<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

23 vinkkiä ja työkalua myyntiin, markkinointiin sekä asiakaspalveluun muuttuvassa markkinassa

3103.2020

MarkkinointiMyyntiInbound-markkinointiStrategiakasvumarkkinointi

Kuuntele blogi

23 vinkkiä ja työkalua myyntiin, markkinointiin sekä asiakaspalveluun muuttuvassa markkinassa
10:50

Monella yrityksellä on nyt näytön paikka. Koronavirus aiheuttaa päänvaivaa sekä muutostarpeita toimintatapoihin niin yrittäjille, yrityksille kuin yksittäisille työntekijöille, markkinointiosastoille, myyjille sekä asiakaspalvelussa toimiville. Tällä hetkellä markkina muuttuu radikaalisti ja ne yritykset, jotka ovat pystyneet liiketoiminnassaan välttämään digitalisaation, ovat nyt pakollisen digitalisaation edessä. 

Ymmärrän, että moni ei näe tilanteessa mitään positiivista ja enpä myös itsekään ajoittain. Kuitenkin uskon, että tulevaisuus on aina parempi ja itse näen tämän tilanteen mahdollisuutena muutokseen sekä uuden luomiseen. Nyt täytyy vaan pitää pää kylmänä, seurata vähemmän negatiivisia uutisia ja keskittyä niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa. Moni asia on kuitenkin kontrollissamme ja tämän blogitekstin tarkoituksena on auttaa sinua markkinoinnin, myynnin tai asiakaspalvelun ammattilainen luomaan lisää kontrollia digitaalisilla työkaluilla. Tässä blogitekstissä nimittäin kerromme monta hyvää vinkkiä ja työkalua, joiden avulla voit tehostaa myyntiäsi, saada nopeita tuloksia markkinoinnilla sekä pitää nykyasiakkaat tyytyväisinä. 

Myynnin tehostaminen

Monen myyjän haasteena on tällä hetkellä se, että fyysisiä tapaamisia ei voi pitää. Tämän vuoksi onkin tärkeää ottaa nopeasti digitaaliset työkalut haltuun, jotta tapaamisia voi pitää verkossa. Mitä nopeammin pääset myyjänä kiinni digitaalisiin työkaluihin, sitä pienemmällä kädellä koronavirus kouraisee lompakostasi. Esimerkkinä uudenlaisesta myyjän työkalusta, on digitaalinen käyntikortti, jota myös SalesCommin myyjä Kirsi hyödyntää. Lisää työkaluja myyntiin löydät alta listattuna.  

  1. Meetings-työkalu, jolla voi varata kalenterista tapaamisen. Laita linkki prospektille esim. sähköpostitse ja hän voi itse varata kalenteristasi hänen aikatauluihin sopivan ajan. Tämä tietysti säästää kummaltakin osapuolelta huomattavasti aikaa. Meetings-linkin voi viedä omaan sähköpostiallekirjoitukseen, jolloin poistat kitkaa ostoprosessista.  
  2. Sekvenssit ovat sarja ajastettuja sähköposteja, joita voit lähettää liideille sekä tehtävämuistutuksia, joiden avulla liidien kontaktointi ja lämmittäminen ovat huomattavasti helpompaa. 
  3. Tasks. HubSpotissa voit myös hallita itse omaa myyntityöntäsi! Pystyt tekemään taskeja eli tehtäviä, joiden avulla hallitset omaa myyntityötäsi. Voit esimerkiksi laittaa itsellesi taskin, jossa muistutat itseäsi ottamaan yhteyttä prospektiin parin päivän päästä. 
  4. Chatbotit helpottavat huomattavasti asiakkaiden navigointia verkkosivuilla. Chatbotin avulla asiakkaat voivat itse helpottaa omaa ostoprosessiaan ja löytää tietoa, jota kaipaavat kulloisellakin hetkellä. Tämän takia chatbotteja täytyy olla erilaisia. Tiesitkö, että HubSpotissa on mahdollista näyttää tiettyä chatbottia tietylle kohderyhmälle? Tämä tarkoittaa sitä, että voit näyttää esimerkiksi nykyasiakkaillesi bottia, joka helpottaa heitä tuotteesi/palvelusi käytössä ja esimerkiksi uusille asiakkaille bottia, jonka avulla saat heidät todennäköisesti vakuutettua tuotteesi/palvelusi loistavuudesta. 
  5. Ota videotyökalu, kuten Vidyard, mukaan myyntiin. Videolla voi tehostaa myyntityötä huomattavasti. Videon avulla voit luoda luotettavuutta tilanteessa, jossa fyysinen kaupankäynti ei käy. Voit esimerkiksi lähettää videopätkän, jossa tervehdit prospektia – luot heti paljon lähestyttävämmän mielikuvan tavallisen sähköpostin sijaan. 
  6. Email-marketing. Miksi et lähettäisi olemassa olevaan kantaasi sähköpostia, jossa kerrot tarjouksestasi? Näin voit hankkia nopeasti uusia asiakkaita. 
  7. Quotes-työkalulla saat lähetettyä asiakkaallesi sopimuksesta linkin allekirjoitettavaksi, jonka hän voi omalla ajallaan allekirjoittaa. Loistavaa tässä on tietysti se, että kauppa voi tapahtua hyvinkin reaaliajassa vaikka fyysistä tapaamista ei tapahdukaan. 
  8. Playbooks-työkaluun kannattaa rakentaa myyntiä tukemaan ohjeistukset, jotta jokainen myyjä tietää, kuinka myyntiprosessissa tulee toimia. Tämä helpottaa niin myyjiä kuin heidän esimiehiään.  
  9. Ota käyttöön digitaalinen käyntikortti, jonka avulla voit antaa asiakkaallesi mahdollisuuden varata sinulta online-tapaamisajan helposti ja vaivattomasti samalla sujuvoittaen työskentelyäsi muuttuvassa markkinassa sekä hankkia uusia liidejä digitaalisesti.
  10. HubSpotin työkaluista meetings, quotes, e-signature, ja 1:1 video ovat tällä hetkellä ilmaisia 90 päivän ajan aktivoinnista. Lisää voit lukea täältä.

8 sähköpostipohjaa myynnin käyttöön asiakkaiden tavoittelua varten

Markkinoinnin nopeat tulokset 

Nyt jos koskaan, tarvitaan liidejä tarpeeksi ja sen yli. Muutostilanteessa voi olla todennäköistä, että liidit klousaantuvat alhaisemmalla prosentilla kuin normaalisti, joten liidejä täytyy olla enemmän. Alla olen esittänyt keinoja helpottamaan liidigenerointia, joiden avulla saat liidituotantosi rokkaamaan. 

  1. Lead Ads on esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa ja LinkedInissä hyödynnettävä mainosmuoto, jolla me ja asiakkaamme olemme saaneet liidejä yli 30% konversiolla (mainosta klikanneista liidiksi) ja alle 2 euron liidihinnalla! 
  2. Konversio-optimointi on nähty yleensä pitkäjänteisenä työnä ja sitä se onkin. Kuitenkin, muutamalla muutoksella landing pagella tai lomakkeella, saatat saada huomattavasti enemmän konversioita. 
  3. Markkinoinnin automaatio mitä tapahtuu liideille, joita keräät verkosta? Soitatko liideille suoraan vai siirtyvätkö ne markkinoinnin automaatioon? Markkinoinnin automaatiolla voit lämmitellä liidejä niin kauan, että he ovat valmiita ostamaan sinulta. 
  4. SMART content on verkkosivuilla käytettävää sisältöä, joka näyttää erilaiselta eri käyttäjille. Tämä personoitu sisältö auttaa sinua osoittamaan, että ymmärrät ja tunnistat potentiaalisen tai nykyasiakkaasi tarpeet. 
  5. Muuta olemassa oleva materiaali ladattavaksi materiaaliksi, jonka avulla keräät liidejä. Mikäli sinulla on jokin olemassa oleva materiaali, jonka voisit helposti muotoilla uudeksi konvertoivaksi materiaaliksi, nyt on sen aika! Tällainen voi olla esimerkiksi jo olemassa oleva whitepaper tai vaihtoehtoisesti voit yhdistää muutaman blogin ja taittaa niistä oppaan. Hyvä idea on myös investoida jonkinnäköiseen laskuriin tai bottiin, sillä interaktiiviset liidigeneraattorit toimivat todella hyvin. 
  6. Google Adsia kannattaa ehdottomasti hyödyntää nyt, kun ihmiset Googlettavat paljon. Tällaisessa tilanteessa yrityksissä etsitään kipeästi uusia ratkaisuja ja sinun pitää olla Googlessa vastaamassa potentiaalisten asiakkaidesi kysymyksiin. Google Adsin avulla voit näkyä mainoksellasi Googlessa halutuilla hakusanoilla vaikka sinulla ei olisi orgaanista näkyvyyttä hakusanoille lainkaan. 
  7. Lisää jokaiseen blogipostaukseen CTA eli call to action, joka voi olla esimerkiksi kehoite ladata tarkistuslista, testata laskuria tai pyytää demoa. 

Asiakaspalvelun sujuvoittaminen

Tällä hetkellä monen yrityksen asiakaspalvelut ovat ruuhkautuneet. Saatat olla jo itsekin törmännyt tähän tilanteeseen – kenties peruit varatut lomalennot soittamalla lentoyhtiön asiakaspalveluun? Jonoa on, se näkyy ja kuuluu sekä ärsyttää. Miksi et hoitaisi asiakaspalveluasi kuin pro, jolloin asiakkailla olisi mahdollisuus itse hoitaa asiakkuuteen liittyvät kysymykset? 

  1. Knowlegde base helpottaa asiakaspalvelun ruuhkaa tehokkaasti. Miksi et antaisi asiakkaillesi mahdollisuutta itse lukea ja selvittää palveluusi liittyviä avoimia kysymyksiä? Knowledge base on tietopankki, johon voit laittaa kaikki yritystäsi koskevat usein kysytyt kysymykset. Katso esimerkki meidän knowledge basesta. 
  2. Tiketöinti auttaa sinua asiakaskysymysten/-haasteiden ohjauksessa oikealle henkilölle. Tiketöinnin avulla voit hallita työmäärää huomattavasti helpommin ja varmistaa, että jokainen asiakaskysely tulee varmasti hoidetuksi.  
  3. Chatin avulla voit viestiä asiakkaidesi kanssa verkossa, sillä kaikki asiakkaat eivät yksinkertaisesti halua puhua puhelimessa. Chatin avulla asiakkaat voivat ottaa sinuun yhteyttä heille sopivana aikana ja kysyä asiakkuuteen, tuotteisiin tai palveluihin liittyvistä asioista heille sopivalla tavalla. 

Hanki digitaalinen käyntikortti

Myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun yhteistyö

Lisäksi ohessa muutama työkalu helpottamaan myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun yhteistyötä. Kaikki osastot kuitenkin tähtäävät kitkattomaan asiakaskokemukseen, joten tärkeää on, että myös nämä osastot työskentelevät kitkattomasti. 

  1. HubSpot CRM:n avulla kaikilla tiimeillä (markkinointi, myynti ja asiakaspalvelu) on yhteinen näkymä CRM:ään ja asiakkuuksiin. 
  2. Integraatiot muiden sovellusten ja HubSpotin välillä kannattaa viimeistään nyt laittaa kuntoon. Listaa kaikki yrityksesi käyttämät softat ja kytke integraatiot päälle, niiltä osin kuin ne ovat saatavissa.
  3. Verkkopalvelut a.k.a yrityksesi verkkosivut ovat nyt keskeisessä roolissa. Etenkin vallitsevassa tilanteessa oleellista on, että verkkosivuilta löytyy tietoa niin potentiaalisille asiakkaille kuin olemassa oleville asiakkaille. Verkkosivuilta tulee löytyä tietoja tuotteestasi/palvelustasi, tietoja miten ostoprosessi kulkee sekä mitä tapahtuu ostoprosessin jälkeen. Verkkosivuista voi tehdä myös personoidut hyödyntämällä jo kerättyä dataa.
  4. Sales Enablement -sovellukset, kuten Showell asiakaskohtaamisissa tarvittavien myyntimateriaalien sekä koulutusmateriaalien hallintaan, jakeluun ja -hyödyntämiseen.

Muut työkalut 

Ja extrana vielä muutama etätyöhön liittyvä työkalu. Etätyö on monelle täysin uusi juttu – parhaimmillaan se voi olla erittäin antoisaa sekä tehokasta. Onnistuneen etätyön takana on niin hyvä itsensä johtaminen kuin esimiestyö. Tämän vuoksi esimiehen on hyvä huolehtia, että yhteistä aikaa tiimin kanssa löytyy tarpeeksi. Yhteinen aika voi olla esimerkiksi päivittäinen 30 minuutin yhteinen aamunavaus, jossa käydään asiat läpi. Lisäksi kollegoiden kanssa on kiva lounastaa, joten miksi et järjestäisi virtuaalilounasta, kuten SalesComm tekee? 

  1. Zoom, Hangouts, Teams tai Skype mahdollistavat tehokkaasti etätyöskentelyn. Tapaamiset tai työpajat voi pitää myös etäyhteyden avulla. Tärkeää on, että pidät kameran päällä, jotta ihmiset näkevät sinut. Muista etätapaamisissa valmistella agenda hyvin ja testata yhteydet ennen palaveria! 
  2. Trellon avulla voit helposti johtaa projekteja ja työtä. Trello on ilmainen työkalu, jonka saa kätevästi otettua käyttöön täältä. 

 

Valitse sinulle sopiva aika jutellaksesi Inboundin ja kasvun ammattilaisen kanssa. Tietysti maksutta.
 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.