<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

6 ilmaista työkalua sosiaalisen median kuvittamiseen

0807.2019

MarkkinointiSosiaalinen media

Kuuntele blogi

6 ilmaista työkalua sosiaalisen median kuvittamiseen
3:00

Netti tarjoaa ilmaisia kuvapankkeja, softia ja paljon erillaisia lisäosia auttamaan sosiaalisessa mediassa markkinoivia. 

1. Canva  - Some-markkinoijan paras kaveri


Jos et ole vielä tutustunut ja kirjautunut Canvaan, niin nyt on aika. Tämä on monipuolinen ja käyttäjäystävällinen softa sosiaalisen median jakoihin: se on luotu kuvien tuottamiseen sosiaaliseen mediaan. Canvalla on helppo luoda nopeasti upeita postauksia. Canva tarjoaa templateja Twitteriin, Facebookiin, Pinterestiin ja list goes on... Kuvakokoja voi myös muokata omien tarpeiden mukaan.

Canva tarjoaa ilmaisia kuvapohjia (joita on tullut itse asiassa vastaan somea selaillessa, joten kannattaa käyttää harkintakykyä niiden käytössä), mutta sinne voi myös ladata omia kuvia. Canva myy kuvia n. 1 dollarin hintaan. Layouteja on ilmaisia ja maksullisia, mutta niitä voi myös muokata ja tehdä itse ilmaiseksi. Värit on helppo räätälöidä ja tallentaa oman brändin väreihin.

Canvan sovelluksen voi ladata myös tabletille ja älypuhelimelle.

 

Sosiaalisen_media_kuva_Canva-742154-edited.png

2. Kuvapankit

Monet markkinoijat käyttävät maksullisia kuvapankkeja (kyllä mekin), mutta tämä tuntuu tulleensa tiensä päähän. Tylsät, kliseiset kuvapankkikuvat tekevät postauksille enemmän hallaa kuin lisäävät kiinnostusta. Eivätkä ne ole halpoja. Internetissä on kuitenkin olemassa ilmaisia kuvapankkeja, joista voi löytyä persoonallisempia ja tuoreempia kuvia.

Tässä muutama linkki:

Unsplash
Pexels
Picjumbo

 

Sosiaalisen_media_kuva_Kuvapankki-337017-edited.png


3. Faktat esille näyttävillä infograafeilla

Venngage sovellus, jolla on helppo tehdä näyttäviä infograafeja. Valitse haluamasi teema, anna luvut ja lisää grafiikka. Venngagen ilmaisversiossa voit jakaa infograafin suoraan eri sosiaalisen median kanaviin, mutta jos haluaa ladata tai printata graafin, niin Venngage pitää päivittää maksulliseen versioon (premiumin kuukausihinta on 19 dollaria kuukaudessa).

 

Some-markkinointi-infograafi-sosiaalinen_media_kuva.png


4. Kuvakoot nopeasti eri sosiaalisen median kanaviin

Landscapella saat nopeasti oikeat kuvakoot eri sosiaalisen median kanaviin ja eri kanavissa myös eri kokoihin. Esimerkiksi LinkedIniin on tarjolla 6 eri kuvakokoa. Lataat tai tiputat kuvan Landscapen etusivulle, valitset haluamasi kanavan ja koon ja lataat sen koneellesi. Landscape tallentaa kuvat png:nä koneelle. 

 

Sosiaalisen_median_kuvat_eri_kuvakoot_somessa.png


5. Kuvakaappaustaidetta

Jing on koneelle asennettava sovellus, jolla otat kuvakaappauksia. Kaappauksia on helppo ladata png:nä koneelle. Kaapattuun kuvaan voit lisätä nuolia, korostaa eri kohtia. Kuvan pixelit näkyy cropatessa kuvaa. Sitten vain jakamaan kuvaa haluttuihin some-kanaviin.

 

Sosiaalisen-media_kuva_kuvakaappaus-markkinointi.png

 

Myös Chromeen lisättävä laajennus nimeltä Awesome Screenshots on hyvä. Jopa yksinkertaisempi kuin Jing.

 

New Call-to-action

Ja psst... vielä lopuksi

Tykkäätkö valokuvauksesta, tai vaikkapa piirtämisestä? Älä pelkää käyttää omia kuvia, tai luonnoksia kuvittaessasi postauksia sosiaalisessa mediassa. Ei tarvitse olla Picasso, tai ammattikuvaaja, aitous on aina kiinnostavaa!

 

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.