<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kolme tapaa hyödyntää sosiaalista mediaa myynnissä

1802.2019

MyyntiSosiaalinen media

Kuuntele blogi

Kolme tapaa hyödyntää sosiaalista mediaa myynnissä
3:09

Sosiaalisen median hyödyntäminen tulevien asiakkaiden kontaktoinnissa on usein vain markkinoinnin käsissä, ja myynnin prosesseihin sosiaalinen media kytkeytyy vielä harvassa yrityksessä. Sosiaalisen median alustat ovat kuitenkin hyviä työkaluja myynnin edistämiseen ja elävien kontaktien luomiseen tulevien asiakkaiden kanssa.

Sosiaalisessa myynnissä myynti-ihmiset ovat ajantasaisessa kanssakäymisessä potentiaalisten asiakkaidensa kanssa ja seuraavat näiden liikkeitä somessa. Vaikka sosiaalinen myynti ja sosiaalisen median hyödyntäminen myynnissä onkin aikaa vievää, tutkimukset osoittavat, että vaivannäkö kannattaa.

Siinä vaiheessa kun myyjä tarttuu puhelimeen, hän on jo kontaktoinut liidin sosiaalisessa mediassa. Kaupat klousautuvat helpommin sellaisen asiakkaan kanssa, jonka kanssa ollaan jo tehty sinunkaupat ja jonka tarpeet ovat tiedossa, kuin sellaisen, josta emme tiedä etukäteen yhtään mitään, ja jonka kontaktoimme ensimmäistä kertaa.  

Uskottavuuden lisääminen

Sosiaalinen media on hyvä kanava yritysmielikuvan ja uskottavuuden rakentamiseen. Huomionarvoista kuitenkin on, että sometilien on todella oltava aktiivisia, muuten vaikutus saattaa olla täysin päinvastainen. Puolen tunnin Twitter-aktiivisuus työpäivän alkuun takaa tehokkaasti tilin aktiivisuuden ja vielä parempiin tuloksiin pääsee toimivalla sosiaalisen median julkaisustrategialla (linkki somestrategia blogiin, ei vielä julkaistu).

Sosiaalisen median läsnäoloa rakennetaan paitsi vastailemalla aktiivisesti asiakkaiden kysymyksiin ja kommentteihin, myös seuraamalla asiakkaita ja heitä kiinnostavia asioita sekä jakamalla itse esimerkiksi asiakkaitasi kiinnostavia blogiartikkeleita ja muita sisältöjä. Asiakas, jolla on kaksi yritystä vaihtoehtoina, valitsee todennäköisimmin sen, joka on myös aktiivisesti läsnä sosiaalisessa mediassa.

 

New Call-to-action

Prospektointi

Sosiaalisen median hakutyökalut ovat hyviä välineitä potentiaalisten asiakkaittesi löytämiseen. Erilaiset yrityksesi aihepiiriin liittyvät ryhmät antavat tietoa asiakkaiden kiinnostuksen kohteista ja tarpeista, ja yksittäiset aihepiiriin, yritykseen tai tuotteisiin ja palveluihin liittyvät viestit kertovat ihmisten yksilöllisistä mielipiteistä.

 

Esimerkiksi Twitterin laajennettu hakutyökalu antaa mahdollisuuden etsiä viestejä niissä esiintyvien sanojen mukaan. Näin voit löytää viestejä, jossa tuotteesi, palvelusi, tai vaikkapa yrityksesi mainitaan. Myös Linkedinin laajennetulla haulla voi saada prospektoinnin kannalta mielenkiintoisia tuloksia. 

 

Liidien generointi

Liidien generointi sosiaalisen median avulla käy sisältöjen kautta. Sosiaalinen media on erinomainen väline liidien generointiin, mutta tarvitset laadukkaita omia sisältöjä, jotta potentiaaliset asiakkaat tarttuisivat jakamaasi materiaaliin ja ohjautuisivat kotisivuillesi.

Kun kotisivujesi konversioprosessi on kunnossa, pääset tarttumaan sosiaalisen median kautta sivuillesi ohjautuvia vierailijoita hihasta ja tiedät, kenelle seuraavan myyntipuhelusi soitat.

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.