<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Verkkosivutrendit 2016

2312.2015

HubSpotVerkkosivut

Kuuntele blogi

Verkkosivutrendit 2016
4:51

Vuosi 2015 toi tullessaan entistä vahvempana responsiivisen suunnittelun, myös kovassa huudossa ollut flat design sai syvyyttä. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on taas aika katsastaa, miltä tulevan vuoden verkkosivutrendit näyttävät!

 

1. Typografia ja värit - Bigger, Bolder & Brighter

Verkon tuodessa lisää resursseja suunnitteluun, on nykyisin helpompi päästä käsiksi toinen toista erilaisempiin fontteihin. Web safe fontteja on jokaiseen lähtöön, eikä enää tarvitse tyytyä pelkkään Arialiin. Muun muassa Google Fonts tarjoaa laajan valikoiman verkkoon soveltuvia fontteja ja vieläpä ilmaiseksi. Tämän seurauksena on ollut huomattavissa selkeää muutosta verkkosivujen typografian saralla. Typografiaa painotetaan aikaisempaa enemmän ja nyt on mahdollista nähdä toinen toistaan luovempia toteutuksia.

Uusien fonttiyhdistelmien lisäksi typografiassa tullaan näkemään entistä suurempia fonttikokoja ja kirkkaampia värejä. Vuosi 2016 on siis typografian saralla kolmen B:n vuosi - Bigger, Bolder & Brighter!

Pidä silmällä: Luovia yhdistelmiä, sekä kirkkaita värejä ja suuria fonttikokoja. Trendinä BIG & BOLD & BRIGHT.

 

aysc-blogi-typography.png

Adoratorio

2. Material Design - jatkoa vuoteen 2015

Material Design ei ole uusi trendi, sillä se sai alkunsa jo vuonna 2015, kun Google toi uuden tyylisuunnan käyttöliittymäsuunnitteluun. Material Design on jatkanut kasvuaan verkkosivusuunnittelun tyylisuuntana ja jatkuu vuoteen 2016. Material Design toi aikaisempaan Flat designiin muutosta, tuomalla tyyliin hieman syvyyttä, laatikkomaisia konsepteja ja hyvin suunniteltuja siirtymisiä, jotka auttavat käyttäjiä liikkumaan verkkosivuilla.

Pidä silmällä: Entistä vahvempaa Material Design näkyvyyttä käyttöliittymissä ympäri verkkoa.

 

aysc-blogi-material.png

Google 

3. Cinemagraphit

Cinemagraphit, eli “elävät kuvat” eivät ole uusi mullistus, sillä niitä on näkynyt nykyisessä muodossaan jo muutamia vuosia. Vuosi 2015 on tuonut nämä vahvemmin mukaan käyttöliittymäsuunnitteluun uusimpien Applen iPhone-mallien mukana. Applen käyttämät pientä liikettä sisältävät kuvat ovat nostaneet cinemagraphit laajemmin suunnittelijoiden tietoisuuteen ja näitä tullaankin näkemään aikaisempaa enemmän vuonna 2016.

Cinemagraphit ovat kuvia, joihin on upotettu mukaan hieman liikettä tuomaan kuvaan elävyyttä. Nämä elävät kuvat yhdistävät videoiden wow-efektin, sekä kuvien helppouden. Saatat kysyä, miten nämä eroavat perinteisistä videoista? Videot tunnetusti hidastavat sivustojen latausnopeuksia ja täten tekevät sivuista raskaita. Cinemagraphien avulla saat kuitenkin kaksi kärpästä yhdellä iskulla: liikkuvat kuvat tuovat lisää näyttävyyttä, mutta eivät aiheuta pitkiä latausaikoja suuren koon vuoksi.

Pidä silmällä: Lisääntyvää cinemagraphien käyttöä hyvillä latausnopeuksilla.

 

aysc-blogi-cinemagraph.gif 

Digital Inspiration 

4. Illustraatiot

Olemme siirtymässä aikakaudelle, jossa verkkosivusuunnittelussa siirrytään perinteisistä valokuvista illustraatioihin. Tämä saattaa kuullostaa hieman ristiriitaiselta edellä mainitun trendin kanssa, mutta molemmat trendit kuitenkin kuvastavat siirtymistä hienostelevasta ja viimeistellystä tyylistä hieman lähestyttävämpään ja persoonallisempaan tyyliin. Tämän johdosta nähdään siis entistä vähemmän kuvapankkien huoliteltuja mallien täyttämiä kuvia ja siirrytään ainutlaatuisiin, mieleenpainuviin käyttäjäkokemuksiin.

Pidä silmällä: Kuvitusta, joihin käyttäjien on helppo samaistua. Helposti lähestyttäviä, persoonallisia kuvia, jotka vetoavat persoonallisemmalla tasolla käyttäjiin.

verkkosivudesign illustraatiot

ViewFlux / The Food Loop

5. Ainutlaatuiset käyttäjäkokemukset

Responsiivisen designin valloittaessa verkkosivusuunnittelun, verkkosivujen rakenteet ovat jumiutuneet hieman ennakoitaviin kaavoihin. Olemme tulleet aikaan, jolloin suurin osa hyvännäköisistä verkkosivuista näyttävät melko samalta. Tulevana vuonna tullaan näkemään erikoisempia, tarkkaan mietittyjä ja ainutlaatuisia käyttäjäkokemuksia. Tätä tullaan näkemään persoonallisemman tyylin, uniikkien kuvitusten, luovan gridin käytön ja omaperäisen tarinankerronnan kautta.

Käyttäjäkohtaisia kokemuksia on mahdollista boostata myös hyödyntämällä kohdennettua sisältöä. Hyödyntämällä käyttäjän sijaintia, selaushistoriaa ja muuta dataa, on mahdollista luoda käyttäjille henkilökohtaisempia selauskokemuksia. Tämä ei vain paranna käyttökokemusta, mutta myös houkuttelee kävijöitä konvertoitumaan.

Pidä silmällä: Ainutlaatuisia, räätälöityjä elementtejä yhdistettynä huolellisesti suunniteltuihin animaatioihin. Lisäksi kohdennetun sisällön käytön laajeneminen entistä useammalle verkkosivulle.

 

New Call-to-action

AYSC_blog_yritysblogi_opas.jpg 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.