<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mikä on HubSpot CMS Hub?

HubSpot CMS Hub on sisällönhallintajärjestelmä, jolla luodaan, hallinnoidaan ja ylläpidetään verkkosisältöjä. Perinteiseen CMS:n verrattuna HubSpot CMS Hub eroaa erityisesti siinä, että ​​se on ensimmäinen ja ainoa CMS, joka yhdistää verkkosivuston ja CRM:n tehon. Se on suunniteltu erityisesti kasvuhakuisille yrityksille, jotka haluavat hyödyntää CRM-alustaa liiketoimintansa kasvattamiseen. Olemme koonneet tälle sivulle kattavan tietopaketin HubSpot CMS Hubista.

Jatka siis lukemista! 👉

1

Mikä on HubSpot CMS Hub -julkaisujärjestelmä

Tutustut siihen mikä tarkalleen ottaen CMS-järjestelmä on sekä miten HubSpot eroaa perinteisistä sisällönhallintajärjestelmistä.

Lue lisää

2

Miten HubSpot CMS Hub -sisällönhallintajärjestelmä toimii?

Tämän luettuasi ymmärrät CMS Hubin tärkeimmät toiminnallisuudet sekä mitä ovat templatet, moduulit, globaalisisältö ja Marketplace sekä tutustut tärkeimpiin työkaluihin.

Lue lisää

3

Mitä ominaisuuksia HubSpot CMS sisältää?

Sukellamme syvemmälle CMS Hubin eri tasojen (Starter, Professional ja Enterprise) ominaisuuksiin ja siihen miten voit niitä hyödyntää.

Lue lisää

4

Miksi rakentaa yrityksesi verkkosivut HubSpot CMS Hubin päälle?

Mitkä ovat tärkeimmät syyt valita sisällönhallintajärjestelmäksi HubSpot CMS? Tekstin luettuasi sinulla on parempi ymmärrys siitä vastaako CMS Hub tarpeitasi.

Lue lisää

5

Mitä hyötyä HubSpot CMS Hubista on?

Tähän osioon olemme koonneet CMS Hubin tärkeimpiä hyötyjä ja etuja eriteltyinä eri tiimeille: markkinoijille, kehittäjille, IT-osastolle ja myynnille.

Lue lisää

6

HubSpot vai Wordpress -sivut?

Miten HubSpot CMS Hub vertautuu WordPressiin? Tämän tekstin avulla voit arvioida kumpi sopii tarpeisiisi parhaiten.

Lue lisää

Jaa sivu

1

Mikä on HubSpot CMS Hub -julkaisujärjestelmä?

CMS on sisällönhallinta- ja julkaisujärjestelmä, jolla luodaan, hallinnoidaan ja ylläpidetään verkkosisältöjä. HubSpot CMS Hub suunniteltu kasvuhakuisten yritysten markkinoijille ja verkkosivujen kehittäjille, jotka haluavat hyödyntää CRM-alustaa kasvattaakseen liiketoimintaansa verkkosivuston kautta. 

Yrityksen toiminnan alkuvaiheessa on helppoa luoda yksinkertainen verkkosivusto, joka vastaa sen hetkisiin liiketoiminnan tarpeisiin. Kun toiminta kasvaa, myös vaatimukset ja tarpeet sivustoa kohtaan kasvavat. Sivuja luodaan lisää ja niitä täytyy päivittää. Laajennuksia ja ohjelmistoja lisätään lisää. Monimutkaisuus lisääntyy jatkuvasti, ja sen hallinnasta tulee hankalaa.

On mahtavaa, että yritys kasvaa, mutta se tuo mukanaan myös haasteista sivuston kehittämiseen ja hallinnointiin. Tässä CMS eli sisällönhallintajärjestelmä voi auttaa. Blogiartikkeleiden, laskeutumissivujen tai koko verkkosivuston uudistamiseen riittää tällöin vain yksi työkalu. Hyvä CMS-järjestelmä tehostaa ja helpottaa sisällön luomista, hallintaa ja analysointia.

HubSpot CMS Hub on helppokäyttöinen ja kokonaisvaltainen uuden ajan julkaisujärjestelmä. Perinteiseen CMS:n verrattuna HubSpot CMS Hub eroaa erityisesti siinä, että ​​se on ensimmäinen ja ainoa CMS, joka yhdistää verkkosivuston ja CRM:n tehon. Tämä mahdollistaa ostopolkujen mukauttamisen sekä tehostaa markkinoinnin ja myynnin toimintojen yhteensovittamista ja raportointia. HubSpot CMS on rakennettu tiimien yhteistyötä silmällä pitäen, kun taas muut CMS:t on optimoitu vain verkkosivujen kehittäjille.

Useimmat markkinoilla olevat CMS-ratkaisut pakottavat tekemään kompromisseja joko käytettävyydessä tai kehitysmahdollisuuksissa. Niissä voi olla yksinkertainen website builder -työkalu, jonka avulla markkinoijat voivat luoda sisältöä nopeasti, mutta jossa ei ole tarpeellisia työkaluja kehittäjille. Toinen vaihtoehto on perinteinen kehittäjille työkaluja sisältävä CMS, joka mahdollistaa paljon, mutta estää helpon muokkaamisen ja markkinoijien tarvitseman päivittäiseen käyttöön soveltuvan sisältöeditorin.

Jos haluat kasvattaa liiketoimintaasi tarvitset sekä markkinoijien että kehittäjien sujuvan työskentelyn mahdollistavan järjestelmän. HubSpot CMS Hub antaa kehittäjien käyttää haluamiaan työkaluja ja tekniikoita luodakseen joustavia teemoja markkinoijien käyttöön. Markkinoijat voivat sitten ottaa sivuston haltuunsa - päivittää verkkosivuston ulkoasua ja tunnelmaa näkemyksensä mukaan ilman kehitystiimin apua.

HubSpot CMS Hub -tuotteista voit valita eritasoisista lisenssivaihtoehdoista. CMS Hub tuoteperhe täydentyi elokuussa 2021 alimmalla Starter-tasolla, joka tuo CMS Hubin kustannustehokkaaksi vaihtoehdoksi kasvua tavoitteleville pk-yrityksille. Lisenssivaihtoehtoja on kolmea eri tasoa: Starter, Professional ja Enterprise.

 

2

Miten HubSpot CMS Hub -sisällönhallintajärjestelmä toimii?

HubSpotin CMS -työkalut auttavat sinua rakentamaan yhtenäisen verkkokokemuksen sivuillesi. Käyttämällä valmiita teemoja ja intuitiivista drag and drop -editoria, voit luoda ja muokata sisältöä koko verkkosivustollesi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää HubSpot CMS Hub -julkaisujärjestelmää koko verkkosivuston sijaan esimerksi vain konvertoivien laskeutumissivujen tai blogin luomiseen ja ylläpitoon. 

Tässä muutamia tärkeimpiä nostoja CMS Hubin työkaluista:

 • Domain Manager: Yhdistää sivustosi domainin HubSpotiin, jotta sivustosi voidaan ottaa käyttöön.
 • File Manager: Säilytä ja järjestele tiedostoja kuten kuvia, PDF-tiedostoja, videoita ym.
 • Design-työkalut: Työkalut CMS-kehittäjille mallien, moduulien ja koodattujen tiedostojen luomiseen ja muokkaamiseen.
 • Laskeutumis- ja verkkosivut: Luo ja julkaise laskeutumissivuja ja verkkosivuja.
 • Blog: Luo ja julkaise blogikirjoituksia.
 • SEO: Suunnittele sisältöstrategiasi topic cluster -työkalun avulla ja paranna hakukonenäkyvyyttäsi hyödyntäen SEO-ehdotuksia.
 • Marketplace: Selaa ja lataa valmiita malleja ja moduuleja.
 • CRM: Koska kaikki asiakastietosi ovat samassa paikassa kuin sivustosi, voit hyödyntää asiakasdataa, kuten kontaktin persoonaa tai sivuja, joilla hän vieraillut personoidaksesi asiakaskokemusta.

Mitä ovat HubSpotin templatet ja moduulit?

CMS Hubin yhtenä perustana toimivat templatet ja moduulit. On siis tärkeää ymmärtää mikä on template-pohjan, moduulien ja sivujen välinen suhde.

Tempalet ovat tiedostoja, jotka ohjaavat sivujen ulkoasua, tyyliä ja toiminnallisuutta. CMS-kehittäjät rakentavat ne design managerissa tai lataavat ne valmiina Marketplace-kaupasta. Moduulit ovat template-pohjien rakennuspalikoita. Ne ovat “sisältölohkoja” kuten kuva, lomake, CTA-nappi, rich text ja niin edelleen, joita voi hyödyntää laaja-alaisesti verkkosivustolla. 

Template, eli sivupohja tai malli, koostuu useista moduuleista ja moduuliryhmistä. Moduulien ja sivupohjien välinen suhde on siis yksi-moneen. Samaa moduulia voidaan käyttää useita kertoja useissa eri templateissa. Template-pohjien ja sivujen välinen suhde on myös yksi monesta. Samaa sivupohjaa voidaan käyttää kymmenien eri sivujen luomiseen. Toisin sanoen: moduulit ovat template-rakennuspalikoita, templatet ovat sivujen pohjapiirustuksia ja sivut ovat valmiita tuotteita.

 

CMS-themes

 

Global content eli globaalisisältö

Globaalisisältö on sisältöä, jonka luot kerran, mutta voit käyttää uudelleen / useassa paikassa, ja joka pysyy samana koko verkkosivustollasi. Logon ja sivuston header-osion kaltaiset osat on yleensä hyvä määritellä globaaliksi sisällöksi, koska niiden halutaan näyttävän samalta koko sivustolla visuaalisen johdonmukaisuuden säilyttämiseksi.

Voit tehdä mistä tahansa haluamastasi moduulista globaalin moduulin tai moduulien ryhmittelystä globaalin ryhmän. Kun jokin sisältö on asetettu globaaliksi, et voi enää muokata sitä content editorissa. Voit muokata globaalia sisältöä vain design tool -työkalulla. Jos siis esimerkiksi haluat muokata verkkosivustosi globaalin alatunnisteen copyright-päivämäärää, täytyy tämä kyseinen moduuliryhmä etsiä suunnittelutyökalusta ja tehdä muutokset siellä.

HubSpot Marketplace

HubSpot Marketplace on sitä miltä se kuulostaakin: markkinapaikka tai hakemisto, jossa on tuhansia valmiita templateja ja moduuleja, joita voit käyttää verkkosivuston rakentamiseen HubSpotissa. Ne ovat joko ilmaisia tai maksullisia. Marketplace on erityisen hyödyllinen resurssi, jos teillä ei ole käytössä suunnittelijaa tai kehittäjää. Voit hyödyntää markkinapaikan tuotteita rakentaaksesi kauniin, visuaalisesti houkuttelevan verkkosivuston nopeasti.

Marketplacen tarjonnasta löytyy satojen suunnittelutoimistojen ja freelancereiden luomia ilmaisia ja maksullisia tuotteita. Sieltä löydät erilaiset templatet blogeihin, sähköposteihin, verkkosivuihin sekä myös template-paketit ja itsenäiset moduulit.

Marketplace voi vaikuttaa ensisilmäyksellä valtavalta ja sen tarjonta niin laajalta, että se on hankala hahmottaa, mutta hyödyntämällä hakusuodattimia, voit tarkentaa hakuasi ja löytää tarvitsemasi. Tärkeimmät tällaiset suodattimet ovat kategoria, hinta ja käyttötarkoitus (Category, Price, and Purpose).

 • Kategoria: Käytä Kategoria-suodatinta nähdäksesi vain etsimäsi tuotetyypin (esimerkiksi vain laskeutumissivujen templatet).
 • Hinta: Käytä Hinta-suodatinta etsiäksesi erikseen maksuttomia tai maksullisia tuotteita.
 • Käyttötarkoitus: Käytä tätä suodatinta, kun etsit tuotetta, jolla on tietty käyttötarkoitus kuten "Ota yhteyttä"-sivu tai pilarisivu.

Jokaisesta markkinapaikan tuotteesta voit tarkastella live-esimerkkiä sekä lukea tuotteen käyttäjien antamia asiakasarvosteluja. Jos sinulla on ongelmia tuotteen kanssa, löydät sen tarjoajan yhteystiedot tuotteen tiedoista.

Marketplace-pohjien valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että sivupohjassa on huomioitu myös sen muokattavuus esim. moduuleissa. Toinen asia mikä on hyvä ottaa huomioon pohjaa valitessa on se, että valittava pohja on suhteellisen tuore. Tämä yleensä varmistaa pohjan joustavuuden, kun se on luotu uutta CMS Hubia silmälläpitäen. 

Yleisestikin ennen pohjan valintaa ja verkkosivu-uudistuksen aloittamista kannattaa miettiä omat tarpeet ja vaatimukset sekä verkkosivun tavoite - Mitä haluat sivustollasi saavuttaa? Suunnittelemme Sales Communicationsilla verkkosivut alusta loppuun asti tarvittaessa aivan strategiasta lähtien juuri sinun tarpeitasi vastaaviksi, jolloin ne skaalautuvat mutkattomasti myös tarpeidesi kasvaessa.

 

15 upeaaHubSpot CMS:llä toteutettuaverkkosivustoa -opas

3

Mitä ominaisuuksia HubSpot CMS sisältää? – Starter, Professional ja Enterprise -tasot

HubSpot CMS Hub sisältää pitkän listan tehokkaita ominaisuuksia. CMS Hub on jaoteltu kolmeen eri tilaustasoon niin, että aina edellisen matalamman tason ominaisuudet sisältyvät myös korkeampaan tasoon. Nämä tasot ovat: Starter, Professional ja Enterprise. Myös Starter-tason määrärajoitukset poistuvat korkeampaan tasoon siirryttäessä. 

Alla on tiivis katsaus HubSpot CMS Hub -järjestelmän eri tasojen ominaisuuksiin. Olemme ottaneet tähän tärkeimpiä nostoja kustakin tilaustasosta. Tutustu ominaisuuksiin tarkemmin HubSpotin sivuilla sekä tässä esitteessä.

Starter

 • Formit 
 • Kontaktilista työkalu (max 5 aktiivista ja 1000 staattista listaa)
 • Blogi 
 • Landing page eli laskeutumissivut (max 20 kpl)
 • Standardi SSL-sertifikaatti
 • Verkkosivusto (sis. max 15 kpl sivuja) 
 • Design manager -työkalu
 • Verkkosivuteemat 
 • Drag and drop -editori
 • Marketplace
 • Tuki kieliversiolle
 • Live-chat 
 • Botit
 • Sähköpostimarkkinointityökalut (max 2000 mailia/kk)
 • Raportointi dashboard-näkymä (10 dashboardia, 10 raporttia per dashboard)
 • Koko sivuston vienti / export
 • Verkkosivuston rakenteen tuonti 
 • Verkkosivuston liikenteen analytiikka -työkalut 
 • 24/7 tietoturva 
 • Nopeus ja luotettavuus

Professional

 • SEO-optimointityökalut 
 • Lokaalit kehittäjätyökalut 
 • Dynaamiset/ tietokantapohjaiset sisällöt HubDB:llä 
 • Esittely- ja testausympäristö eli Staging-ympäristö
 • Smart-sisällöt ja -raportointi
 • Salasanasuojatut sivut
 • Sisältöstrategiatyökalu
 • Mukautetut raportit

Enterprise

 • Kirjautumisen vaativat sisällöt 
 • Serverless-funktiot
 • Sisällönhallinnoinnin rajaaminen 
 • Aktiviteettilogi 
 • Reverse proxy -tuki
 • Tuki useille domaineille
 • Adaptiivinen testaus 
 • Kattava kehittäjien dokumentaatio ja yhteisö

Katso HubSpot CMS Enterprise -demo.

CMS Hub sisältää jo siis heti edullisimmasta Starter-tasosta lähtien hyvin kattavan paketin ominaisuuksia, jotka helpottavat ja tehostavat verkkosivusi hallinnointia ja markkinoinnin työtä. Korkeammalle tasolle saat käyttöösi vielä kattavamman paketin liiketoimintasi tehostamiseen.

24/7 tietoturva vähentää verkkosivustoosi kuuluvia kuluja sekä toki poistaa siihen kuluvan ajankäytön ja stressin turvallisuudesta huolehtimisesta.

Lokaalit kehittäjätyökalut mahdollistavat valinnan in ap -editorin ja omalla tietokoneella sijaitsevan sovelluksen välillä. Koodaustyötä on siis mahdollista tehdä sekä lokaalisti tai verkossa.

HubDB on tietokantatyökalu, jolla voit rakentaa erilaisia tietokantapohjaisia ja dynaamisisa sisältöjä. Tällainen voi olla vaikkapa tietokantaan pohjautuvan laskurin rakentaminen verkkosivuille. Tämä mahdollistaa myös tiedonhallinnan keskittämisen niin, että samaa tietoa ei tarvitse päivittää useaan paikkaan.

Content Staging -testiympäristöä voit hyödyntää kehitystyössä, kun esimerkiksi kehität verkkosivuja tai sen osiota samaan aikaan kun pidät tämän hetkiset sivusi livenä. Voit tehdä muutokset ja testaukset valmiiksi ennen kuin muutokset julkaistaan liveksi.

Sisällön hallinnan rajaaminen eli Content Partitionin mahdollistaa esimerkiksi eri maiden tiimeille eri sisältöihin sisällönhallinnan oikeudet.

Aktiviteettilogin avulla voi nähdä mitä aktiviteetteja portaalin käyttäjät järjestelmässä tekevät.

Jos verkkosivusi sijaitsevat jollakin muulla palvelimella, pystyt reverse proxy -tuen avulla käyttämään samaa domainia esimerkiksi HubSpotin kautta julkaistulla blogisivulla kuin verkkosivuillasi. Tämä poistaa siis erillisen alidomainin tarpeen.

Adaptiivisen testauksen avulla pystyt testaamaan erilaisia variantteja ja niiden toimivuutta. Voit tehdä max. 5 eri versiota esimerkiksi sivusta, jonka jälkeen HubSpot adaptoituu käyttämään parhaiten toimivaa versiota. 

Haluatko päästä vielä paremmin jyvälle siitä miten HubSpot CMS toimii ja miten voit eri ominaisuuksia hyödyntää? Katso tunnin kestävä CMS Hub -koulutuswebinaarimme.

4

Miksi rakentaa yrityksesi verkkosivut HubSpot CMS Hubin päälle?

Miksi valita juuri HubSpot CMS Hub verkkosivustosi kodiksi? Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon CMS-järjestelmää valitessasi? Tässä muutamia painavia syitä siihen miksi kannattaa rakentaa yrityksesi verkkosivut juuri HubSpot CMS Hubin päälle:

Käytettävyys

Erittäin intuitiivinen käyttöliittymä, jonka avulla markkinoijat voivat tehdä muutoksia kätevästi drag and drop -editorin avulla. Dynaamisten tietokantapohjaisten sivusisältöjen luonti onnistuu näppärärsti HubDB:n avulla. Valmiiden sivupohjien ja teemojen ansiosta sisällön luominen on helppoa: Valitset vain sivupohjan lukuisista vaihtoehdoista ja aloitat kirjoittamisen. Nykyaikaiset markkinoinnin automaatio -työkalut mahdollistavat tehokkaan digimarkkinoinnin, kontaktien keruun sekä liidien nurturoinnin.

HubSpot CMS auttaa parantamaan sivustosi hakukonenäkyvyyttä SEO-työkalujen avulla. Saat kehitysehdotuksia ja tarkistuslistan SEO-optimointia varten jokaiselle sivulle, mikä helpottaa SEO-ponnistelujasi huomattavasti. Sivustosi SEO-asiat kannattaa pitää kunnossa sillä silloin parannat hakutuloksia, kasvatat sivustosi liikennettä ja orgaanista tavoittavuutta sekä maksimoit sisällön luomiseen käytettyjen resurssien tuoton. CMS Hub mittaa ja analysoi verkkosivustosi kaikkien osa-alueiden suorituskykyä. Kohenna strategiaasi sitä mukaa, kun havaitset minkälainen sisältö, lähteet ja kampanjat tuottavat parhaita tuloksia sekä houkuttelevat eniten potentiaalisia asiakkaita. 

Koska CMS Hub on rakennettu HubSpot CRM:n päälle, pystyt helposti kehittämään digitaalista asiakaskokemusta CRM-datan avulla samassa järjestelmässä. HubSpotin personointityökalujen avulla voit näyttää kontakteillesi henkilökohtaista sisältöä. Personointi voi parantaa sitoutumista sivustollasi ja sähköpostikampanjoissasi. Voit personoida sisältöä HubSpot-sähköposteissa, verkkosivuilla ja laskeutumissivuilla.

Tietoturva, hosting ja sivuston nopeus

Tietoturva on CMS Hubin perusta. CMS Hubin avulla saat ilmaisen SSL-sertifioinnin ja hosting hoituu maailmanlaajuinen sisällönjakeluverkolla (content delivery network), jossa on automaattinen DDoS-suojaus, verkkosovelluspalomuuri sekä sisäänrakennettu virustorjunta. Hosting-palvelu vähentää myös IT-kustannuksia.

Sivuston nopeus on tärkeä tekijä verkkosivuston käytettävyyden ja hakukoneoptimoinnin kannalta. Ihmiset klikkaavat todennäköisemmin pois sivustoltasi, jos sen latausaika on hidas ja hitaus voi myös huonontaa hakusijoituksiasi.

CMS Hubissa on useita sisäänrakennettuja ominaisuuksia, joiden avulla verkkosivustosi latautuu salamannopeasti. Näihin kuuluu mm. automaattinen kuvien pakkaus, pienennetty JavaScript, yhdistetyt CSS-tiedostot, HTTP/2 ja page caching.

Kattava tuki

CMS Hub sisältää puhelin-, live-chat- ja verkkotuen ilman lisäkustannuksia. Lisäksi CMS Hub -tilauksen yhteydessä voit hyödyntää HubSpot Academyn -sisältöjä, jotka auttavat sinua rakentamaan tehokkaan sivuston ja sivukokemuksen.

Tiimien rajat ylittävä yhteistyö

CMS Hubin avulla markkinoijilla, kehittäjillä ja IT-ammattilaisilla on käytössään työkalut, joita he tarvitsevat rakentaakseen, skaalatakseen, optimoidakseen ja mitatakseen verkkosivustoja, jotta ne tuottavat enemmän myyntiä, ja ilman perinteistä verkkosivuston hallintaan liittyvää tuskaa.

Keskittämisen hyödyt 

Yksi CMS Hubin tärkeimmistä eduista on se, että kaikkea verkkosisältöä voidaan luoda, hallita, optimoida ja analysoida yhdessä paikassa. Tämä tarkoittaa sitä, ettei tarvitse enää hallita ja päivittää erinäisiä lisäosia eikä yrittää etsiä, yhdistellä ja analysoida eri tietolähteitä, vaan kaikki tarvittava löytyy HubSpotista.

Yrityksen eri toimintojen keskittäminen HubSpotin ekosysteemiin auttaa tiimejä ja liiketoimintaa pysymään linjassa. Kun kaikki työskentelevät saman datan parissa, turhista tietosiiloista johtuvat ongelmat poistuvat. Toiminta on sulavaa ja hyvän asiakaskokemuksen jatkumo on helppo varmistaa, kun kaikki toiminnot on rakennettu saman CRM-järjestelmän päälle.

5

Mitä hyötyä HubSpot CMS Hubista on?

HubSpot CMS Hub erottuu muista sisällönhallintajärjestelmistä erityisesti siinä, että se on rakennettu CRM-alustalle. Tämä mahdollistaa yhtenäisen näkemyksen asiakkaasta, jonka avulla markkinoijat ja kehittäjät voivat luoda nykyaikaisia odotuksia vastaavia kokemuksia. CRM-pohjainen CMS Hub tarjoaa ns. “yhden totuuden” pohjaksi kaikkien tiimien työskentelylle. Tämä mahdollistaa mm. ostopolkujen sopeuttamisen, tehostaa raportointia ja helpottaa markkinoinnin ja myynnin toimintojen yhteensovittamista. 

Alle olemme avanneet CMS Hubin tärkeimpiä hyötyjä ja etuja eriteltyinä eri tiimeille.

CMS Hubin tärkeimmät hyödyt markkinoijalle:

 • Helppokäyttöisyys
 • Verkkosivun omistajuus
 • Kehittyneet SEO-työkalut
 • Syvempiä personointimahdollisuuksia

CMS Hub antaa markkinoijalle mahdollisuuden laajempaan omistajuuteen verkkosivustosta ja sen muokkaamisesta. Hyödyntämällä kehittäjän/koodaajan heille luomia työkaluja, he voivat tehdä muutoksia verkkosivustoonsa parhaaksi katsomallaan tavalla itse. Useimmissa tilanteissa, markkinoijan ei enää tarvitse nojautua kehittäjän apuun. CMS Hubin ansiosta markkinoija voi keskittyä asiakaskokemuksen kehittämiseen hankalissa järjestelmissä sukkuloimisen sijaan. HubSpot tukee myös monia käteviä integraatiota. Yksi näistä Canva-integraatio, joka mahdollistaa kuvien ja videoiden muokkaamisen ja tuomisen suoraan Canvasta HubSpotiin.

CMS Hubin tärkeimmät hyödyt verkkosivun kehittäjälle:

 • Joustava alusta, joka on yhteensopiva nykyaikaisten ohjelmistokehysten kanssa.
 • Mahdollisuus luoda markkinointitiimillesi helppokäyttöisiä työkaluja, joiden avulla he voivat tehdä muutoksia helposti itse.
 • Säästä aikaa ylläpidossa ja tietoturvapäivityksissä, joista HubSpot huolehtii itse.
 • Verkkokokemuksen sujuva personointi CRM:n kanssa toimivan alustan avulla.
 • Pääsy aktiiviseen ja nopeasti kasvavaan kehittäjäyhteisöön.

HubSpot CMS Hub antaa kehittäjien käyttää haluamiaan työkaluja, teknologioita ja työnkulkuja sen sijaan, että ne olisi määritelty valmiiksi heille. Hyödyntämällä HubSpotin joustavia teemoja, kehittäjät voivat rakentaa markkinoijille sisällönluontikokemuksia, joiden avulla he voivat ottaa sivuston haltuunsa ja luoda vaikuttavampia kasvuprojekteja.

CMS Hubin tärkeimmät hyödyt IT-osastolle:

 • Täyttää alan standardit 
 • Täydellinen käyttäjähallinta
 • Käytettävyysaika (uptime) on yhtä suuri tai parempi kuin alan standardi
 • Yksinkertaistettu tech stack
 • Loputtomat räätälöinti- ja integrointimahdollisuudet
 • Tietokantapohjainen sisältö 

Sivuston nopeus, turvallisuus ja luotettavuus ovat IT-ammattilaisille äärimmäisen tärkeitä. CMS Hubin avulla heillä on käytettävissään kaikki tarvittavat työkalut, joilla seurata verkkosivuston kuntoa sekä tarvittaessa ryhtyä toimiin varmistaakseen, että sivusto tarjoaa vierailijoille jatkuvasti parhaan mahdollisen kokemuksen.

CMS Hubin tärkeimmät hyödyt myynnille:

 • CRM on samassa alustassa, jolloin liidit saadaan sivuilta suoraan CRM-tietokantaan
 • Kontaktin tekemien toimintojen aikajana suoraan CRM:ssä
 • Yhteisen asiakasnäkymän läpinäkyvyys ja ajantasaisuus

Kun kaikki sisältö ja tiedot on tallennettu yhdelle alustalle, työskentelevät kaikki tiimit “yhden totuuden" pohjalta. Tieto pysyy ajantasaisena ja kaikilla on pääsy siihen samaan aikaan. Tämä eliminoi tiimien välisen kitkan, tietokatkokset sekä väärinymmärrysten riskin. Myynnille tämä tarkoittaa parempaa ymmärrystä liidistä ja asiakasmatkasta sekä sujuvampaa ja tehokkaampaa työskentelyä. Kaikki tämä mahdollistaa paremman ja kitkattoman asiakaskokemuksen luomisen.

 

 

6

HubSpot vai Wordpress -sivut – Kumpi sisällönhallintajärjestelmä (CMS) sopii tarpeisiisi parhaiten?

Sisällönhallinta- ja  julkaisujärjestelmistä puhuttaessa on harvinaista, jos keskustelussa ei mainita myös WordPress-alustaa. Miten siis HubSpot CMS Hub vertautuu WordPressiin? 

WordPress on suosittu avoimen lähdekoodin CMS. Se on alusta, jonka päälle voi rakentaa mukautettuja ratkaisuja. WordPress on hyvin tunnettu CMS-maailmassa ja viimeaikaiset luvut viittaavat siihen, että WordPress on suoraan sidoksissa noin 30 prosenttiin kaikista internetin verkkosivustoista.

HubSpot CMS Hub on keskisuurten yritysten parhaaksi arvioitu CMS-järjestelmä G2-sivuston mukaan. CMS Hubin avulla tuska verkkosivuston hallinnasta poistuu. Se mahdollistaa keskittymisen kasvuun johtavan sisällön, kampanjoiden ja asiakaskokemuksen rakentamiseen.

HubSpot

CMS Hub on pilvipohjainen sisällönhallintajärjestelmä (CMS), jonka avulla sekä markkinoijilla että kehittäjillä on käytettävissään työkalut, joilla luoda mahtavia asiakaskokemukseen keskittyviä sivustoja. CMS Hubin käyttäjät voivat luoda helposti sisältöä, optimoida sivustonsa konversioita varten sekä saada tietoa sivuston suorituskyvystä - Kaikki tämä hoituu yhdessä ja samassa paikassa.

SaaS-tuotteena CMS Hubilla on käytössä kuukausilaskutus (alkaen 25 dollarista/kk). Tällä hinnalla saat käyttöösi HubSpotin sisältötyökalujen lisäksi korkealuokkaiset hosting- ja tietoturvaominaisuudet, säännöllisen ylläpidon ja päivitykset, tuen (chat, puhelin ja sähköposti) sekä kaikki HubSpot CRM -alustaan kuuluvat ominaisuudet, kuten sähköpostimarkkinoinnin työkalut, SEO-optimoinnin ja live-chatin.

Sivuston luomisen ja sisällön tuotannon voit aloittaa valitsemalla jonkin tuhansista valmiista teemoista tai rakentamalla oman teemasi. Luot, muokkaat ja lisäät sivuja helposti drag and drop -editorilla. CMS Hubin avulla pystyt luomaan parempia digitaalisia kokemuksia asiakkaillesi. Koska CMS Hub on rakennettu yhden yhtenäisen tietokannan, eli HubSpot CRM:n päälle, ovat kaikki tarvittavat tiedot asiakaskokemuksen mukauttamiseen käden ulottuvilla. CMS Hubin blogi ja landing page -työkalut ovat käteviä ja helppokäyttöisiä, joten liikenteen kasvattaminen ja liidien tuottaminen sujuu vaivatta. 

CMS Hub sisältää tehokkaan suosituksia antavan SEO-työkalun sekä blogiin, laskeutumissivuihin ja verkkosivuston sivujen luomiseen sisäänrakennetut SEO-työkalut. Näppärän sisältöstrategiatyökalun avulla voit myös järjestää sisältösi optimoidusti, mikä auttaa myös sisältöjen hallinnoinnissa ja suunnittelussa. CMS Hub sisältää natiivin integraation Google Search Consoleen, joten voit hyödyntää tietoja suoraan Googlesta SEO-toimenpiteissäsi.

WordPress

WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on asennettava omille palvelimille tai kolmannen osapuolen hosting-palveluntarjoajan avulla. Sen käyttöliittymä sisältää perusasiat kuten sisällönluontityökalut, mutta vaatii lisäksi plugineja tai muita lisätoimintoja esimerkiksi sivustokarttaa, SEO-toimintoja, analytiikkaa ja tietoturvaa varten.

Avoimen lähdekoodin alustana WordPressin perushinta on ilmainen, mutta sen käyttämiseen liittyy välttämättömiä piilokustannuksia, jotka nousevat nopeasti, kun WordPressiä hyödynnetään. Näitä ominaisuuksia ovat mm. hosting, tietoturva, lisäosat ja säännöllinen ylläpito, joilla varmistetaan ettei sivustosi ole vaarassa. Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon, kun mietit mikä CMS-alusta on sinulle paras vaihtoehto.

WordPressin avulla voit helposti luoda tekstipohjaista sisältöä, mutta ylimääräiset ulkoasumuutokset vaativat todennäköisesti lisäresursseja tai sivupohjia (template). Verkkosivustosi menestyksen edistäminen edellyttää erillisten ns. erityissivujen luomista, joista osa vaatii todennäköisesti teknisiä resursseja. Lisäohjelmistojen, kuten A/B-testauksen tai live-chatin, lisääminen sivustollesi edellyttää lisäosia (plugins) tai lisätilauksia. Myös sivustosi turvallisuuden ja latausnopeuden varmistaminen kuuluu näihin tarvittaviin "piilokustannuksiin".

WordPressissä ei ole natiivia SEO-toiminnallisuutta, mutta voit valita tähän tarkoitukseen tehdyistä lisäosista, joista osa on maksullisia ja osa maksuttomia. Lisäosien kanssa kannattaa pitää mielessä, että useammat lisäosat merkitsevät aina enemmän ohjelmistojen hallintaa, kustannuksia ja päänvaivaa ylläpidon ja tietoturvaongelmien suhteen.

Diamond_2x
HubSpot_ImpactAwards_2021_GBSales
Hubspot_ImpactAwards_2018_IntegrationsInnovation
Hubspot_ImpactAwards_2018_WebsiteDesign
Hubspot_ImpactAwards_2018_IntegrationsInnovation_2x
Hubspot-ImpactAwards-PartnerOfTheYear-2017
Hubspot_ImpactAwards_2017_HappiestCustomers
HubSpotImpactAwards