<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miksi InBound? Valaiseva tarina ostokäyttäytymisestä

2910.2014

MarkkinointiMyyntiHubSpotVerkkosivutInbound-markkinointi

Kuuntele blogi

Miksi InBound? Valaiseva tarina ostokäyttäytymisestä
4:40

aysblogvalaisevaAseta itsesi hetkeksi asiakkaan asemaan. Teidän toimiston katossa on vanhat loisteputket ja viimeksi eilen niistä yksi sammahti, eikä enää herännyt. On käsittämättömän ärsyttävää kuinka kauan kokoustilan lampulla kestää syttyä. Eikä sähkönkulutuksen aleneminen haittaisi, sillä säästyneillä euroilla voisitte kerrankin varata A-hytit firman pikkujouluristeilylle. Koko valaistuksen uusiminen vieritetään sinun harteillesi. Joten mitä teet? 

Et ainakaan pengo ensimmäisenä sähköpostistasi, jonne mainostajat ovat työntäneet satoja ja taas satoja viestejä ergonomisista hiirimatoista, sillä 1) olet nakannut jokaisen saapuneen spämmiviestin aikoja sitten roskapostikansioon ja 2) et ole kiinnostunut hiirimatoista. Sinä metsästät osaavaa valaisinyritystä, joka laatii suunnitelman energiatehokkaasta ja toimivasta valaistuksesta sekä hoitaa remontin luotettavasti.

TODISTE A: Kohdistamaton sähköpostimarkkinointi ei toimi

Sinä lähdet Googlaamaan. Etsit hakusanoilla toimisto+valaistus ja valaisinyritys Espoo. Löydät nettikauppojen katalogeja, ohjeita oikeaoppiseen työpistevalaistukseen ja Fonectan yrityslistoja. Mutta et selkeästi osaavaa yritystä, joka hoitaisi koko homman avaimet käteen –periaatteella. Totuus on, että pääkaupunkiseudulla olisi kymmeniä yrityksiä, jotka tekevät valaistussuunnittelua ja –asennusta. Mutta sinä et löydä heidän luokseen. Miksi? Siksi, että näiden yritysten kotisivuilla ei ole sisältöä eli tekstejä, kuvia ja videoita siitä millainen toimistovalaistuksen tulisi olla, mitä vaihtoehtoja on olemassa, millaisia projekteja kyseinen yritys on tehnyt ja muita asiantuntijatekstejä, jotka sisältäisivät sinun käyttämäsi hakusanat. 

TODISTE B: Ilman sisältöä potentiaaliset asiakkaat eivät löydä luoksesi

Voi ei, mitä nyt tuli klikattua. Jouduit Suomi24:n keskustelupalstalle ja ruutuun ponnahtaa oikein Keittiöparatiisin mainos. Muuten kiva, mutta et ole etsimässä keittiötä. Joudut painamaan ruksia ennen kuin pääset poistumaan sivulta ja mitä tapahtuu: yläreunan pinkki mainosbanneri rävähtää soimaan ja läppärisi kaiuttimissa särkynyt musiikki viiltää ilmaa kunnes pääset sivulta pois. Mainostajat saivat ehdottomasti huomiosi, mutta kokemuksessa ei ollut mitään positiivista. Itse asiassa, tästä lähtien vältät jokaista pinkillä brändiasulla kuorrutettua yritystä, etkä hanki keittiötä Paratiisista vaikka saisit ilmaiseksi.

TODISTE C: Keskeyttävä ja päällekäyvä mainonta ärsyttää

Ei, hetkinen, tässähän se on! Hakutuloksien alkupäässä oli yksi yritys, joka tekee valaistussuunnittelua ja myös toteuttaa suunnitelman. Sinä et tajunnut käyttää juuri hakusanaa ”valaistussuunnittelu”, jonka takia muut yritykset jäivät löytämättä, mutta se ei haittaa, sillä pääset suoraan klikkaamaan tämän yrityksen blogiin. Miksi päädyt juuri tämän yrityksen sivuille? Blogi on täynnä tekstejä, jotka sisältävät sanoja toimisto, valaistus ja valaisinyritys upotettuna mielenkiintoisiin postauksiin. Tekstit vastaavat kysymyksiin, joita et ollut vielä edes ehtinyt ajatella ja tarjoavat ideoita, tietoa ja inspiraatiota toimistovalaistukseen. Palaat Googleen ja kokeilet varmuuden vuoksi uudestaan valaistussuunnittelu-hakusanaa, jolloin oikeantyyppisiä yrityksiä alkaa ilmestyä hakutuloksiin. Klikkailet linkkejä auki ja toinen toisensa jälkeen sinulle luvataan asiantuntemusta sekä halpaa hintaa. Itsekehu voitaneen luokitella sisällöksi, mutta sellaiseksi, joka ei vakuuta sinua millään lailla. Tässä vaiheessa palaat nopeasti takaisin tuohon inspiroivaan blogiin ja jätät tarjouspyynnön tälle asiantuntevalle yritykselle.

TODISTE D: Sisällön on tyydytettävä jokin tarve

Et varmaankaan tarvitse enempää todisteita tuomitaksesi tuotteiden ja palvelujen väkisin tuputtamisen, eli OutBound-markkinoinnin, tehottomaksi. Asiakkaat etsivät ratkaisuja ongelmiinsa – he eivät ole kiinnostuneet itse tuotteesta, vaan siitä hyödystä, jonka he voivat tuotteen tai palvelun avulla saada. Yrityksen on löydettävä keino kertoa asiakkaalle mikä heidän tarjoamansa hyöty on, jotta asiakas voi löytää yrityksen ja kiinnostua siitä. InBound- markkinointi vastaa tähän haasteeseen: yksi InBound-markkinoinnin osa-alueista on osaamisen viestiminen laadukkaan sisällön avulla eli sisältömarkkinointi. Laadukkaan sisällön tuottaminen voi olla haastavaa, mutta palkitsevaa. Sillä niin kauan kun yrityksenne ei viesti oikeanlaisella sisällöllä, että täällä sitä asiantuntijuutta on, niin asiakkaat löytävät varmasti kilpailijan kotisivuille.

 

Katso video: Mitä on inbound-markkinointi

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.