<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Liidien generointi inbound-markkinoinnin avulla

1103.2019

MarkkinointiMyyntiInbound-markkinointi

Kuuntele blogi

Liidien generointi inbound-markkinoinnin avulla
3:36

ayblogenerointi

Ennen kuin mennään liidien generointiin, kerrataanpa mikä liidi oikeastaan on. Liidi on henkilö, joka on jollain tavalla ilmaissut olevansa kiinnostunut yrityksen tarjoamista hyödyistä tai ainakin sen liiketoiminta-alueelle keskeisistä aiheista. Liidejä ovat siis kontaktit, jotka ovat voineet esimerkiksi ottaa sinuun suoraan yhteyttä kysyäkseen lisätietoja, tai kuten useimmiten inbound-piireissä, antaneet tietonsa sinulle yhteystietolomakkeella esimerkiksi ladatessaan verkkosivuiltasi e-kirjan tai ilmoittautuessaan isännöimääsi webinaariin.

 

Inbound-prosessi

 

Hetkinen… Henkilö tulee sinun luoksesi ja haluaa luovuttaa sinulle yhteystietonsa? Missä vaiheessa myynti ottaa käyttöön tunteja hiotut puheensa? News flash: ei ota, ei ainakaan ennen kuin potentiaalinen asiakas on lähes valmis ostamaan, mutta saattaa pohtia vielä eri palveluntarjoajien välillä. Miksi maksaisit osoitelistoista ja hukkaisit turhaan mainostamiseen ja myyntiyrityksiin oman aikasi lisäksi suspektin aikaa, jolla ei välttämättä ole kuitenkaan tarvetta palvelullesi tai tuotteellesi? Vaihtoehtona on käyttää tuo aika laadukkaiden liidien generointiin ja näin antaa myynnille mahdollisuus ottaa yhteyttä vain oikeasti potentiaalisiin asiakkaisiin. Nyt tullaan tärkeimpään opetukseen... Inboundin ja outboundin ero on seuraava: inbound-liidien kohdalla voit olla varma siitä, että he ovat kiinnostuneita edustamastasi asiasta.

Maailman suosituimman markkinointialustan, HubSpotin, tutkimuksessa jopa 93 % yrityksistä, jotka siirtyivät inbound-markkinointiin, nostivat liidien tuotantoaan ja yli puolet yrityksistä nostivat tuottamiensa liidien määrää vähintään 50 %:lla. Liidien tuottaminen houkuttelumarkkinoinnin avulla on ihmisten sitouttamista antamalla heille kiinnostavia juttuja luettavaksi, katsottavaksi ja käytettäväksi. Nämä sisällöt voivat olla esimerkiksi blogitekstejä, informaatiopitoisia videoita tai aiheiltaan liiketoimintaasi linkittyviä oppaita. Mitä vain, mikä on sinun asiakkaallesi mielenkiintoista ja hyödyllistä. Ihmisten sitouttaminen tapahtuu yleensä muutamien viikkojen tai kuukausien aikana, mutta odotus on sen arvoista. Antamalla ihmisille mahdollisuuden kiinnostua yrityksestäsi luonnollisella, ei-pakotetulla tavalla, välillenne kehittyy side, jolloin sinulta ostaminen on hänelle mukava ja luonnollinen seuraava askel.

New Call-to-action

Sinun tulee siis ensin luoda mahdollisimman paljon laadukasta sisältöä verkkosivuillesi sekä muihin hallinoimiisi kanaviin. Sitten on itse tuotantoprosessin vuoro. Käytännössä generointi tapahtuu johdattamalla tuntematon potentiaalinen prospekti Call-to-Action -linkin avulla laskeutumissivulle eli ländärille, jossa vierailija täyttää lomakkeen ja saa antamiensa tietojen vastineeksi materiaalin. Liidien tuottaminen inboundin keinoin antaa sinulle muutakin kuin liidin sähköpostiosoitteen. Laadukkaan sisällön tarjoaminen aiheesta kiinnostuneille kartuttaa sinulle jatkuvasti lisää tietoa heistä. Valjastamalla käyttöön esimerkiksi HubSpotin markkinointialustan, saat tietoosi mm. millaisista aiheista liidi on kiinnostunut, katsooko hän videoita vai lataako e-kirjoja, tutustuuko hän vasta aiheeseen vai onko jo valmis ostamaan sekä kuinka usein hän vierailee sivuillasi. Saat kaiken tiedon mitä myyntitiimisi tarvitsee voidakseen nurturoida lämpimiä liidejä ja auttaakseen potentiaalista asiakkaasta siihen pisteeseen asti, jossa hän voi luottavaisin mielin tehdä päätöksen ostaa sinulta.

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.