<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sosiaalinen media markkinointikeinona – Asiantuntijoiden vinkit

0312.2018

MarkkinointiSosiaalinen media

Kuuntele blogi

Sosiaalinen media markkinointikeinona – Asiantuntijoiden vinkit
4:38

Oletko miettinyt, että pitäisi alkaa markkinoida sosiaalisessa mediassa, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Vai oletko jo kokenut konkari ja haluat uusia näkökulmia tekemisen tueksi? Sosiaalinen media kasvaa jatkuvasti ja sen potentiaali markkinointikeinona on valtava. Kysyin kahdeksalta suomalaiselta asiantuntijalta apua: "Mikä olisi ensimmäinen vinkki, jonka antaisit uudelle sosiaaliseen mediaan tähyävälle markkinoijalle?"

Vastaukset olivat kerrassaan erinomaisia.

 Näyttökuva 2017-06-28 kello 11.24.52.png

Mika D. Rubanovitch, Johtajatiimi:

"Sosiaalisessa mediassa aloittelevan markkinoijan kannattaa panostaa olennaiseen ja laadukkaaseen sisältöön. Sosiaalisen median markkinoinnissa on kyse lisäarvon tuottamisesta seuraajille. Esimerkiksi tapahtumista ja seminaareista viestittäessä älä postaa vaan kuvaa ja tekstiä ”täällä minä olen”, vaan kerro, mitä oivalsit ja opit tilaisuudesta. Jos tapahtumassa on viitattu kiinnostavaan blogikirjoitukseen tai artikkeliin, kannattaa se jakaa viestin yhteydessä. Näin luot konkreettista arvoa verkostollesi.

Julkaisukynnys sosiaalisessa mediassa kannattaa pitää matalana, silti laadusta ei kannata tinkiä. Varsinkin videoita ja blogeja jaettaessa tämä kannattaa pitää mielessä. Huono laatu ei palvele ketään, eikä rakenna henkilöbrändiä positiiviseen suuntaan."

 

 Näyttökuva 2017-06-28 kello 11.23.52.png

Sani Leino, Thinglink: 

"Annan kaksi. Eka. Audience of one. Rakenna verkosto joka koostuu yksilöistä, eli käsittele aina jokaista verkostosi jäsentä yksilönä.

Toinen, muista SyTaMi eli tee systemaattisesti asioita, eli toistuvia kokeiluja päivittäin / viikoittain, aseta tavoitteet oman liiketoimintasi pohjalta ja mittaa edistymistäsi eri keinoin.

Siinä nopeat Barcasta.

Rakkauella Sani"

 

 Näyttökuva 2017-06-28 kello 11.23.11.png

Jenna Perus, Videolle: 

"Heippa! Tässä mun vinkki: Ole aito, relevantti ja luo sisällöllä arvoa. Ei kannata vain huudella firman mainossisältöä, vaan viihdyttää, opettaa ja auttaa. 😊"

 

 Näyttökuva 2017-06-28 kello 11.22.24.png

Marko Suomi, Someco: 

"Ehkä voisi olla kuuntelu, eli tsekkaisi missä kanavissa ne omat asiakkaat ovat ja puhuvatko oman tekemisen kannalta tärkeistä aiheista ja jos, niin mitä."

 

 

 Näyttökuva 2017-06-28 kello 11.21.39.png

Perttu Ahvenainen, Taitori: 

"Paras, ei tosin mun, on Jani Liljan kolmen kohdan opas uusille Twitter-käyttäjille: 1) Ole oma itsesi 2) Ole oma itsesi 3) Ole oma itsesi, paitsi jos olet täysi mulkku.

Sitten mun mielestä ei ole some-markkinointia. On markkinointia, jonka yhtenä kanavana voit käyttää somea. Lapa jäähän ja nimi lehteen :)"

 

 

 Näyttökuva 2017-06-28 kello 11.20.51.png

Aki Ahlroth, Duunitori, Leadelight & HENRY ry: 

"Moro! Mun tärkein vinkki on uskallus herättää tunteita. Sitä pelätään mielestäni liikaa, jolloin seurauksena on mitäänsanomattomuus. Tietysti tämä tarkoittaa myös sitä, että substanssia pitää olla aiheesta, josta menee laukomaan suoria mielipiteitään. Eli tärkeää on valita suht kapea aihe, johon keskittyä ja josta kartuttaa osaamista. :)

Tsemppiä päivään! Aki"

 

 Näyttökuva 2017-06-28 kello 11.19.08.png

Johannes Karjula, Kokemuksia.fi: 

"Julkaisukynnys matalaksi. Ja toinen on, että yrityspäättäjänä rohkeasti henkilökohtainen some käyttöön. Tutkimusten perusteella pk-yrityksen päättäjän henkilökohtaisella kokemuksella ja käytöllä on positiivinen vaikutus lopulliseen sosiaalisen median markkinointi- ja viestintäratkaisujen käyttöön yrityksessä."

 

 

 Anttikiukas.png

Antti Kiukas, Trainers' House: 

"Moi! Hyvä aihe. Eka vinkki voisi olla klassinen 'Suunnittele työsi, työskentele suunnitelmasi' - Eli kasaan ajan kanssa ihan kunnon plääni siitä yleisöstä, arvontuotosta heille (eli palvelevasta sisällöstä), medioista/alustoista, julkaisutiheydestä, tone-of-voicesta, kuvamaailmasta, CTAista jne.jne. JA ENNENKAIKKEA TAVOITTEISTA, jotka kytkeytyvät mahdollisimman lähelle rahavirtoja. Ja sitten vaan vimmaista toteutukseen sitoutumista päivä päivältä, viikko viikolta ja kaikesta tekemisestä oppien ja korjaten. Itse kirjotin Trainers' Housen ekaa puolivuotista monen monta iltaa ja osallistin omaa porukkaa pohtimaan tulevaisuuden tekemistämme useammassa sessiossa ja voin sanoa, että jokainen suunnitteluun käytetty tunti on helpottanut polulla kulkemista ja pysymistä HURRRRRJAN paljon."

 

New Call-to-action

Yhteenveto:

Vastaukset olivat riemastuttavan erilaisia. Todettakoon, että yhtä oikeaa tapaa sosiaalisen median markkinointiin ei ole. Jokainen taplaa tyylillään. Silti jokaisen asiantuntijan kommentti pitää sisällään tärkeän opetuksen. Alla vielä pelkistetty rautalankamalli vastauksista:

 

Mika: Olennaisuus, laadukkuus

Sani: Systemaattisuus, tavoitteellisuus, mitattavuus

Jenna: Viihdytä, opeta, auta

Marko: Kuuntele

Perttu: Ole oma itsesi

Aki: Herätä tunteita

Johannes: Julkaisukynnys matalaksi

Antti: Suunnittele

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.