<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

HubSpot tunnustetaan B2B-markkinoinnin automaatioalustojen johtajaksi toista vuotta peräkkäin

0310.2022

Markkinoinnin automaatioHubSpot

Kuuntele blogi

HubSpot tunnustetaan B2B-markkinoinnin automaatioalustojen johtajaksi toista vuotta peräkkäin
4:48

IT-konsulttiyritys Gartner julkaisee vuosittain joukon teknologia-alan markkinatutkimusraportteja nimellä Magic Quadrant. Tänä vuonna jo toista vuotta peräkkäin Gartner tunnusti HubSpotin markkinoinnin automaation alustojen johtajien joukkoon. Tässä blogikirjoituksessa kerromme, millä kriteerein Gartner valitsee tunnustamansa järjestelmät raporttiin ja miksi HubSpot on yksi johtajista.

HubSpotin seurana johtajien joukossa ovat esimerkiksi Microsoft, Oracle ja Salesforce. Raportissa kiitetään HubSpotia muun muassa intuitiivisesta käyttöliittymästä, hyvistä raportointiominaisuuksista ja monipuolisesta tuesta asiakkaille.

Katso HubSpot-demo >>>

Magic Quadrant -valinnan kriteerit

Magic Quadrant -raportit syntyvät täsmällisen ja faktapohjaisen tutkimuksen tuloksena ja tarjoavat kattavan näkymän eri palveluntarjoajiin. Analyysejä tehdessään Gartner käyttää kahta kriteeriä, jotka ovat yrityksen visio kokonaisuudessaan sekä toteutuskyky. Gartner valitsee raporttiinsa kunkin teknologian johtajat, haastajat, visionäärit ja niche-toimijat, jotka palvelevat kapeampaa kohderyhmää.

B2B-markkinoinnin automaation alustaksi Gartner määrittelee ohjelmiston, joka tukee kysynnän luomista. Tähän kuuluvat tunnettuuden lisääminen, laadukkaiden liidien generointi ja nurturointi, monikanavaisen sitouttamisen mahdollistaminen asiakaspolun edistämiseksi ja analytiikan käyttäminen tulosten mittaamiseen ja optimointiin. Markkinoinnin automaation järjestelmän tärkeimmät tehtävät ovat tuottaa, arvioida ja nurturoida liidejä, saada ne myynnin käyttöön ja lopulta auttaa tekemään kauppoja. Järjestelmät myös auttavat datan pitämisessä puhtaana ja tarjoavat lisätietoja prospekteista.

New call-to-action

Mitä tarkoittaa johtajuus?

Gartnerin raportissa markkinoinnin automaation johtajat ovat niitä järjestelmiä, jotka tukevat kaikkia tärkeitä b2b-markkinoinnin automaation toimintoja. Näitä ovat etenkin asiakasprofiilien hallinta, liidien luokittelu, analytiikka ja mittaaminen sekä integraatiot muiden järjestelmien kanssa.

Lue blogi: Mitä markkinoinnin automaatiolla tarkoitetaan?

Johtajat tarjoavat myös laajaa tukea asiakaskunnalleen, minkä ansiosta ne voivat vastata jatkuvasti asiakkaiden tarpeisiin. Johtajien joukkoon päästäkseen markkinoinnin automaation järjestelmän tulee myös vastata suurten yritysten tarpeisiin. Järjestelmät myös tarjoavat mahdollisuuden integraatioihin muiden tärkeiden järjestelmien, kuten CRM:n ja digitaalisen mainonnan alustojen kanssa. Johtajilla on laajat tuotesuunnitelmat ja ne auttavat asiakkaitaan yhdistämään asiakastietoa ja tuottamaan johdonmukaisen kokemuksen asiakkaan koko elinkaaren ajan.

HubSpotin käyttöliittymä ja kehitys saavat kiitosta

Millä ominaisuuksillaan HubSpot Marketing Hub on erityisesti saanut kiitosta raportissa? Gartnerin mukaan HubSpot Marketing Hubilla on intuitiivinen käyttöliittymä, joka on yhtenäinen ja tarkoituksenmukainen. Järjestelmä tarjoaa markkinoijille reaaliaikaista dataa asiakkaista. HubSpot saa kiitosta myös raportointiominaisuuksistaan. Gartnerin raportissa huomioidaan, että HubSpot on kehittänyt järjestelmäänsä entisestään suurille asiakkaille sopiviksi Marketing Hub Enterprisen muodossa.

Gartner nimeää muiksi HubSpotin vahvuuksiksi sen tarjoaman tuen, koulutuksen ja yhteisön. Tukea on tarjolla niin HubSpotin omasta puolesta kuin sen luomien yhteisöjen muodossa. Myös mahdollisuus integroida HubSpot muihin sovelluksiin, kuten CRM-järjestelmiin ja verkkokauppoihin, sai raportissa positiivista huomiota: maininnan ansaitsi esimerkiksi monipuolinen App marketplace.

Parannettavaa HubSpotilla oli raportin mukaan esimerkiksi siinä, että edistyneempien ominaisuuksien käyttö ei ole yhtä helppoa kuin perustehtävien hoitaminen, vaan saattaa esimerkiksi edellyttää kehittäjän apua.

Marketing Hub kehittyy koko ajan

Pysyäkseen markkinoinnin automaation kehityksen kärjessä HubSpot kehittää Marketing Hubia jatkuvasti. Viimeaikaisia parannuksia ovat mm.:

  • Markkinointikampanjat, jotka tarjoavat kokonaisvaltaisen näkymän kampanjoihin alusta loppuun saakka.
  • Asiakaspolun analytiikka, jonka avulla nähdään jokainen asiakkaan kosketuspiste yritykseen ja voidaan tehdä konversio-optimointia.
  • Konversiotapahtumat, joiden avulla voidaan tehdä kohdistettua mainontaa eri mainoskanavissa asiakkaiden yksityisyydensuojaa kunnioittaen.
  • WhatsApp-integraatio, joka tarjoaa uuden mahdollisuuden kommunikoida asiakkaan kanssa juuri hänen suosimassaan kanavassa.

Kiinnostuitko kuulemaan, miten HubSpotin markkinoinnin automaation alusta voisi auttaa juuri sinun yritystäsi?

Varaa aika HubSpot-asiantuntijan kanssa:

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.