<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

HubSpot ja raportointi - seuraa markkinoinnin tuloksia tehokkaasti

0608.2018

MarkkinointiHubSpot

Kuuntele blogi

HubSpot ja raportointi - seuraa markkinoinnin tuloksia tehokkaasti
8:53

Perinteisesti markkinoinnilla on ollut vähän tekemistä numeroiden ja raportoinnin kanssa, ja sen on mielletty olevan pikemminkin eräänlaista taiteellista toimintaa, jonka mittaristot perustuvat enemmän fiilispohjaan kuin kovaan faktaan – ainakin myynnin lukuihin, käyriin, tuloksiin ja taseisiin verrattuna. Digitaalinen markkinointi ja markkinoinnin automaatio on tuonut tähän muutoksen, kun markkinointiviestien vastaanottajien liikkeitä on mahdollista seurata entistä tarkemmin.

Inbound-markkinointi on ennen kaikkea tavoitteellista ja tuloshakuista, eikä markkinointia tehdä ilman kattavaa seurantaa sen vaikutuksista ja tuloksista. Myös tavoitteet asetetaan datan pohjalta. Niinpä inbound-markkinoija tarvitsee tuekseen kattavaa markkinoinnin raportointia ja hyviä työkaluja, jotta nähtäisiin, ollaanko matkalla oikeaan suuntaan tai päästiinkö maaliin. HubSpot kokoaa yhteen ja tarjoaa monipuoliset välineet markkinoinnin tuloksien seuraamiseen ja raportointiin.

HubSpotin avulla yksikään markkinoinnin toimenpide ei jää ilman seurantaa, ja siihen mahdollisuuteen kannattaakin tarttua menestyksekkään inbound-markkinoinnin toteuttamiseksi. Alustan raportointityökalu on hyvin kattava, etkä tarvitse erillisiä SEO- tai analytiikkatyökaluja tai kontaktienhallintatyökaluja käyttäessäsi HubSpotia. Reporting-lisäosa korvaa erilaiset markkinoinnin ja myynninkin analytiikkaan liittyvät työkalut.

 

HubSpot raportoi joka sivulla

HubSpotin blogi- ja verkkosivujen analytiikan kautta pääsee hyvin käsiksi siihen, kuinka suosittu yksittäinen sivu on tai kuinka monta kertaa blogiartikkelia on luettu. Analytiikka kertoo myös konversioista ja sivun leviämisestä internetin valtaväylillä kuten somessa. Contacts-osion listojen avulla seuraat, kuka on konvertoitunut ja missä kohdin verkkosivuasi konversio on tapahtunut. Sosiaalisen median työkaluilla on helppo seurata muun muassa postaustesi suosiota. Sähköpostikampanjoiden tulokset ovat myös selkeästi luettavissa Email-näkymässä.

HubSpotin varsinainen, kokoava raportointi tapahtuu alustan Reports-osiossa. Tämän alta löytyy joukko valmiita raportteja, jotka kokoavat yhteen dataa ja kertovat laajasti verkkosivujesi toiminnasta, verkkosivuvierailijoiden liikkeistä sekä heidän matkastaan koversioista liidi-statuksen kautta asiakkaiksi. Reports-osiossa voit rakentaa myös custom-raportteja yrityksesi tarpeiden mukaan. Raportoinnin mahdollisuudet ovat Basic- ja Pro-paketteja laajemmat Enterprise-versiossa.

 

hubspot-raportointi-1.png

 

Jo HubSpotin perusraportoinnilla pääsee pitkälle ja saa selkeän käsityksen omien verkkosivujen toimivuudesta ja markkinointitoimenpiteiden tehokkuudesta. Reporting-lisäosa laajentaa entisestään näköalaa inbound-markkinointisi dataan. Reportingin avulla rakennat yksilöllisiä dashboardeja, joiden avulla voit yhdellä silmäyksellä nähdä, missä markkinointisi ja myyntisi menee.

Kun verkkosivusi ovat Hubin päällä ja CRM:si toimii myös järjestelmän sisällä, et myöskään joudu taisteluun erilaisten rajapintojen kanssa, vaan tieto kulkee automaattisesti järjestelmän sisällä. Mitä suurempi osa digitaalisesta markkinoinnistasi toimii HubSpotin sisällä, sitä tarkempaa raportointi on. HubSpotin raportoinnin ehkä tärkein ominaisuus on sen helppo ymmärrettävyys: data on esitetty selkeästi ja termit ovat yleistajuisia. Näin myös raporttien osoittamia tuloksia on helppo käyttää markkinoinnin suunnittelun pohjana.

 

Reports tarjoaa monipuolisesti tietoa

Reports-osion Sources-kohta kertoo verkkosivujesi liikenteen lähteet. Täällä näet, tulevatko verkkosivuvierailijasi sivuillesi suoraan kirjoittamalla osoitteesi selaimeen, sivuillesi viittavien linkkien kautta, hakukoneista, sosiaalisesta mediasta tai klikattuaan maksullista mainosta. Voit tarkastella tuloksia haluamallasi aikavälillä, ja voit myös suodattaa itseäsi kiinnostavia tuloksia, esimerkiksi sosiaalisesta mediasta tulleiden vierailijoiden määrän tai maksullisen mainonnan tuottaman visiittien määrän.

 

hubspot-raportointi-2.png

 

Page Performance kertoo sivujesi markkinoinnin suorituskyvystä. Tähän kuuluvat paitsi sivua katselleiden määrä, myös inbound-markkinoinnille niin tärkeiden konversioiden määrä – HubSpot suosittelee jokaiselle sivulla laitettavia konversiopisteitä, joista konversioiden määrää mitataan seurattavien linkkien kautta. Mikäli tietyn sivun tai esimerkiksi blogiartikkelin visiittien tai etenkin konversioiden määrä on vähäinen, on syytä miettiä, voisiko sisältöä parantaa tehokkaammaksi tai tuottaa sellaista sisältöä, mikä kävijöitä kiinnostaa enemmän.

Keywords eli avainsanaraportti kertoo sijoituksistasi hakukoneissa tietyillä avainsanoilla. Avainsanat syötetään itse avainsanatyökaluun, ja HubSpot seuraa näkyvyytesi kehittymistä näillä avainsanoilla. Keywords-työkalu antaa myös vinkkejä sellaisista avainsanoista, jotka tarjoavat nousun mahdollisuuksia ja varoittelee, kun sijoituksesi jonkin avainsanan kohdalla on laskussa. Keywordsista saat selville myös avainsanojen hakumäärät.

 

hubspot-raportointi-4.png

 

Voit myös seurata kilpailijoidesi menestystä verkossa Reportsin Competitors-kohdan alla. Tähän kohtaan määrittelet itse kilpailijat ja heidän verkkosivunsa, ja HubSpot seuraa haluttuja asioita, kuten verkkosivuliikennettä, hakukonesijoitusta tai sosiaalisen median seuraajien määrää. Näin pysyt koko ajan kartalla yrityksesi ja toimialasi kilpailutilanteesta verkossa.

Events tarjoaa mahdollisuuden seurata, mitä vastaanottajasi ja verkkosivuvierailijasi tekevät sisältöjesi kanssa ja nähdä siten laajempia trendejä ja suuntauksia. Tämä on verrattoman kätevää esimerkiksi videosisältöjen seurannan kanssa - voit tarkastella vaikkapa, kuinka moni katsoi kuinkakin pitkälle videotasi ja päätellä siitä, kuinka kiinnostava se oli.

 

Lähetä dataa sähköpostiisi

Raportoinnin etusivulla kohdassa Reports Home pääset luomaan uusia raportteja yrityksesi tilanteen ja tarpeen mukaan. Uutta raporttia luodessa HubSpot antaa erilaisia vaihtoehtoja ja valmiita pohjia, mistä raportti luodaan, ja voit valita itsellesi sopivan. Näin saat kriittisimmät markkinoinnin suorituskykyä mittaavat raportit helposti ja näet nopeasti, mitkä markkinointitoimet vaikuttavat positiivisesti liiketoimintaan. Raportit voit myös lähettää sähköpostiisi ja ajastaa säännölliset lähetykset automaattisiksi.

Sources-raportti kertoo verkkosivujesi liikenteen lähteistä ja Contacts-raportti kertyneistä liidien määrästä ja laadusta. Event Analysis -raportin avulla analysoit, mitkä sisällöt toimivat, mistä verkkosivukävijäsi ovat kiinnostuneita ja mitkä laskeutumissivut ja blogisisällöt konvertoivat parhaiten. Companies-raportti antaa tietoa siitä, mitkä yritykset ovat sinusta kiinnostuneimpia, eli raportti kokoaa yhteen tiedot kontakteista sen perusteella, mistä yrityksestä he ovat tulleet. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun pohdit, mitkä yritykset ovat parhainta kohdeyleisöäsi tai vaikkapa mille toimialalle sinun kannattaisi panostaa.

 

Varaa aika HubSpot-demoon

 

Reporting-työkalu laajentaa raportoinnin mahdollisuuksia

HubSpotin tarjoaman Reporting-lisäosan avulla luot raportoinnin dashboardeja, joissa seuraat esimerkiksi myyntisi kehittymistä tai vaikkapa kampanjoiden tuloksia tai kertyneiden liidien laatua. Valittavissa on erilaisia mallidashboardeja, joita suositellaan käytettäväksi kun vasta aloitellaan HubSpotin hyödyntämistä. Edistyneemmällä käyttäjällä on kuitenkin mahdollista rakentaa dashboardeja myös täysin alusta lähtien omien tarpeiden mukaan.

Reporting-lisäosan dashboardit rakennetaan erillisistä palikoista, ja saat myös selkeän visualisoinnin datasta käyrinä ja diagrammeina. Voit yhdelle dashboardille koota esimerkiksi tiedot tietyn kampanjan tuloksista; kaikki webinaari-ilmoitusta klikanneet, kaikki siihen osallistuneet, kaikki sieltä myynnille liideiksi toimitetut konvertoituneet prospektit, ja lopulta webinaarikampanjasta toteutuneet kaupat. Tähän tietoon voit lisätä myös tiedot tehdyistä taloudellisista panostuksista, esimerkiksi webinaarin maksullisesta hakukonemainonnasta, ja webinaarikampanjasta lopulta koituvat tuloksesta, eli saat kampanjalle yksityiskohtaisen ROIn niin halutessasi.

Reporting-lisäosa on saatavilla kaikille HubSpot-asiakkaille. Se on maksullinen, ja kustantaa 200 euroa kuukaudessa. Investointi on kuitenkin hyödyllinen etenkin silloin, kun markkinoinnin ja myynnin volyymit ovat suuria. Raporttien seuraaminen auttaa asettamaan selkeät tavoitteet ja seuraamaan, miten tavoitteisiin päästään sekä tekemään korjausliikkeet ajoissa, jolloin aikaa ei hukata toimimattomiin markkinointitoimiin.

 

 

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.