<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Inbound-myynnissä ajoitus ratkaisee

2006.2017

MarkkinointiMyyntiInbound-markkinointi

Kuuntele blogi

Inbound-myynnissä ajoitus ratkaisee
3:44

Keskustelu käy kuumana

Suomalainen myynti- ja markkinointikeskustelu kuhisee juuri nyt sosiaalisessa mediassa kuumempana kuin koskaan aiemmin. Ihmiset puhuvat asiakaskokemuksesta, sosiaalisesta myynnistä, henkilöbrändeistä, inboundista, outboundista sekä smartboundista. Kiitos keskusteluun osallistuneille, tykkääjille, seuraajille sekä heittereille.

Jokin aika sitten keskusteltiin jopa siitä, tuleeko meistä myyjistä teknologian ja automaation myötä tarpeettomia. Vallitseva käsitys on, että ei tule. Päinvastoin. Digitaalisessa maailmassa ihmisten välisen kohtaamisen ja vuorovaikutuksen merkitys korostuu entisestään.

Ajoitus ratkaisee. Aina.

Rakastan etsiä ja löytää maailmasta universaaleja, yli ajan toimivia kaavoja.

Yksi lause pätee niin tenniksessä, pihvin paistamisessa, maanviljelyssä, rakkaudenosoituksissa kuin myyntityössä: Timing is everything.

Ei näet ole lainkaan yhdentekevää, milloin asiakkaan kohtaamme.

Ajoituksen merkitys Inbound-myynnissä

Ostoprosessi alkaa tarpeen tunnistamisesta

Seuraava tapahtui viime viikolla. Kävellessämme lounastauolta toimistoa kohti strategistimme Noora mainitsi huvittuneeseen sävyyn kenkieni olevan hieman raskaat näin kesäkuussa käytettäviksi. Samapa tuo. Ihan hyvät kengät. Minuunhan eivät tuollaiset kommentit vaikuta.

Kävelin kuitenkin työpäivän päätteeksi suorinta reittiä lähimpään kenkäkauppaan. Myyjä kiiruhti heti sisään astuttuani kysymään, josko olisin apua vailla. Olinhan minä. Päässäni takoi vain yksi ajatus: tarvitsen uudet kengät ja nopeasti.

Asiakas odottaa myyjän tarjoavan näkemyksen

Harmikseni minulle mieluisia kenkäpareja löytyi kaksin kappalein. En osannut valita. Seisoin kengät kädessäni ja puhkuin: "Kummatko minä näistä nyt ottaisin?"

Ei osannut myyjäkään päättää. Marssin liikkeestä pihalle vanhat saappaat jalassani.

Onneksi lähistöllä oli toinenkin kenkäkauppa. Tässä putiikissa oli täysin samat kengät tarjolla samaan hintaan. Myyjä palveli hyvin ja suositteli oikeassa kädessäni pitelemääni jalkinetta. Ovat kuulemma olleet suositut ja hänen mielestään niissä on jotain kiehtovaa.

Shut up and take my money! (Iso-Omenan Kookengän myyjälle kiitokset).

Inbound-kenkäkauppa

Kuvitellaan tilanne, että en olisi kohdannut myyjää lainkaan. Vastassani olisi ollut tyhjä tiski, jossa olisi ollut nippu lehtisiä, joiden kansissa lukee: "Kengänkiillottajan opas. Kolme vinkkiä himo-lankkaajalle" ja vieressä tietysti yhteystietolomake, jonka täyttämistä vastaan oppaan saa noukkia.

Olisin vain jättänyt yhteystietoni ja kävellyt liikkeestä pihalle opas kädessäni. Myyjä olisi soittanut viikon päästä ja kysynyt:

"Hei, tässä Kenkä-Kaija, hyvää päivää. Kuinka voin auttaa? Olette selkeästi kengistä kiinnostunut, olettehan vierailleet liikkeessämme.."

Näin useimmat inbound-strategiat todellisuudessa toteutetaan. Asiakas kohdataan aivan liian myöhään. Väärään aikaan.

kaisajaruba.png

Digiaikana verkkosivut ovat kivijalkasi

Milloin on oikea hetki kohdata asiakas?

Silloin, kun hän on siellä sinun verkkoympäristössäsi etsimässä vastauksia kysymyksiinsä. Silloin, kun hän kävelee liikkeeseen sisään. Ei mikään ole muuttunut. Tarvitsemme oikea-aikaisia kohtaamisia enemmän kuin koskaan.

Kun soitat viikkoja myöhässä, voipi olla, että joku toinen on jo halunnut palvella asiakastasi. Kun uudet kengät ovat jalassa, on jo liian myöhäistä. Vaikka vähän alkuun hiertäisikin.

60 sekunnin sääntö

Sales Communicationsilla tavoitteeni on kontaktoida asiakas 60 sekunnin aikaikkunassa konversiosta. Tässä on vielä omat haasteensa, mutta ensimmäiset kokemukset ovat vähintäänkin lupaavia. 

Inbound-myynnissäkin:

Timing is everything.

New Call-to-action 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.