<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

3 tapaa saada videot konvertoimaan liidejä!

0808.2018

Markkinoinnin automaatioHubSpotInbound-markkinointi

Kuuntele blogi

3 tapaa saada videot konvertoimaan liidejä!
4:45

Videoiden rooli sisältömarkkinoinnissa on kasvanut ja tulee kasvamaan entisestään, eikä ihme. Videoiden avulla pystytään nimittäin kouluttamaan, auttamaan ja viihdyttämään nykyisiä ja uusia asiakkaita, kirkastamaan brändiä, promota sisältöjä sosiaalisessa mediassa sekä luoda työnantajamielikuvaa.

Ennen kaikkea, videot mahdollistavat laadukkaiden liidien keräämisen ja myynnin kasvattamisen ilman spämmiä. Katso blogistamme myös 3 videota myynnin tueksi ja miten yritys pääsee alkuun videotuotannossa.

Miksi sitten niin moni yritys kokee videotuotannon tehottomaksi, kalliiksi ja vaivalloiseksi? Ongelmana on, että yllättävän harva yritys  edes tarjoaa katselijalle mahdollisuutta konvertoitua liidiksi videota katsellessaan. Tällöin videoiden suuriakaan näyttökertoja ja tykkäysmääriä ei päästä hyödyntämään, ellei tarkoituksena ole brändin rakentaminen. Sen vuoksi, on kannattavaa tehdä edes osa videoista niin, että ne konvertoivat liidejä, joita voidaan lisäarvoa tuottavan sisällön avulla viedä eteenpäin ostoprosessissa.

Katso miten erilaistat tapasi tehdä myyntiä videon avulla!

Liidien kerääminen videoiden avulla

Videotuotanto on usein top of funnel -sisältöä, joka kyllä lisää tunnettuutta ja saa huomiota, mutta tällöin videomarkkinointi ei generoi myynnille uusia liidejä. Tällaisessa tilanteessa on myös mahdotonta tietää, onko investointi videoihin kannattanut.

Osa videoista kannattaakin tehdä siis middle funnel -sisällöiksi, eli konvertoiviksi materiaaleiksi. Ennen kuin tätä lähdetään toteuttamaan, on tärkeää tehdä analyysi siitä, millaiset videot kiinnostavat sekä potentiaalisia että nykyisiä asiakkaita.

Tärkeintä liidin keräämisessä on toimintakehoitus: mitä halutaan, että potentiaalinen asiakas tekee katsottuaan videon? Onko tavoitteena uutiskirjeen tilaaminen, webinaariin osallistuminen, oppaan lataaminen vai jokin muu toiminta? Päätavoitteena on kuitenkin potentiaalisen asiakkaan yhteystietojen saaminen, jonka jälkeen myynti kvalifioi liidin: onko tämä henkilö juuri meidän kohderyhmäämme ja voimmeko auttaa häntä? Lue myös miten hakukoneoptimoit videon.

 

New Call-to-action

 

Case-esimerkit: 3 tapaa saada videot konvertoimaan liidejä

HubSpot verkkokoulutus

Järjestimme Hubspot verkkokoulutuksen, johon ilmoittautuminen tapahtui videokonversion avulla. Verkkokoulutukselle luotiin oma kampanjasivu, jonne lisättiin koulutuksen esittelyvideo. Videolla tuodaan esiin kenelle koulutus on suunnattu, mitä se sisältää ja mitä hyötyä koulutuksesta on.

Kyseiselle kampanjasivulle tehtiin myös ilmoittautumislomake kurssia varten. Tämä tapa toi meille 14 prosentin konversion ja suurin osa liideistä tuli sosiaalisen median- sekä orgaanisen haun kautta. Ehdottomasti siis kokeilemisen arvoinen keino, joka onkin parhaimmillaan nimenomaan verkkokursseissa tai maksullisissa webinaareissa.

Miten saada videot konvertoimaan liidejä?

Digital Sales Day -tallenteet

Viime huhtikuussa järjestimme digitaalisen myynnin ja -markkinoinnin päivän, Digital Sales Dayn. Jokaisen puhujan osuudesta tehtiin tallenne, jotka löytyvät edelleen Digital Sales Dayn tallenteet -sivuilta. 

Tässä tapauksessa hyödynnettiin liidien keräyksessä hyödynnettiin teasereita. Tällä tarkoitetaan sitä, että ideosta näytetään katselijalle 10-20 prosenttia, jonka jälkeen ruutuun ilmestyy yhteystietoja kysyvä lomake. Video jatkuu vasta, kun potentiaalinen asiakas jättää yhteystietonsa. Onkin tärkeää tehdä videon alusta houkutteleva, sekä kertoa mitä kaikkea hyödyllistä ja kiinnostavaa on myöhemmin tulossa, jotta henkilö haluaa jättää yhteystietonsa. Wistian tekemän tutkimuksen mukaan teasereiden käyttäminen onkin hyviä tuloksia tuottava keino liidien keräykseen videon avulla.

Miten saada videot konvertoimaan liidejä?

Universal Robots

Universal Robots hyödynsi 23-palvelua, joka kerää dataa videon katselijoissa sekä kerää lomakkeen avulla liidejä. Yritys teki verkkosivuille esittelyvideon tuotteestaan, jossa esitellään sen hyötyjä ja käyttötapaa. Videon lopuksi ruutuun ilmestyy lomake yhteystietojen jättämistä varten, mikäli katselija haluaa kuulla aiheesta lisää.

Miten saada videot konvertoimaan liidejä?

Miten saada videot konvertoimaan liidejä?

Erityisesti tuote-esittelyissä ja promootioissa on kannattavaa antaa sisältö “ilmaiseksi”. Tällöin potentiaalisen asiakkaan mielenkiinto herää, ja jättämällä yhteystietonsa, hän saa lisää sisältöä nähtäväkseen.  

Lisää tietoja 23-palvelusta, löydät Universal Robotsin referenssivideosta

Valitseepa minkä keinon tahansa, tärkeintä on, että videosisältö auttaa, viihdyttää ja kouluttaa yrityksen kohderyhmää. Muista, ettei jokaisen videon tarvitse kerätä lukuisia liidejä – kokonaisuus ratkaisee.

 

 

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.