<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

10 askelta liidin muuttamiseksi asiakkaaksi: Opas verkkosivujen kautta tulevan liidin käsittelyyn

1603.2023

MyyntiCRMHubSpot CRMMyynnin automaatio

Kuuntele blogi

10 askelta liidin muuttamiseksi asiakkaaksi: Opas verkkosivujen kautta tulevan liidin käsittelyyn
9:43

Monet yritykset käyttävät verkkosivujaan tärkeänä myynnin kanavana ja saavat sieltä päivittäin potentiaalisia asiakkaita eli liidejä. Valitettavasti monessa yrityksessä ei ole vielä mietitty, kuinka nämä liidit tulisi käsitellä ja johtaa lopulta asiakkuuteen asti. Jotta yritys voi hyödyntää verkkosivujaan mahdollisimman tehokkaasti, on tärkeää ottaa haltuun verkkosivujen kautta tulevat liidit ja johtaa ne läpi myyntiprosessin. Tässä artikkelissa esittelemme 10 askelta, jotka auttavat yritystä käsittelemään verkkosivujen kautta tulevia liidejä ja muuttamaan ne asiakkaiksi.

Kun myyjälle tulee verkkosivujen kautta uusi liidi, on tärkeää toimia nopeasti ja tehokkaasti, jotta liidi voidaan muuttaa asiakkaaksi. Alla on muutamia vinkkejä, joita voit antaa myyjillesi:

  1. Ota yhteyttä välittömästi: Ota välittömästi yhteyttä liidiin sähköpostitse tai puhelimitse. Tee ensimmäisestä yhteydenotosta henkilökohtainen ja räätälöi viesti liidin tarpeisiin perustuen. Tärkeintä on vastata nopeasti, jotta liidi tietää olevansa tärkeä ja kiinnostava asiakas yrityksellesi. Nopeus on valttia. Mietit varmaan mikä on nopeaa? Vastaus: Alle viidessä minuutissa

  2. Personoi viestisi: Yksilöllinen viesti on tärkeä liidin huomion saamiseksi. Käytä hänen nimeään, selvitä mitkä ovat hänen tarpeensa ja miten yrityksesi voi auttaa häntä. Varmista, että viesti on henkilökohtainen ja suunnattu juuri hänelle.

  3. Selvitä liidin tarpeet: Keskustele liidin kanssa hänen tarpeistaan ja odotuksistaan. Kysy kysymyksiä, joilla selviää mitä hän tarvitsee ja kuuntele huolellisesti. Kysy myös, miten hän on päätynyt yrityksesi verkkosivuille. Tämä antaa sinulle tietoa siitä, mitä hän etsii ja kuinka voit tarjota hänelle arvoa.

  4. Tarjoa lisäarvoa: Tarjoa liidille lisäarvoa antamalla tietoa ja vinkkejä hänen tarpeidensa ratkaisemiseksi. Jos yritykselläsi on esimerkiksi blogi, jossa on hyödyllistä tietoa liidin tarpeisiin liittyen, voit lähettää hänelle linkin blogiin. Voit myös tarjota tietoa yrityksesi tuotteista ja palveluista, jotka voivat auttaa häntä saavuttamaan tavoitteensa.

  5. Seuraa ja seuraa: Seuraa liidin käyttäytymistä verkkosivustollasi ja seuraa hänen toimintaansa. Tämä antaa sinulle tietoa siitä, mitä hän on kiinnostunut ja mitä hän etsii. Näin voit tarjota hänelle juuri sopivia ratkaisuja ja palveluja ja luoda henkilökohtaisen suhteen liidiin. Voit myös lähettää hänelle tarjouksia ja sisältöjä, jotka vastaavat hänen tarpeisiinsa.

  6. Seuraa asiakaskokemusta: Seuraa asiakaskokemusta jokaisen liidin kanssa. Pyydä palautetta ja käytä sitä parantaaksesi myyntiprosessiasi. Tarjoa henkilökohtaista palvelua ja pidä liidi ajan tasalla tilanteesta. Näin voit varmistaa, että liidi on tyytyväinen asiakas ja mahdollisesti jopa suosittelee yritystäsi eteenpäin. Jatkuvasti kehittyvä asiakaspalvelu ja laadukas asiakaskokemus ovat avainasemassa uusien asiakkaiden houkuttelemisessa ja olemassa olevien asiakkaiden säilyttämisessä.

8 sähköpostipohjaa myynnin käyttöön asiakkaiden tavoittelua varten

On myös tärkeää huolehtia siitä, että myyjät ovat yhteydessä potentiaalisiin asiakkaisiin useita kertoja, kunnes he ovat valmiita tekemään ostopäätöksen. Älä luovuta heti, vaikka liidi ei vastaisi ensimmäiseen yhteydenottoon. Jatka yhteydenpitoa, tarjoa lisäarvoa ja seuraa asiakaskokemusta, jotta voit vakuuttaa liidin yrityksesi palveluista ja saada hänet tekemään ostopäätöksen.

Nämä toimenpide-ehdotukset auttavat myyjiäsi muuttamaan potentiaaliset asiakkaat asiakkaiksi verkkosivujen kautta. Varmista, että myyjät seuraavat näitä ehdotuksia ja tarjoavat henkilökohtaista ja lisäarvoa tarjoavaa palvelua, jotta he voivat erottua kilpailijoista ja houkutella uusia asiakkaita.

Miten HubSpotin Sequences-ominaisuus tekee yhteydenpidosta ja viestinnästä asiakkaiden kanssa helpompaa?

HubSpotin Sequences on tehokas toiminnallisuus, joka helpottaa yhteydenottoa ja kommunikointia asiakkaiden kanssa. Tämä työkalu mahdollistaa myyjille automatisoidun tapahtumaketjun, jonka avulla voidaan luoda henkilökohtaisia viestejä ja automatisoida useita myyntiprosessin vaiheita.

Sequences-toiminnallisuus auttaa myyjiä seuraamaan potentiaalisten asiakkaiden toimintaa ja toimimaan sen perusteella. Kun liidi on lisätty Sequences-ketjuun, myyjä voi automatisoida sähköpostien lähettämisen ja aikatauluttaa yhteydenotot. Näin myyjä voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja antaa HubSpotin hoidella automatisoidun yhteydenpidon.

Sequences-toiminnallisuus auttaa myös myyjiä henkilökohtaistamaan viestejä ja seuraamaan asiakkaiden käyttäytymistä. HubSpotin sisältämät tiedot asiakkaista auttavat myyjiä kehittämään yksilöllisiä viestejä, jotka vastaavat asiakkaan tarpeisiin. Tämä voi lisätä asiakkaan sitoutumista ja parantaa asiakaskokemusta.

Kuva HubSpot Sequences toiminnosta

Sequences-toiminnallisuus helpottaa myös myyjien yhteistyötä. Myyjät voivat jakaa tietoa asiakkaista ja seurata asiakkaiden käyttäytymistä yhteisellä alustalla. Tämä mahdollistaa tehokkaamman yhteistyön ja varmistaa, että kaikki myyjät ovat ajan tasalla asiakkaan tilanteesta.

Sequences-toiminnallisuus sisältää myös raportointityökalut, jotka auttavat myyjiä seuraamaan ja arvioimaan yhteydenottoketjun tehokkuutta. Myyjät voivat seurata avattuja sähköposteja, klikkausprosentteja ja muita tärkeitä mittareita, jotka auttavat kehittämään viestintästrategiaa ja parantamaan tuloksia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että HubSpotin Sequences-toiminnallisuus helpottaa yhteydenottoa ja kommunikointia asiakkaiden kanssa monin tavoin. Se auttaa myyjiä automatisoimaan myyntiprosessin vaiheita, henkilökohtaistamaan viestejä, seuraamaan asiakkaan käyttäytymistä ja yhteistyötä sekä seuraamaan tehokkuutta. Tämä auttaa yrityksiä parantamaan asiakaskokemusta ja kasvattamaan liiketoimintaa. 

10 kohdan sequences ketju [Esimerkki]

Tässä on 10-portainen sequences-ketju, joka sisältää tehtäviä kontaktoida asiakas puhelimitse tai LinkedInin kautta sekä esimerkkisähköpostit. Huomaa, että sähköposteja voi muokata ja räätälöidä yrityksesi ja liidien tarpeiden mukaan.

  1. Vahvista kiinnostus: Lähetä ensimmäinen sähköposti, jossa vahvistetaan kiinnostus yrityksesi palveluita kohtaan. Voit esimerkiksi kertoa, miten yrityksesi voi auttaa asiakasta saavuttamaan tavoitteensa.

  2. Esittele yritystäsi: Lähetä toinen sähköposti, jossa esittelet yritystäsi tarkemmin. Kerro, mitä yrityksesi tekee ja kuinka se voi auttaa asiakasta. Voit myös kertoa yrityksesi historiasta ja arvoista.

  3. Ehdota tapaamista: Soita asiakkaalle ja ehdota tapaamista. Kerro, että haluat keskustella lisää yrityksesi palveluista ja kuulla asiakkaan tarpeista. Varmista, että annat asiakkaalle tarkat tiedot tapaamisesta.

  4. Vahvista tapaaminen: Lähetä sähköposti, jossa vahvistetaan tapaaminen. Muistuta asiakasta tapaamisesta ja kerro, mitä hän voi odottaa tapaamisessa.

  5. Kysy tarpeista: Tapaamisen jälkeen lähetä sähköposti, jossa kysyt lisää asiakkaan tarpeista. Kehota asiakasta vastaamaan sähköpostiin tai soittamaan sinulle.

  6. Esittele ratkaisuja: Lähetä sähköposti, jossa esittelet ratkaisuja asiakkaan tarpeisiin. Kerro, kuinka yrityksesi palvelut voivat auttaa asiakasta saavuttamaan tavoitteensa.

  7. Tarjoa lisätietoa: Soita asiakkaalle ja tarjoa lisätietoa yrityksesi palveluista. Kerro, miten yrityksesi voi auttaa asiakasta ja vastaa kaikkiin kysymyksiin, joita asiakkaalla saattaa olla.

  8. Kysy ostopäätöksestä: Lähetä sähköposti, jossa kysyt asiakkaan ostopäätöksestä. Kehota asiakasta vastaamaan sähköpostiin tai soittamaan sinulle.

  9. Tarjoa erityistarjous: Lähetä sähköposti, jossa tarjoat asiakkaalle erityistarjousta. Kerro, kuinka yrityksesi palvelut voivat auttaa asiakasta saavuttamaan tavoitteensa ja miksi juuri teidän yrityksenne on paras valinta.

  10. Kiitä asiakasta: Lähetä sähköposti, jossa kiität asiakasta yhteydenpidosta ja osoitat kiinnostusta jatkuvaa yhteistyötä kohtaan. Kehota asiakasta olemaan yhteydessä, jos hänellä on lisäkysymyksiä tai tarvitsee apua tulevaisuudessa.

8 sähköpostipohjaa myynnin käyttöön asiakkaiden tavoittelua varten

Esimerkkisähköposti 1:

Hei [asiakkaan nimi],

Haluamme kiittää kiinnostuksestasi [yrityksen nimi] palveluita kohtaan. Olemme erikoistuneet auttamaan yrityksiä [palveluiden kuvaus].

Toivomme, että olet löytänyt verkkosivumme hyödylliseksi. Jos haluat keskustella lisää palveluistamme, ota rohkeasti yhteyttä.

Kiitos ja ystävällisin terveisin, [yhteyshenkilön nimi]

Esimerkkisähköposti 5:

Hei [asiakkaan nimi],

Kiitos, että olet ilmaissut kiinnostuksesi [yrityksen nimi] palveluihin. Haluaisimme tietää lisää tarpeistasi ja siitä, miten voimme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Olisiko sinulla aikaa keskustella tarkemmin puhelimitse? Voit soittaa minulle numeroon [puhelinnumero] tai vastata tähän sähköpostiin sopiaksemme ajankohdan.

Kiitos ja ystävällisin terveisin, [yhteyshenkilön nimi]

Esimerkkisähköposti 10:

Hei [asiakkaan nimi],

Haluamme kiittää sinua mielenkiinnostasi [yrityksen nimi] palveluita kohtaan. Olemme erittäin innoissamme mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä kanssasi.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset apua tai sinulla on kysymyksiä palveluistamme tulevaisuudessa. Kiitos ja toivottavasti kuulemme pian!

Ystävällisin terveisin, [yhteyshenkilön nimi]

Käytä sähköpostien lähettämiseen HubSpotin email-template työkalua. 

Sales.Templates.Hero 

Seuraavaksi varaa tapaaminen kanssamme kun haluat ottaa HubSpotin käyttöön tai kuulla lisää mahdollisuudesta automatioida myynnin prosesseja.

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.