<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Weesas laittaa vaativat HubSpot-integraatiot onnistumaan

0712.2021

Markkinoinnin automaatioIntegraatiotCRM

Kuuntele blogi

Weesas laittaa vaativat HubSpot-integraatiot onnistumaan
4:35

HubSpotiin on mahdollista integroida valtava määrä erilaisia järjestelmiä. Integraatioiden avulla data virtaa saumattomasti järjestelmästä toiseen ja tämä auttaa viime kädessä tekemään puhtaasti dataan perustuvia päätöksiä. Osa integraatioista on helppo toteuttaa, osa vaatii erikoisosaamista. Kun yrityksen omat resurssit eivät riitä, apuun tulee Weesas Oy.

Jos yrityksessäsi on käytössä muu kuin HubSpotin tarjoama järjestelmä, mutta tietojen halutaan kulkevan HubSpotiin ja sieltä takaisin, voit kytkeä eli integroida järjestelmän HubSpotiin. HubSpot tarjoaa natiivi-integraatioita, joita voi ottaa käyttöön HubSpotin App Marketplace -sivustolta (kirjoita HubSpotissa hakuun App Marketplace). Valitse haluttu sovellus ja seuraa HubSpotin ohjeita. Mikäli tarvitset apua, HubSpot-kumppanit auttavat käyttöönotossa. 

Lue lisää HubSpot-integraatioista

Tavoitteena aitoja hyötyjä tuovan integraatioratkaisun löytäminen

Kun kyseessä on vaativampi integraatio, kuten verkkokaupan, jonkin sovelluksen tai CRM-, ERP- tai taloushallinnon järjestelmän kytkeminen HubSpotiin, vaaditaan integraatiostrategia ja kattava projektisuunnitelma. Tämän tyyppisistä hankkeista on runsaasti kokemusta Sales Communications Finland Oy:n tytäryhtiöllä Weesas Oy:llä.

Huhtikuussa 2020 perustettu Weesas Oy auttaa integraatioiden lisäksi yrityksiä rakentamaan dataohjattuja verkkopalveluita ja sovelluksia kasvun ja liiketoiminnan tueksi.

“Integraatio voi olla melkeinpä mikä vaan, kunhan se tarjoaa hyötyjä asiakkaalle ja on mahdollista tehdä. Voimme vastata asiakkaan tarpeisiin erittäin joustavasti tilanteen mukaan. Olemme tarvittaessa asiakkaan tukena tiiviisti koko projektin ajan”, kertoo Weesaksen Joni Laukkonen.

Weesas pyrkii aina tarkastelemaan vaihtoehtoja objektiivisesti ja kokonaisvaltaisesti. Asiakasta usein haastetaan toimivan ratkaisun löytämiseksi. 

“Esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin järjestelmien integraation oletetaan usein menevän tietyn kaavan mukaan. Tuomme esiin eri näkökulmia integraation ratkaisuvaihtoehdoista. Näin lopputulos palvelee asiakasta parhaiten ja tuo liiketoiminnalle aidosti hyötyjä”, Joni kuvaa.

Integraatioprojektit alkavat asiakkaan nykytilan ja tarpeen kartoituksella. Jos integraatiomäärittelyä ei ole tehty, Weesas voi laatia sen yhdessä asiakkaan kanssa kokonaan, tai olla konsultatiivisessa roolissa.

Integraatiomäärittelyn vaiheet

Integraatiomäärittelyssä on yleensä kaksi vaihetta. Ensimmäinen on yleinen määrittely, jossa selvitetään mitä, miten, miksi ja milloin. Toinen vaihe on tekninen, ja siinä katsotaan tarkemmin esimerkiksi järjestelmien rajapintoja, todennusmenetelmiä, monitorointia ja virheenkäsittelyä. 

Teknisessä vaiheessa selvitetään myös

  • mitä järjestelmiä projekti koskee ja onko niissä mahdollisuuksia integraation tekemiseen
  • mitä käyttötapauksia integraation tulee ratkaista
  • milloin dataa liikkuu ja mihin suuntaan
  • mitä tehdään virhetilanteissa
  • miten integraatiota valvotaan
  • millä autentikointi-/todennusmenetelmillä saadaan järjestelmät keskustelemaan
  • miten hoidetaan mahdolliset ylläpitotoimenpiteet ja -kustannukset.

Jos kyseessä vaikkapa CRM-integraatio, on tiedettävä, mitä objekteja esimerkiksi contact ja company sisältävät ja mitä kenttiä niiden osalta tulee kohdentaa kohdejärjestelmän vastaavien tietojen kanssa.

Ylivertaista osaamista HubSpot-integraatioiden teknologioissa

Weesaksen tekninen HubSpot-osaaminen on ensiluokkaista, eikä vastaavaa osaamista juuri kilpailijakentältä löydy. Usein asiakkaat ottavatkin Weesakseen yhteyttä kollegan tai tuttavan suosituksesta.

Mielenkiintoisia ovat Jonin mukaan kaikki projektit, koska asiakkaiden tilanteet ja käyttämät järjestelmät vaihtelevat. Tähän mennessä haastavimmista tapauksista Joni mainitsee projektit, joissa tiedot useasta järjestelmästä laitetaan virtaamaan erillisen rajapinnan kautta HubSpotin ja kunkin järjestelmän välillä. Rajapinnan (API) luomiseksi on ymmärrettävä kunkin lähdejärjestelmän logiikka ja luotava datan yhtenäistävä kaava, jotta vältetään muun muassa duplikaatit ja tietojen siirtyminen vääriin paikkoihin.

 

Onko sinulla tarvetta HubSpot-integraatiolle? Katso läpi tarkistuslista ennen integraation edistämistä!

 

New Call-to-action

 

Tutustu caseihin:

Video: SVEA Ekonomin CRM-integraatio

Lue lisää Weesaksen toteuttamista HubSpot-integraatioista

 

Haluatko kysyä lisää? Varaa aika asiantuntijaltamme:

 

 

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.