<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Konversioprosessia tehostamalla lisää liidejä

2105.2019

MyyntiHubSpot

Kuuntele blogi

Konversioprosessia tehostamalla lisää liidejä
4:17

Markkinoinnin kannalta on auvoista, kun analytiikan vierailijaluvut kulkevat tapissa ja liikennettä riittää verkkosivuilla kello neljän ruuhkaksi asti. Myynnin kannalta tilanne voi kuitenkin olla yhdentekevä, jos näitä vapaamatkustajia ei päästä nappaamaan hihasta. Ilman tehokasta prosessia vähemmänkin ujo surffaaja voi kätkeytyä epämääräisten ip-osoitteiden ja adblockien taakse.

Inbound-markkinoinnissa konversio-optimointiin kiinnitetään keskimääräistä enemmän huomiota, ja liidin generoimiselle asetetaan huolelliset askeleet. Prosessin optimoimisen tarkoituksena on tavoittaa tuotteesta tai palvelusta kiinnostuneita, sivulla vierailevia asiakkaita – nimenomaan sellaisia, jotka oikeasti yrityksen tarjoamia asioita tarvitsevat.

Sisältö ratkaisee

Verkkosivuvierailijan matka prospektista liidiksi ja lopulta asiakkaaksi kulkee inbound-markkinoinnissa laadukkaiden sisältöjen kautta. Konversioprosessi rakennetaan sisältötarjouksen ympärille; esimerkiksi opas, joka vastaa ongelmaan, johon tuotteesi on ratkaisu, houkuttelee paikalle juuri ne, joilla tuo ongelma on. He ovat todennäköisimmin tulevia asiakkaitasi.

Ensin on siis päätettävä tarjouksen sisältö – opas, check-list, infografiikka tai mikä tahansa muu sisältö, jossa on hyödyllistä tietoa ja ilmaisia neuvoja on kuin tuotenäyte yrityksesi tarjoamasta palvelusta. Sisällön on kuitenkin syytä sopia ostajan matkaan ja turhaa tuputtamista tulisi välttää.

Sisältösi voi jo mahdollisesti olla olemassa, et vain ole hoksannut vielä nostaa sitä kampanjan keskipisteeseen. Esimerkiksi kyselemällä myyntitiimiltäsi asiakkaiden yleisimpien yhteydenottojen teemoja saat hyvää materiaalia uuden sisällön tuottamiseen. Avainsanatyökaluilla voi saada myös vihjeitä siitä, mitä ihmiset internetiltä kysyvät ja näin pyrkiä valloittamaan paikkoja hakukonetuloksissa.

 
 
 
 
 

Konversiopolun elementit

Kun sisältötarjous on päätetty ja tuotettu, on aika rakentaa konversiopolku. Polkua varten tarvitaan:

  • laskeutumissivu, jossa on lomake
  • kiitossivu
  • sähköpostisisältö
  • muutamia blogisisältöjä tarjoukseen liittyen
  • CTA (call-to-action) -nappi, joka johtaa laskeutumissivulle
  • sisällön markkinointiin tarvittavat elementit, kuten päivitykset sosiaaliseen mediaan

Sisältösi ei löydä itsestään tulevan asiakkaasi luokse, joten sitä on avitettava kaikin mahdollisin keinoin. Blogikirjoitukset, jotka liittyvät sisältötarjouksesi aiheeseen, ovat hyviä jaettavia sosiaalisessa mediassa. Ne herättävät mielenkiinnon ylipäänsä aihetta kohtaan, ja vievät paitsi sisältösi, myös yrityksesi ilosanomaa eteenpäin sosiaalisessa mediassa. Huolehdi myös siitä, että niin blogitekstisi kuin sisältötarjouksesi on optimoitu nousemaan hakukoneiden tuloksissa.

 

CTA-nappi kutsuu lataamaan

Olennaista on lisätä niin blogeihin kuin muihinkin sisältötarjoustasi markkinoiviin elementteihin CTA-nappi. CTA-nappi kertoo graafisesti houkuttelevassa muodossa nasevan ja informatiivisen copy-tekstin kanssa, mistä sisällössäsi on kyse, ja kutsuu vierailijaasi klikkaamaan ja lataamaan sisältötarjouksesi.

Kun verkkoseilaaja klikkaa CTA-nappia, johdetaan hänet laskeutumissivulle. Laskeutumissivun tehtävä on kerätä tietoa vierailijastasi ja näin muuttaa vierailijat liideiksi. Anna siis sisältösi vierailijalle vasta, kun hän on jättänyt yhteystietonsa laskeutumissivulla olevaan lomakkeeseen.

 

New Call-to-action

 

Voit myös asettaa lomakkeeseen kysymyksiä, joiden tarkoituksena on erottaa jyvät akanoista, ja segmentoida asiakkaitasi niin, että voit jatkossa lähettää heille yksilöidympiä tarjouksia. Ladattavan tarjouksen vierailija saa automaattisesti lomakkeen täytön jälkeen lähtevässä sähköpostissa.

Internetin ihmeellisessä maailmassa seilaavat ovat ajan myötä kuitenkin muuttuneet yhä varovaisemmiksi luovuttaessaan tietojaan. Ensitreffeillä ei vielä kysytä äidin tyttönimeä, ja harva on valmis antamaan puhelinnumeroaan ladattavasta oppaasta. Huomionarvoista onkin muistaa, että mitä arvokkaampi sisältösi on, sitä enemmän tietoja vastaanottaja on valmis vaihtokaupaksi antamaan. Suhdetta onkin syytä rakentaa askel kerrallaan, prosessia iteroiden.

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.