suuren arvon tyytyväiset asiakkaat luovat yritykselle. Asiakkuudenhallinta yhdistää asiakaslähtöisen ajattelutavan, toimintatavat, prosessit sekä asiakkuudenhallinta-ohjelmiston. Toimivan asiakkuudenhallinnan hyödyt ovat kiistattomat mille tahansa yritykselle:

 1. Tehokkaampi asiakkuuden hankintaprosessi
 2. Asiakkaalle tuotettava arvo
 3. Kasvun vauhdittaminen
 4. Kilpailuetu
 5. Oppiminen ja osaamisen kehittäminen yrityksen sisällä

Asiakkuudenhallinta perustuu dataan

Pähkinänkuoressa hyvin toteutettu asiakkuudenhallinta tuottaa arvokasta dataa ja informaatiota yritykselle, mikä auttaa ymmärtämään sekä ennustamaan asiakkaan käyttäytymistä. Mihin tämä data sitten oikein tallentuu ja missä sitä hallitaan?

Tässä kuvaan astuu CRM-järjestelmä. CRM-järjestelmä ja sen tietokanta on koko asiakkuudenhallinnan keskiössä. Parhaimmillaan tietokannassa yhdistyvät asiakastiedot, sekä kaikki eri kanavissa tapahtuva asiakaskommunikaatio. Näitä kanavia ovat esimerkiksi yrityksen verkkosivut, sähköpostikeskustelut, asiakaspalvelu (live chat tai botti), puhelinsoitot, sosiaalinen media ja mainonta. Kun tämä data ja informaatio on kerätty yhteen paikkaan, pääsee kaikki tietoa hyödyntävät osastot, kuten myynti, markkinointi ja asiakaspalvelu käsiksi siihen vaivattomasti. 

HubSpotin mobiilisovellus mahdollistaa myös tehokkaan HubSpot CRM:n hyödyntämisen älypuhelimella. 

Asiakkuudenhallinta HubSpotissa

Puhuttaessa HubSpotista, emme voi olla ohittamatta vauhtipyörää, eli flywheel-mallia. Markus kirjoitti aiheesta blogissaan 4 vinkkiä yrityksen kasvun vauhdittamiseen.

Tiivistettynä flywheel-mallissa asiakas on keskiössä. Asiakkaan prosessista pyritään poistamaan kaikki mahdollinen kitka ja tekemään asiakaskokemuksesta mahdollisimman kevyt ja kitkaton. Asiakaskokemuksen kitkattomuuden saavuttamiseksi pitää markkinoinnin, myynnin ja asiakaspalvelun pelata hyvin yhteen.

HubSpot-flywheel-crm

HubSpotissa asiakkuudenhallinta on yrityksesi vauhtipyörän ydin. Kun vauhtipyörään lisätään energiaa (dataa), alkaa se pyöriä. Mitä enemmän tätä energiaa syötetään, sitä nopeammin pyörä pyörii.

Kun markkinointi, myynti ja asiakaspalvelu saadaan työskentelemään asiakaslähtöisesti ja saman datan ja informaation parissa, on suunta oikea.

Asiakkuudenhallinnan hyödyt HubSpotissa

Asiakkuudenhallinnan näkökulmasta HubSpotilla on saavutettavissa merkittäviä hyötyjä, sillä HubSpotissa löytyvät myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun työkalut kaikki saman katon alta. Tämä mahdollistaa muun muassa seuraavaa:

 • markkinoinnin kohdentaminen segmenteittäin
 • asiakaspalvelun kehittäminen
 • myynnin ennustaminen (likelyhood to close)
 • myynnin räätälöinti asiakaskohtaisesti
 • ajan säästäminen kun kaikki data samassa paikassa
 • asiakkaan ostoprosessin helpottaminen
 • asiakkaan menestymisen mahdollistaminen

Jos haluat nostaa asiakkuudenhallintasi seuraavalla tasolle, varaa aika asiantuntijoiltamme ja keskustellaan tarkemmin, miten HubSpotin CRM soveltuisi teille. 

 

New Call-to-action 

5

HubSpot CRM vs. Pipedrive CRM

Kun juttelemme potentiaalisten asiakkaiden kanssa siitä, mitä CRM-järjestelmää he käyttävät, Pipedriven CRM nousee keskusteluissa usein vastaan.

Perustuen G2Crowdin käyttäjäarvosteluihin (HubSpot CRM 2 394 arvostelua ja Pipedrive 833 arvostelua) HubSpotin CRM sai kokonaisarvosanaksi 4.2. ja Pipedrive 4.3 (arvosteluasteikko 1-5). HubSpot onkin valittu maailman parhaimmaksi markkinoinnin automaation työkaluksi. Alla on listattu selvimmät eroavaisuudet, joissa järjestelmät poikkeavat positiivisesti verrattuna toisiinsa.

Miksi Pipedrive:

 • Helppo tapa järjestää ja kustomoida myynnin pipeline 
 • Myynticasien tehokas edistäminen
 • Myyjien aktiivisuuden kehittäminen
 • Helppo ja nopea käyttää

Miksi HubSpotin CRM:

 • Asiakastietojen hallinta on helpompaa. 
 • Markkinoinnin, myynnin ja asiakaspalvelun työkalut samalla alustalla.
 • Kaikki työkalut rikastavat samaa tietokantaa ja kontaktikortin alle saadaan asiakkaan digitaalinen jalanjälki sekä asiakastyytyväisyys ja suositteluaste.
 • Helppoa tehdä kaikki asiakasviestintä kontakti-/yritys-/diilikortin alta.
 • Myynnin raportointi ja analytiikka on tehty helpoksi
 • HubSpot kehittyy nopeasti (iso kehitystiimi takana)

Varaa aika kanssamme

Valitse sinulle sopiva aika jutellaksesi ammattilaisen kanssa. Tietysti maksutta.

 
Diamond_2x
HubSpot_ImpactAwards_2021_GBSales
Hubspot_ImpactAwards_2018_IntegrationsInnovation
Hubspot_ImpactAwards_2018_WebsiteDesign
Hubspot_ImpactAwards_2018_IntegrationsInnovation_2x
Hubspot-ImpactAwards-PartnerOfTheYear-2017
Hubspot_ImpactAwards_2017_HappiestCustomers
HubSpotImpactAwards