<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Selkeä myyntiprosessi ja parantunut asiakaskokemus HubSpotin avulla – case Nordic Floors

3103.2022

MyyntiHubSpotCaseMyynnin automaatioAsiakaskokemus

Kuuntele blogi

Selkeä myyntiprosessi ja parantunut asiakaskokemus HubSpotin avulla – case Nordic Floors
6:37

Myyjillä menee paljon aikaa turhaan säätämiseen. Tähän kun saataisiin muutos, niin elämä helpottuisi huomattavasti, ajatteli Nordic Floorsin toimitusjohtaja, Bambumieheksi kutsuttu Jukka-Pekka Kallio. Myyntiprosessi koki nopeassa tahdissa läpiviedyn muutoksen HubSpotin työkaluilla ja osaavan kumppanin tuella. Tulokset ovat toivotunlaisia.

Nordic Floors Oy on lattioihin erikoistunut lapualainen asiantuntijayritys, jolla on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Hollannissa ja Saksassa. Valikoimaan kuuluvat öljyvahatut tammiparkettilattiat, jotka valmistetaan Nordic Floorsin tehtaalla Etelä-Pohjanmaalla. Lisäksi yritys tuo maahan SilentTECH-vinyylilankkuja. 

Yritystoiminta alkoi Nordic Bamboo -nimellä vuonna 2016, jolloin avattiin bambulattiaa myyvä verkkokauppa. Vuonna 2018 nimeksi tuli Nordic Floors. Yrityksen alla toimivia brändejä ovat Vinyylilattiakauppa, Lapuafloors, Nordic Bamboo, Vinylgolvbutiken, nordicfloors.de sekä Vinylvloerwinkel. Kivijalkaliike Lapualla on palvellut asiakkaita vuodesta 2019.

Nordic Floors myy tuotteitaan sekä kuluttaja- että organisaatioasiakkaille. Jälkimmäisiä edustavat mm. urakoitsijat, kunnat, arkkitehdit ja rakennusliikkeet.

Haasteet ja tavoitteet

Nordic Floors otti HubSpotin Sales Hub Starter -paketin käyttöön kesällä 2020. HubSpot CRM:stä oli siis käytössä ilmaisversio, johon edellisen CRM-järjestelmän tiedot siirrettiin. Myös verkkokaupat integroitiin tässä vaiheessa HubSpotiin, joten ostoksen tehneet saatiin keskitetysti samaan paikkaan.

“HubSpot oli käytössä, mutta emme hyödyntäneet sitä oikeastaan mitenkään. Myyjillä oli käytössä excelit, joista soiteltiin kontakteja läpi. Selkeiden liidien, osalta taktiikkana oli aktiivisen kontaktoinnin sijaan aggressiivinen odottelu; perään soitettiin jos muistettiin”, Nordic Floorsin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Kallio kertoo.

Tunnistettiin siis tarve tehostaa ja helpottaa myyjien työtä luomalla selkeä myyntiputki ja automatisoimalla mahdollisimman monta työvaihetta. Myös markkinointisähköpostit haluttiin hoitaa jatkossa HubSpotilla. 

Avuksi myynnin ja markkinoinnin tehostamiseen tuli loppuvuodesta 2021 HubSpot-kumppani Sales Communications. 

Kallio tiesi Sales Communicationsin toimitusjohtaja Jani Aaltosen LinkedInistä ja otti Janiin yhteyttä. Keskusteluja käytiin myös muutaman muun potentiaalisen kumppanin kanssa.

>>> Varaa aika HubSpot CRM-konsultin kanssa <<<

“Etätapaaminen Sales Communicationsin kanssa järjestyi nopeasti, ja minua ilahdutti selkeä palvelukuvaus sekä selvästi kerrottu hinta tarvitsemallemme HubSpotin uudelleenkäynnistysprojektille. Ostaminen oli tehty helpoksi”, Kallio toteaa.  

“Jani ymmärsi bisneksemme ja ymmärsi mitä myy. Koska hän tuntee HubSpotin erittäin hyvin, saimme saman tien vastaukset kysymyksiimme. Yhteistyö projektin aikana oli vaivatonta ja eteni selkeiden askelien mukaan. Sales Communications teki sen mitä oli sovittu ja heidän osaamisestaan oli meille paljon hyötyä”, Kallio jatkaa.

Kumppanin mukaantulo lisäsi tietoisuutta HubSpotin ominaisuuksista, kuten erilaisista sisällöntuotantomahdollisuuksista ja automaatioiden hyödyntämisestä. Jotta kaikki halutut toiminnot saataisiin käyttöön, alkuvuodesta 2022 Nordic Floorsin HubSpot-alustaa päivitettiin ottamalla käyttöön Marketing Hub Professional, Sales Hub Professional ja CMS Hub Enterprise. 

 

New call-to-action

 

Ratkaisut ja tulokset

Ensimmäisten kuukausien aikana on myyntiprosessi saatu erinomaiseen kuntoon, ja myyjät käyttävät innokkaasti myynnin automaatioita kuten taskeja, snippetejä ja sequence-toimintoa. Työtä helpottaa valtavasti, kun kaikki tiedot näkyvät kaikille samassa paikassa.

HubSpot kertoo myyjille, mitä edessä olevan työpäivän aikana on tehtävä. Tehtävälista ja muistutukset toimivat hyvin. 

“Soitamme tilaajat läpi, ja olemme saaneet henkilökohtaisesta yhteydenotosta ja palvelusta hyvää palautetta. Ostopäätökset syntyvät nyt aikaisempaa nopeammin, kun pystymme tukemaan asiakkaan päätöstä”, Kallio kertoo.

Vanhempia HubSpotissa olevia kontakteja on käyty systemaattisesti läpi, ja heidän kauttaan on löytynyt uusia potentiaalisia asiakkaita.

Nordic Floorsin kasvulukuja myynnin tehostuessa

Data viimeisen kuukauden ajalta kertoo, että 

  • HubSpotissa olevien kontaktien määrä on lisääntynyt 40 %:lla

  • uusien diilien määrä kasvanut 30 % ja 

  • tehtyjen kauppojen määrä kasvanut yli 20 %:lla.

 

HubSpot antaa hyvät mahdollisuudet myynnin kehittämiseen tarjoamalla dataa asiakkaiden käyttäytymisestä. 

“Kokeilemalla ja raportteja katsomalla tiedämme, mihin suuntaan toimintaa on syytä kehittää. Esimerkiksi myyntiputki tulee elämään vielä, ennen kuin voimme sanoa sen olevan täysin tarkoituksenmukainen”, Kallio toteaa.

Myös asiakastyytyväisyyden mittaamiseen on lähdetty tavoitteen mukaisesti. Kun HubSpot tuo myyjälle siitä muistutuksen, saa asiakas soiton. 

>>> Varaa aika HubSpot CRM-konsultin kanssa <<<

Prioriteettina ensimmäisten kolmen kuukauden aikana oli saada Sales Hub kuntoon. Projekti eteni kuitenkin niin hyvässä tahdissa, että myös Marketing Hub on jo otettu sähköpostimarkkinointikäyttöön.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Nordic Floorsin kansainvälistä liiketoimintaa on tarkoitus kasvattaa: Saksaan saadaan oma myyjä elokuussa 2022 ja Hollannin verkkokauppa aukeaa vuoden 2022 lopussa tai vuoden 2023 alussa.

Nordic Floorsin toiminnanohjausjärjestelmä uudistuu vuoden 2022 aikana, ja verkkokauppa tulee osaksi sitä. Data kulkee HubSpotiin.

“HubSpotin data alkaa kertoa muun muassa, mikä toimii missäkin markkinassa. Pystymme lisäämään asiakastuntemustamme ja oppimaan ostokäyttäytymisestä, kun voimme testata ja mitata asioita”, Kallio toteaa.

Asiakastyytyväisyyden mittaaminen tietysti jatkuu ja toimintaa kehitetään sen pohjalta.

“Myös verkkosivuja on tarkoitus kehittää HubSpot CMS:llä. Digimainontaa teemme aktiivisesti, ja tulemme hyödyntämään HubSpotia siinä asiakasdatan lisääntyessä”, Kallio kertoo.

Yksi onnistuneesti läpiviedyn projektin salaisuuksista on se, että kaikki HubSpot-käyttäjät Nordic Floorsilla olivat alusta asti selvästi sitoutuneet HubSpotin käyttämiseen ja sovittuihin toimintatapoihin. 

“Heiltä löytyy osaamista ja kiinnostusta HubSpotin eri ominaisuuksien tutkimiseen ja hyödyntämiseen. Kaikki eväät kasvuun sen osalta ovat olemassa”, Jani Aaltonen Sales Communicationsilta toteaa.

Haluatko keskustella kanssamme esimerkiksi myyntiprosessinne tehostamisesta? Varaa aika!

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.