<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mikä on sosiaalisen median julkaisukalenteri

0303.2019

Sosiaalinen media

Kuuntele blogi

Mikä on sosiaalisen median julkaisukalenteri
4:37

“Social Media isn’t easy. Nothing worth doing is” sanoo sosiaalisen median rockstara Gary Vaynerchuk.

 

Sosiaalisessa mediassa näkymistä kannattaa suunnitella ja se kannattaa tehdä järjestelmällisesti. Se ei vaadi mitään sen kummempaa kuin Excel- tai Google-sheetin luomisen, johon keräät kaiken kaikesta, mikä liittyy someen: materiaalit, tunnarit, kuvat jne.
 

Sosiaalisen median julkaisukalenterin avulla näet metsän puilta


Tutustu Sales Communicationsin ehdotukseen, millainen on mielestämme toimiva sosiaalisen median julkaisukalenteri. Voit ladata tämän ja sen jälkeen kopioida omaan Exceliin tai Google-sheetiin.



Julkaisukalenterissa on yhteensä yhdeksän sivua. Ensimmäisellä sivulla on yksityiskohtaiset (jopa turhan yksityiskohtaiset) ohjeet julkaisukalenterin käyttöön.

 
Toiselta sivulta löytyy “Kuukausisuunnitelma”. Tähän voit värikoodeilla hahmottaa, minkä tyyppistä sisältöä olisi ideana aloittaa someen postaamaan minäkin päivinä. Sivu on hyvin suurpiirteinen, mutta auttaa pitämään hyvän yleiskuvan siitä, mitä tapahtuu, mikä kampanja on käynnissä ja missä muodossa se on: video, e-kirja, vai joku muu. Ylhäällä on värikoodit, joita voi muokata omien sisältöjen mukaan. Jokainen kuukausi kannattaa kopioida omaksi sivuksi.


Sosiaalisen_median_julkaisukalenteri_Ab.png

 

Kolmas sivu: Sisältöpankkiin kokoat postattavan materiaalin urleineen, otsikoineen ja syötteineen. Tämä kasvattaa arvoaan ajan mittaan. Tuoreen materiaalin säännöllinen postaaminen on välttämätöntä, mutta aika ajoin toimivien vanhempien postausten ajastaminen someen toimii ja kannattaa. Saat uusia seuraajia ja vanhat seuraajat liikkuvat ostajanmatkallansa, joten vanhat materiaalisi eivät ole vanhoja heille.  

Sisältöpankissa on myös sarake viimeiselle käyttöpäivälle, mitä tarvitaan kun julkaistaan tapahtumia, tai muita aikasidonnaisia kampanjoita. Sivulla on myös mahdollista täpätä ne mediat missä sisältöä on jaettu.

 

Sosiaalisen median julkaisukalenteri_sisältöpankki markkinointi.png

 

Neljäs ja viides sivu: Ostajapersoona ja ostajanmatka -sivut ovat strategian kannalta tärkeitä. Kaikki sisältö mikä luodaan, luodaan (tai todellakin pitäisi!) tietyille ostajapersoonille, jotka ovat tietyssä vaiheessa ostajanmatkaa. Nämä kaksi sivua auttavat pitämään nämä kaksi palikkaa kasassa. Kun muistat tunnollisesti pitää ajan tasalla näitä sivuja, näet vilkaisulla, että oletko tuottanut sisältöä tasapuolisesti jokaiselle ostajapersoonallesi ja heidän koko matkalleen.

 

sosiaalisen_median_julkaisukalenteri_markkinointi_B.png

 

Kuudennella, seitsemännellä ja kahdeksannella sivuilla on sitten varsinaiset julkaisukalenterit Twitterille, Facebookille ja LinkedInille, jotka ovat ehdottomasti kannattavimmat some-kanavat b2b-yrityksille.

Näillä sivuilla on päivämäärät ja kellonajat laitettu valmiiksi, jotta tiedät milloin viesti julkaistaan. (HubSpotin käyttäjät voivat ajastaa viestejä lähtemään eri aikoihin ja ne ketkä eivät (vielä) käytä HubSpotia saavat ajastukseen apua esimerkiksi Bufferilta. Lue lisää: 5 ilmaista työkalua sosiaaliseen mediaan) Voit muokata sivujen kellonaikoja ja suunnitella kunkin median kohdalla millä tiheydellä viestejä lähtee.

 

sosiaalisen_median_julkaisukalenteri_markkinonti_C.png

 

  • Twitteriin suositellaan twiitattavaksi niin usein kuin sielu sietää, mutta vähintään 5 kertaa päivässä
  • Facebookiin suositellaan min. 3 ja max.10 postausta viikossa
  • LinkedIniin suositellaan min. 2 ja max. 5 postausta viikossa

(Lähde: Constant Contact)


5-7 sivuilla on myös koottuna sarakkeet url:lle, syötteille ja kuville - eli jälleen, näin on helppo pitää kirjaa siitä, mitä materiaalia on jo julkaistu. Toki tämä helpottaa myös viestien uudelleen ajastamista.


Twitter-sivulla I-sarakkeessa ja LinkedIn-sivussa G-sarakkeessa on kaavat, johon ilmestyy syötteen merkkimäärä. LinkedInin normaaleissa postauksissa ei ole rajoja merkkimäärissä, mutta jos laitat viestin ryhmään, tarvitset otsikon, jonka maksimi merkkimäärä on 200. Facebook ei myöskään rajoita postausten merkkimäärää (tai ainakaan se ei minulla ole vielä tullut vastaan) mutta silti, merkkimäärä Facebookissa kannattaa pitää alle 250 merkissä (HubSpot) ja Twitterissä merkkimäärä kannattaa pitää 120 - 130 paikkeilla.

 

New Call-to-action

 

Viimeiselle sivulle on kerättynä kaikki tunnarit, salasanat profiilikuvaukset, profiilikuvat ja seuraajamäärät. Tämä helpottaa some-arkea paljon, kun kaikki löytyy yhdestä paikasta ja kunhan sitä muistaa vain pitää ajan tasalla. Muista viimeistellä profiilikuvaukset täydellisiksi! Täydellisessä profiilikuvauksessa näkyy persoona & brändi ja samalla se kertoo miksi sinua kannattaa seurata.

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.