<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Uusasiakashankinta - verkosta liidejä myynnille

1608.2019

Myynti

Kuuntele blogi

Uusasiakashankinta - verkosta liidejä myynnille
2:55

Kun yrityksesi miettii verkkosivuja ja verkkosivujen rakennetta on hyvä muistaa, että asiakkaasi hakee tietoa verkosta omiin ongelmiinsa ja mielenkiinnon kohteisiin. Tällöin on erittäin tärkeää, että yrityksesi löytyy verkosta. Tähän auttaa esimerkiksi hyvä löydettävyys hakukoneessa kuten Googlessa.

Hakukonelöydettävyyden mahdollistaa sivustosi kyky vastata asiakkaasi esittämiin kysymyksiin. Tämän voit selvittää kokeilemalla, tutkimalla ja ymmärtämällä millaisia asiakkaita sinulla on ja millaisia haasteita heillä on. Voit aina myös ostaa mainontaa hakukoneesta, mutta jos mainoksesi ei puhuttele henkilökohtaisella tasolla, voit unohtaa mainonnan onnistumisen. Eli, asiakkaasi tulee löytää sivusi, oikeassa kontekstissa ja oikealla sisällöllä. Liidien generointi verkosta on tuottoisaa toimintaa ja myös tavoitteellista. On hyvin normaalia tuottaa esim. 60 liidiä kuukaudessa verkon kautta. Liidien hankkiminen oikealla toteutuksella tuottaa vuositasolla näin 700 - 800 liidiä vuodessa myynnin työstettäväksi. 

Kun vihdoin asiakkaasi saapuu sivuillesi, tulee sivuilla olla hänelle mielenkiintoista sisältöä  esim. blogeja, esityksiä, videoita, eKirjoja yms. Sisältöä, joka häntä kiinnostaa.  Jos tuotekuvaus on pääosassa, voit olla varma, että verkko ei konvertoi tarpeeksi. Digitaalinen myyntisuppilo vaatii onnistuakseen hyvää sisältöä. Uusasiakashankinta, myyntiliidientuotanto ja inbound-markkinointi toimivat vain kohderyhmää puhuttelevan sisällön kautta. Kun haluat hankkia liidejä myynnille niin muista - asiakkaasi tulee vain jos hän kokee, että olet mielenkiintoinen. 

AYSC_blog_leads_from_web

Hyvä vinkki on laittaa sisältöä ladattavaksi sähköpostiosoitetta / yhteystietoja vastaan. Tällöin sinulla on mahdollisuus saada tietoosi kuka ja mikä yritys on kiinnostunut palveluistasi. Mittareina on hyvä käyttää verkkosivukävijöitä sekä konversiosuhdetta. Lisäksi on hyvä ymmärtää mistä lähteistä verkkovierailijasi tulevat sivuillesi.  

Laske markkinointinne tulokset

Et tiedä, saatko liidejä ja jättääkö asiakkaasi yhteystietojaan, ennen kuin olet kokeillut. Hyvä sisältö vetää ihmisiä puoleensa. Älä päästä suustasi lausetta, joka ei perustu faktaan tai numeroihin. Digimarkkinointi on markkinointia, jossa on hyvät mittarit ja kaikki perustuu numeroihin. Myyntiliidien hankinta perinteisellä tavalla on numeroihin perustuvaa toimitaa ja sama pätee myös täällä verkossa. 

Mittareita joita seurata:

  • Verkkovierailujen määrä

  • Eri kävijöiden määrä

  • Konversiosuhde (suhde, jolla tunnistamattomat kävijät muuttuvat tunnistetuiksi: 2-4% on normaali)

  • Myyntiliidien laatu (tätä voit mitata esim. Myyntikäyntien määrällä)

  • Myyntimahdollisuudet (määrä ja laatu)

  • Tarjouskanta (tehtyjen tarjousten määrä ja laatu)

  • Tehdyt kaupat (määrä ja laatu)

  • Markkinoinni ROI (kauppojen arvo / investoinnit *100)

 

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.