<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

B2B-videoiden trendit 2017

1304.2017

MarkkinointiHubSpotInbound-markkinointi

Kuuntele blogi

B2B-videoiden trendit 2017
6:50

Kuluvan vuoden sisällöntuotannon suurin trendi näyttäisi olevan sisällön määrän kasvattaminen. Sisällöntuottajia kannustetaan tähtäämään entistä pidemmälle, korkeammalle ja rohkeammin. Markkinoijien odotetaan tuottavan enemmän merkityksellisiä sisältöjä entistä laajemmin ja monipuolisemmin.
Eritoten video on B2B-yritykselle oiva ja moderni keino tavoittaa mahdolliset asiakkaat ja on myös kustannustehokas sisällönmuoto. Onkin siis luonnollista, että monet ovat lisänneet repertuaariin myös videon, joka on nousemassa suosituimmaksi sisällön muodoksi verkossa. Hyperfine Median laatiman infograafin mukaan Jopa kolmannes kaikista verkossa tapahtuvista aktiviteeteista kuuluu videoiden katseluun ja 59 % päättäjistä katsoo mieluummin videon, kuin lukee samaa aihetta koskevan tekstin. Mutta minkälaisia trendejä B2B-videotuottajan tulisi tuntea kuluvana vuonna, jolloin videoiden odotetaan kasvattavan suosiotaan ennennäkemättömiin mittasuhteisiin?


IDG Enterprise Marketing kirjoitti videoiden trendejä käsittelevän artikkelin, jonka mukaan 74 % kaikesta internet-liikenteestä koskee videoita vuoden 2017 loppuun mennessä. Saman artikkelin mukaan markkinoijista huimat 69 % ovat sitä mieltä, että video on tehokkain sisältömarkkinoinnin keino sitouttaa asiakkaita. Vidyardin teettämän tutkimuksen mukaan B2B-yritysten videoita katsotaan 86 % tietokoneelta ja vain 14 % katsotaan mobiilissa. Katselut keskittyvät pääsääntöisesti työviikkoon ja viikonloppuisin näkyy selvä lasku katselumäärissä. Eli vaikka mobiili on alati kasvava ympäristö sisällöille, B2B-yritysten videoita kannattaa ainakin vielä lähitulevaisuudessa tuottaa myös suuremmilta näytöiltä katsottaviksi.

B2B-videoiden katselu keskittyy pääasiassa viikolle. Lähde: https://www.vidyard.com/business-video-benchmarks/


Lyhyet videot

MarketingProfs:in raportin mukaan hiukan yli puolet (56 %) B2B-videoista ovat alle kahden minuutin mittaisia ja vain 12 % on yli 20 minuutin mittaisia. Tämä voi selittyä sillä, että markkinoijien kokemuksen mukaan suuri osa katsojista lopettaa katselun videon ensimmäisen kymmenyksen aikana riippumatta videon pituudesta. Videoissa kannattaa siis panostaa mielenkiintoisiin aloituksiin.

Keskimääräisesti 37 % videon katsojista katsoo videon loppuun asti. Yleisesti voidaan sanoa, että mitä lyhyempi video, sitä suurempi määrä yleisöä katsoo sen loppumetreille saakka. Alle 90 sekunnin videot saivat pidettyä 53 % yleisöstään kiinnostuneina alusta loppuun. Yli 30 minuutin videot sen sijaan saivat säilytettyä keskimäärin vain 10 % mielenkiinnon loppuun asti. Muista siis aina harkita videon pituutta tarkkaan. Erityisesti mobiilissa ympäristössä käyttäjällä on tunnetusti lyhyt keskittymiskyky, mutta tietokoneeltakaan videota katsovat tuskin jaksavat odottaa pitkähkön videon latautumista kauaa. Tehokkaan videostrategian salaisuus onkin keskittyä lyhyisiin ja tunteita herättäviin pätkiin. Lyhyissä videoissa haastena on toki saada pakattua niihin mukaan tarpeeksi persoonaa.

 

B2B-yritysten videot kannattaa pitää lyhyinä.

 

Videon alku ratkaisee

Riippuu myös videon sisällöstä ja tarkoituksesta kauanko videota yleensä katsellaan. 16,52 minuuttia on keskiarvo verkkolähetykselle, 12,23 minuuttia tutoriaalille ja 6,63 esittelyvideolle. On kuitenkin huomioitava, että melkein puolet videon katselijoista pitää videon teknistä tasoa kriittisenä tai vähintäänkin erittäin tärkeänä kriteerinä. HubSpotin infograafin mukaan neljä viidestä katsojasta lopettaa videon katselun teknisten ongelmien, kuten bufferingin takia.

Nosta henkilö jalustalle

Braftonin mukaan videoiden liikenteen kasvun voi ainakin osittain selittää nousevilla hauilla. Videoiden pikakuvakkeet ovat silmäänpistäviä tavallisiin linkkeihin verrattuna. Kuvalliset pikakuvakkeet vaikuttavat luotettavammilta ja jopa ystävällisemmiltä ja henkilökohtaisemmilta.

Viime vuonna Georgia Institute of Technology ja Yahoo Labs tutkivat Instagramin suosiota ja huomasivat, että ihmiset reagoivat todennäköisemmin kuviin, joissa on ihmisen kasvot verrattuna muunlaisiin postauksiin. Kasvolliset kuvat saivat 38 % todennäköisemmin tykkäyksiä ja 32 % todennäköisemmin kommentteja. Tuottamalla videoita yrityksellesi, jaat samalla brändisi persoonaa. Tämän takia voi olla järkevää valita videoilla pikakuvakkeita, joissa on kasvot.

 

Viihdettä ja opetuksia

Video on suosituin sisällön muoto niille käyttäjille, jotka haluavat samanaikaisesti tulla viihdytetyiksi, mutta myös oppia. Videot, jotka onnistuvat molemmissa, tuottavat yleisesti korkeimman ROI:n. Käytä videoita muuallakin kuin vain YouTube-kanavallasi. Hyperfine Median infograafin mukaan videon liittäminen sähköpostiin voi lisätä 200–300 % sähköpostin klikkausmääriä. Ländärille videon upottaminen taas voi lisätä konversioiden määrää huimat 80 %. Ihmiset myös jakavat yhä herkemmin videoita sosiaalisessa mediassa.

 

Live-videot

Live-videoiden striimaaminen on nykyisin osa monia eri medioiden alustoja Unomy-blogin mukaan. Facebook, YouTube ja Twitter, sekä Periscope ja Twitch tarjoavat käyttäjilleen mahdollisuuden julkaista livenä videoita. Yleisesti live-videot tarjoavat myös katsojille mahdollisuuden kommunikoida reaaliajassa esiintyjän kanssa.

Live-videon striimaamisen hyviin puoliin lukeutuu myös se, että ne ovat yleensä halvempia ja ketterämpiä tuottaa kuin tavallinen videotuotanto. Samalla voit myös saada kehitysehdotuksia katsojiltasi, jos haluat vielä kehittää konseptiasi. Live-videoiden kanssa täytyy kuitenkin muistaa, että tilanne on oikeasti liveä. Uusintoja ei voi ottaa ja pahoihin virheisiin ei ole varaa. Katsojat voivat olla hyvinkin kriittisiä ja kilpailijasi saattavat myös seurata striimiäsi.

 

Ole oman tiesi kulkija

Kaikenlaiseen videotuotantoon ryhtyessä on parasta valita sinulle luontevin lähestymistapa. Älä siis seuraa trendejä liian uskollisesti. Se mikä toimii muille, ei välttämättä toimi sinulle. Epämukavuus välittyy filmin läpi katsojalle, eikä toimi tällöin eduksesi. Suunnittele tekemistäsi, mutta älä liikaa. On parempi vain ryhtyä hommiin ja kokeilla.

“50 % of your content in 2017 should be video. Stop looking for that blogger, start looking for that videographer.” - Brian Halligan, HubSpotin perustaja ja toimitusjohtaja

Liikenteen kasvattaminen on yksi tärkeimmistä syistä, miksi yritykset investoivat videotuotantoon, mutta se on lopulta vain jäävuoren huippu videon mahdollisuuksista kasvattaa yrityksesi markkinoinnin potentiaalia.

 

 

New Call-to-action

 

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.