<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

7 asiaa, jotka vaikuttavat konversio-optimointiin

1007.2018

MyyntiHubSpot

Kuuntele blogi

7 asiaa, jotka vaikuttavat konversio-optimointiin
5:32

Haluatko tehdä enemmän rahaa? Myydä enemmän tuotteita? Saada enemmän liidejä?

Verkkosivusi tarjoavat todennäköisesti parhaimman ratkaisun ylläoleviin kysymyksiin. Verkkosivusi nimittäin ovat auki 24/7/365 ja tarjoavat potentiaalisille asiakkaillesi mahdollisuuden tutustua palveluihisi ja tuotteisiisi, sekä tehdä ostopäätöksen rauhassa. Koska verkkosivut ovat käytännössä paras myyjäsi, verkkosivujen kehittämiseen kannattaa panostaa.

7 asiaa, jotka vaikuttavat konversio-optimointiin

 

Miten verkkosivuilta sitten saa myyntiä tai tilauksia? Tämä tapahtuu konversion kautta. Konversiolla tarkoitetaan jotain yritykselle arvokasta toimenpidettä, esimerkiksi uutiskirjeen tilaamista tai ostotapahtumaa. Tärkeää on kuitenkin ymmärtää, mitkä ovat yrityksen kannalta tärkeät konversiot ja pyrkiä kehittämään juuri niitä.

Konversio-optimointi

Olet saattanut kuulla sanan konversio-optimointi. Konversio-optimoinnilla, eli Conversion Rate Optimization (CRO) tarkoitetaan konversioprosentin kasvattamista. Samalla kehitetään sivustoa oikeaan suuntaan, tarkoittaen suuntaa, joka konvertoi paremmin. Sivuston konversio-optimointi kannattaa, sillä usein hyvinkin pienillä toimenpiteillä saatetaan saada merkittäviä tuloksia aikaiseksi.

Yleensä markkinoinnissa pyritään tavoittamaan suurempi yleisö, jotta yritys saisi mahdollisimman paljon tunnettuutta tai näkyvyyttä. Konversio-optimoinnissa kävijämääriä ei tarvitse kuitenkaan kasvattaa, sillä konversio-optimoinnissa tarkoituksena on saada yhä suurempi prosentti verkkosivun vierailijamäärästä konvertoitumaan. Konversio-optimointia tehdessä kulut eivät yleensä kasva, sillä siinä jo olemassa olevaa sivustoa kehitetään.

1. Tee päätöksesi datan perusteella

Erilaisilla työkaluilla pystymme keräämään dataa verkkosivuilta. Dataa analysoimalla pystymme helposti selvittämään mitkä blogipostaukset keräävät klikkejä, mitkä landing paget toimivat parhaiten ja myös mitä ihmiset tarkalleen ottaen tekevät verkkosivuilla. Tämä kaikki data auttaa konversio-optimoinnissa. Jos esimerkiksi huomaat tietyn landing pagen keräävän paljon kävijöitä, mutta jostain syystä konversioprosentti on pieni, ota sivu työstöön. Testaa sivulla muutoksia ja katso mitkä muutokset nostavat konversioprosenttia. Johda ja tee muutoksia datan perusteella ja jätä mututuntumat sikseen.

 

New Call-to-action

2. Luottamuksen lisääminen

Jos potentiaalinen asiakas ei luota sinuun, hän tuskin tulee ostamaan sinulta. Tämän vuoksi asiakkaan luottamus täytyy saada. Hyviä keinoja luottamuksen lisäämiseen verkkosivuilla ovat esimerkiksi referenssit ja case-kohtaiset blogitekstit. Jos alallasi myönnetään jonkinnäköisiä palkintoja tai sertifikaatteja, kannattaa ne tuoda esille myös verkkosivustollasi.

3. Selkeä navigaatio 

Jos potentiaalinen asiakas ei löydä sivustollesi tullessa mitä hän on etsimässä, olet pulassa. Navigaation tulisi olla selkeä, johdonmukainen ja looginen sisältäen kaikki elementit, jotka ovat oleellisia yrityksen ja myös käyttäjän näkökulmasta. Huolehdi, että ylänavigaatiossa on kaikki tärkeä, mutta ei mitään turhaa. Navigaation tulisi ohjata käyttäjää oikeaan suuntaa, eli konversiota kohti.

7_asiaa_jotka-vaikuttavat

4. Konversiopisteiden lisääminen

Konversiopisteiden lisääminen auttaa yleensä tehokkaasti konversioprosentin nostamisessa. Mieti ostajanmatka alusta loppuun; miltä sivulta vierailija tulee sivustollesi, miten häntä johdatetaan eteenpäin ja missä konversio tapahtuu. HubSpotin Lead Flow’t lisäävät myös konversioiden mahdollisuutta. Huolehdi kuitenkin, että Lead Flow tukee käyttäjän kokemusta, eikä häiritse hänen matkaansa. Ostajanmatkan tulee olla selkeä ja ohjata vahvasti konvertoitumaan. Lue myös kuinka saat videot konvertoimaan liidejä. 

5. Responsiivisuus mobiilissa

Suomalaiset käyttävät mobiilidataa enemmän kuin missään muualla maailmassa. Jos jossain, niin Suomessa yritysten täytyy huolehtia, että verkkosivut ovat mobiiliresponsiiviset. Tarkista siis, että sivustosi latautuu nopeasti ja näyttää hyvältä, sekä toimii moitteetta myös puhelimissa ja tableteissa.

konversio_verkkosivut

6. Otsikot ja tekstit

Otsikoiden ja tekstien muuttamisella voit saada nopeasti tuloksia aikaan konversio-optimoinnissa. Tekstit ja otsikoinnit ovat kuitenkin sitä sisältöä, joka näkyy verkkosivuilla ja joka ohjaa potentiaalista asiakasta toimimaan halutusti. Mieti, tarjoaako sisältösi asiakkaallesi lisäarvoa? Auttaako sisältösi asiakasta ratkaisemaan hänen ongelmiaan? Ja ohjaako sisältösi asiakasta toimimaan?

Herkullisilla otsikoilla pystyy helposti parantamaan tekstin klikkimääriä. Esimerkiksi “Hakukoneoptimoinnin perusteet” vs. “Näillä keinoilla varmistat, että et mokaa hakukoneoptimoinnissa!” Mieti datan perusteella millaiset otsikot toimivat ostajapersoonillesi. Asiatekstinkään ei tarvitse olla tylsää ja kuivaa. Panosta siis sisältöön ja otsikointiin.

7. Call-to-action -painikkeet 

Jos kutsut vieraita kotiisi, jätätkö heidät eteiseen? Et, vaan viet heidät peremmälle taloosi. Sama ajatus kannattaa pitää mielessä, kun kutsut ihmisiä verkkosivustollesi somejakojen tai mainonnan avulla. Kun vierailija tulee lukemaan blogipostauksesi, luo tekstiin CTA, jolla ohjaat vierailjaa peremmälle. CTA voi olla ohjaus (linkki) halutulle verkkosivustolle tai esimerkiksi CTA-banneri, joka ohjaa vierailijaa lataamaan hänelle arvokasta sisältöä ja samalla konvertoitumaan.

 

 

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.