<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Inbound-markkinoinnin trendit 2015

0501.2015

Inbound-markkinointi

Kuuntele blogi

Inbound-markkinoinnin trendit 2015
5:03

ayscblogtrendit

Inbound-markkinointi ja markkinointi ylipäätänsä kehittyvät digitalisoitumisen myötä. Mitä on odotettavissa vuodelle 2015 ja mitkä trendit muuttavat kenttää?

Katso millaisten trendien ennustan vaikuttavan inbound-markkinointiin vuonna 2015.

1. Yhä useampi yritys siirtyy outboundista inbound-markkinointiin

Laadukkaan sisällön tuottamiseen perustuva markkinointi, joka houkuttelee potentiaaliset asiakkaat verkkosivuille on tullut jäädäkseen. Vuoden 2015 aikana yhä useampi suomalainen yritys tulee pikkuhiljaa siirtymään perinteisestä OutBound-markkinoinnista, jossa mainoskampanjoissa keskitytään kertomaan omista tuotteistaan, jatkuvan prosessin InBound-markkinointiin.

Käytännössä markkinoinnin fokus tulee siirtymään sisällöntuotantoon ja yritykset tulevat budjetoimaan siihen edellisvuotta enemmän rahaa. Vanhoja tapoja markkinoida tullaan hylkäämään markkinoijien keskittyessä tuottamaan relevanttia ja inspiroivaa sisältöä.  

2. Markkinointitoimistot heräävät muutokseen

Inbound ja markkinoinnin automaatio ovat jo usean vuoden ajan olleet ulkomailla nouseva trendi. Suomeen termi on rantautunut pikkuhiljaa ja Salescommunications on saanut kunnian olla Suomen ensimmäisiä InBound-markkinointitoimistoja. Useat toimijat ovat kuitenkin heränneet asiakkaidensa tarpeiden muutoksiin ja palvelutarjonta tulee vuoden 2015 aikana nousemaan rajusti. Trendi näkyi jo vuoden 2014 loppupuolella, kun yhä useammat toimijat lanseerasivat markkinoinnin automaation palveluita ja kohensivat sisällöntuotannon ja hakukoneoptimoinnin tarjontaansa.

3. Segmentoinnin tarkentuminen ja personointi

Asiakkaat tulevat haluamaan yhä tarkemmin kohdennettua ja personoitua markkinointia. Googlen ja sosiaalisen median johdolla kuluttajien maailma tulee itse asiassa supistumaan, kun tarjolla on geneerisen sisällön sijaan juuri heidän kulutustottumuksiaan vastaavaa sisältöä. Samalla jokaisesta yksittäisestä henkilöstä on saatavilla yhä enemmän dataa siitä, miten he viettävät aikaansa verkossa, mitä ja miten he kuluttavat.

Markkinointi tulee olemaan yhä tarkemmin kohdennettua ja laajojen segmenttiryhmitelmien sijaan asiakkaita tullaan segmentoimaan yhä pienempiin ja tarkempiin ryhmiin. Sisältöstrategiaa varten asiakkaiden haasteiden tulee olla yrityksille yhä tutumpia ja yritykset, jotka ymmärtävät asiakkaan ongelmia, tulevat saamaan sisällöillään parhaita tuloksia.

4. Uudet teknologiat ja ratkaisut

Datan määrän kasvun myötä ja automaation tarpeen kasvettua käytettävät teknologiset ratkaisut tulevat näyttelemään suurta osaa vuonna 2015. Datan analysoimiseen tarvitaan työkaluja, joilla voidaan myös tuottaa automaatiopalveluita, ja keskittää kaikki toiminta yhden työkalun alle. Työnkulkujen automatisointi ja markkinoinnin automaatio, ja niihin keskittyneet ohjelmistot tulevat olemaan kovaa huutoa vuonna 2015.

Modernissa markkinoinnissa pitää olla valmis jättämään toimimattomat ohjelmistoratkaisut ja vanhentuneet työkalut ja siirtymään joustavasti uusiin järjestelmiin ja teknologioihin. Yritysten tulisikin jatkuvasti etsiä parempia teknologisia ratkaisuja ja lisätä valmiutta jättää taakse toimimattomia joustavasti.

New call-to-action

5. Sosiaalinen media yhä tärkeämpi SEO:lle (ja yritykselle ylipäätään)

Hakukoneet pyrkivät rankkaamaan sisältöä laadukkuuden perusteella ja sosiaalisten toimenpiteiden määrällä tulee olemaan yhä enemmän painoarvoa. Mitä useammat ihmiset jakavat tiettyä sisältöä sosiaalisessa mediassa, sitä laadukkaammaksi ja relevantimmaksi myös hakukoneet sisällön arvioivat.

Hakukoneoptimoinnin lisäksi jakaminen kertoo myös luotettavuudesta ja siitä, että kävijät kokevat sisällön hyödylliseksi. Sosiaalisessa mediassa yrityssivujen näkyvyys tulee perustumaan Facebookin johdolla yhä enemmän maksettuun mainontaan, joten käyttäjien toimenpiteet ja näkyvyys heidän aikajanallaan ovat yrityksille entistä tärkeämpiä.

6. Videoiden käytön kasvu markkinoinnissa

Youtubeen ladataan joka minuutti yli 100 tuntia videosisältöä ja kuukausittain videoiden katseluun palvelussa käytetään aikaa yli 6 miljardia tuntia. Vlogging eli videoblogit ovat yleistyneet huimasti viime vuonna ja suomalaisia tähtiäkin, kuten Smokahontas, on syttynyt. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja videolla voi kertoa vielä enemmän. Yritykset ovat pikkuhiljaa omaksuneet videoiden käytön markkinoinnissa ja viimeisinä vuosina on tapahtunut tasaista kasvua. Vuonna 2015 yhä usemmat yritykset tulevat ymmärtämään videoiden mahdollisuudet ja rakentamaan omaa videomateriaaliaan.

Suunnitelmissa parantaa tulosta ja lisätä liidien määrää vuonna 2015? Lataa ilmainen e-kirja, josta saat 30 vinkkiä ja ideaa liidien generointiin.

 

 

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.