<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

LinkedIn-videot ovat täällä! Miten käytät ja mitä tarkoittavat markkinoinnille?

0503.2019

HubSpotSosiaalinen media

Kuuntele blogi

LinkedIn-videot ovat täällä! Miten käytät ja mitä tarkoittavat markkinoinnille?
6:56

LinkedIn, tuo työelämän Facebook, loikkasi nykyaikaan 2017 elokuun lopussa ja antoi 500 miljoonalle käyttäjälleen mahdollisuuden julkaista videoita omassa palvelussaan natiivisti. Live-videoista voidaan toistaiseksi vain haaveilla, mutta palataan tähän vielä lopuksi. Aikaisemmin on ollut mahdollisuus jakaa videoitaan YouTuben ja Vimeon kautta, joten mitä ihmeellistä natiivivideoissa sitten on?

Helppous on yksi avaintekijä. Sinun ei tarvitse kuvata videota, ladata sitä YouTubeen/Vimeoon, kopioida linkkiä ja jakaa tuota linkkiä julkaisussasi. iOS ja Android tarjoavat mobiiliapplikaatioissaan pienen kameraikonin, jonka alta voit joko jakaa aiemmin kuvatun videon tai kuvata lennossa jotain. Desktop-versiossa ei ainakaan toistaiseksi ole mahdollisuutta kuin jakaa jo valmiita videoita, mutta tämän voi kiertää nauhoittamalla videon läppärin webcamilla. Rajoituksina on tällä hetkellä 3s - 10min pituus ja 5GB tiedostokoko, jotka kuitenkaan harvemmin tulevat vastaan.

Kuinka lataan videon mobiiliapplikaatiossa

Mitä muuta natiivivideot tuovat kuin helppoutta?

Helppouden lisäksi LinkedInin natiivivideot antavat enemmän näkyvyyttä julkaisullesi kuin YouTubesta ja Vimeosta linkatut videot. Ainakin jos on uskominen Viveka von Rosenia, joka blogissaan kertoo saaneensa jopa 20 000 näyttökertaa omalle videolleen. Ja miksei uskottaisi? LinkedIn ei ole ainoa, joka suosii omassa palvelussaan omaa sisältöään vaan tätä tekee esimerkiksi Facebook. Jos haluat enemmän näkyvyyttä, vie videot kuhunkin palveluun ilman linkkauksia.

Miksi videota eikä tekstiä?

Käytätpä sitten linkattuja tai natiivivideoita, niin loppukäyttäjän kannalta trendi on selkeästi painottunut videon katseluun.

Globally, IP video traffic will be 82 percent of all consumer Internet traffic by 2021, up from 73 percent in 2016. -Cisco

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja videossa kuvia on yleensä 24-30 per sekunti. Lisäksi joitain asioita on hyvin vaikea kuvailla pelkin sanoin. Videotuottajana en voi kertoa videokuvaus- ja leikkaustaidoistani vakuuttavasti pelkillä sanoilla, mutta vaikkapa minuutin mittainen showreel kertoo mahdolliselle asiakkaalle teenkö juuri sellaista materiaalia kuin he haluavat.

Millaisia videoita yrityksen Linkediniin pitäisi laittaa?

Vaikka yritykset eivät vielä voikaan ladata LinkedIniin natiivivideoita, linkatuillakin videoilla voi silti kertoa yrityksestä paljon enemmän kuin pelkällä tekstillä. Voit kertoa yleisöllesi millainen yrityksenne ylipäätään on tai kuvata asiakkailta lausuntoja palveluistanne. Yrityksenne palveluista voi myös tehdä omat videot. Jos taas firmassanne aukeaa uusi positio, niin miksei rekrytointi-ilmoituskin voisi olla videomuotoinen.

Jos kuitenkin ajattelit julkaista ainoastaan mainosvideoita, niin mieti uudestaan. Katsotaanko mainoksia kovin mielellään? Harvemmin. Mieti siis, millaisella sisällöllä voisit auttaa ihmisiä. Mitä asiakkaanne kysyvät teiltä uudestaan ja uudestaan? Kun vastaat tavallisimpiin kysymyksiin videolla, asiasta kiinnostunut katsoja saa siitä lisäarvoa ja muuttuu mahdollisesti pelkästä satunnaisesta katsojasta tilaajaksi ja sitä kautta asiakkaaksi. Lisäksi jo olemassa olevat asiakkaat saavat vastauksia kysymyksiinsä ja kokevat saaneensa hyvää palvelua.

Kaikkein parasta olisi saada yrityksen henkilöstöä mukaan videotuotantoon. Ihmiset saavat paljon enemmän seuraajia kuin yritykset. Yritä siis aktivoida yrityksesi myyjiä tai vaikkapa toimitusjohtaja kuvaamaan videoita, joissa he kertovat omasta tietotaidostaan tai ihan vain kuulumisia työrintamalta. Tähän riittää kalustoksi kännykkä ja rauhallinen tila, jossa nauhoittaa video.

Mitä sitten kun videot on julkaistu ja aikaa on kulunut?

Videoiden hienous piilee analytiikassa. Älä jätä vanhoja videoita pölyttymään bittiavaruuden syövereihin vaan kaiva ne esiin ja tutki millaista yleisöä olet saanut ja mihin kehitys on menossa.

New call-to-action

LinkedInin analytiikka kertoo sinulle katsojiesi asemat omissa yrityksissään, heidän maantieteellisen sijaintinsa ja tietenkin mistä yrityksestä on ollut eniten katsojia. Analytiikan perusteella tiedät suuntaatko tulevat videosi myyjille, päättäjille vai jollekin ihan muulle ryhmälle. Lisäksi paikannusanalytiikan perusteella voit miettiä millä kielellä jatkossa teet videoita.

LinkedIn analytiikkaa

Näin kattavaa tietoa ei muista videopalveluista saa esille vaan se rajoittuu lähinnä YouTubenkin osalta katseluaikaan, näyttöihin, arvioituihin tuloihin, maihin ja niin edelleen. Huonoja tietoja nämäkään eivät ole, mutta mikä sitten on yrityksen kannalta oleellista tietoa? Riippuu tietenkin tapauksesta, mutta työelämän analytiikkaa et saa YouTubesta irti.

YouTube analytiikkaa

Pohdintaa - mitä tulevaisuus saattaa tuoda tullessaan?

(VAROITUS! Seuraava osuus sisältää vahvaa spekulaatiota ja villejä tulevaisuuden visioita, joilla saattaa olla hyvin hatara faktapohja.)

Pienen osviitan tulevasta voi saada siitä, että LinkedIn kaappasi aiemmin tänä vuonna Peter Roybalin Facebookilta, jossa tämä oli kehittämässä livevideo-ominaisuutta. Voidaan olettaa, että suunnitelmissa on tuoda työelämään liittyvät lähetykset LinkedInin puolelle, jolloin voisi seurata vain yhtä fiidiä työaikana, ja vapaa-ajalla taas seurata Facebookin sekalaisesta tarjonnasta muuta sisältöä, vaikkapa norppaliveä. Esimerkiksi meidän Digital Sales Dayn lähetyksiä voisi seurata LinkedInin kautta tarvitsematta selitellä, miksi tuijottelee Facebookin kuvavirtaa koko päivän.Toinen tulevaisuuden visio liittyy siihen, että Microsoft osti aikoinaan Skypen ja vuonna 2016 LinkedInin. Kaikkien osapuolien onneksi tämä voisi tarkoittaa sitä, että työhaastattelut hoidettaisiin jatkossa videopuhelun avulla suoraan LinkedInin sisällä. Suuren osan nykyajan töistä pystyy hoitamaan jo etänä, jolloin työpaikan sijainnilla ei ole mitään merkitystä. Tulevaisuudessa etätyöt yleistyvät entisestään, jolloin reaaliaikaiset videohaastattelut tulevat viimeistään ajankohtaiseksi.

Loppusanat

Miten videotuotannossa pääsee sitten alkuun? Painanko rec-napin päälle ja kuvaan toimiston arkea? Videotuotannon kanssa ei välttämättä kannata hätiköidä. Ensin kannattaa kartoittaa asiakaskunta ja millaista sisältöä he haluavat. Tämän jälkeen on hyvä tehdä suunnitelma siitä millaisia videoita tehdään, kuka ne tuottaa, kenen vastuulla on julkaisu ja millaisella aikataululla ylipäätänsä liikutaan. Mutta tämä lipsuu jo toisen tarinan puolelle, johon pureudun seuraavassa blogissani. Siinä käsittelen, millaisia ongelmia ja sudenkuoppia videotuotannon aloitus yrityksissä saattaa aiheuttaa ja miten niiltä vältytään.

Pysykää linjoilla.

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.