<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Näin kirjoitat avainsanaoptimoidun blogiartikkelin

1202.2018

MarkkinointiHubSpot

Kuuntele blogi

Näin kirjoitat avainsanaoptimoidun blogiartikkelin
4:04

Blogiartikkelin tarkoituksena on paitsi jakaa informaatiota, viihdyttää, viedä markkinointiviestiä eteenpäin ja rakentaa yrityksen brändi-imagoa, myös vastata ihmisten hakukoneelle esittämiin kysymyksiin ja tukea yrityksen verkkosivujen hakukoneoptimointia.

Siksi artikkeli tulisi rakentaa mielenkiintoisen ja luettavan sisällön lisäksi avainsanojen ympärille niin, että hakukone ymmärtää, mistä artikkelissa on kyse ja osaa näin toimittaa sen hakua tekevän vastaanottajan ulottuville. Blogin hakukoneoptimointi onnistuu näillä ohjeilla. 

Kun lähdet kirjoittamaan artikkelia, rajaa artikkelin aihepiiri mahdollisimman hyvin, jotta tarkat avainsanat, joiden ympärille artikkeli optimoidaan, löytyvät helposti. Tämä palvelee paitsi hakukonetta, myös lukijaa ja tekstin koherenttiutta. Jos kirjoitat esimerkiksi työvaatteista, voit edelleen rajata aihettasi keittiötyön työvaatteisiin ja siitä edelleen vaikkapa keittiötyöntekijöiden turvakenkiin.

 

Avainsanaoptimoitu_blogi

 

Kun aihe on rajattu, avainsanat alkavat hahmottumaan: äskeisessä esimerkissä yhdeksi avainsanaksi voisi muodostua “keittiötyöntekijän turvakengät”. Avainsanojen löytämiseen voit käyttää esimerkiksi Google Adsistä löytyvää Opportunities-työkalua, joka kertoo avainsanojen kuukausittaisia hakumääriä. Voit löytää työkalun avulla myös paremmin optimointiin vastaavan termin jo suunnittelemasi sijaan. Jos olet esimerkiksi kaavaillut artikkelia aasialaisesta paistinpannusta, mutta hakutulosten perusteella ihmiset hakevat samaa asiaa pikemminkin termillä wok-pannu, on näistä kahdesta järkevämpää käyttää suositumpaa termiä. Blogiartikkelia voi lähteä työstämään myös toisin päin – hae ensin suosittuja avainsanoja, ja rakenna artikkelisi aihe niiden ympärille.

Optimoi artikkelisi aina joko yhdelle tai vain muutamalle avainsanalle. Mitä tarkemmin artikkelisi optimoit, sitä tarkemmin vastaat hakujen avainsanoihin. Jos aiheesi vaikuttaa sisältävän useampia avainsanoja, mieti, voitko ehkä jakaa artikkelin useammaksi blogiksi. Usein liian monien avainsanojen löytyminen artikkelistasi tarkoittaa sitä, että kirjoituksesi aihe ja kärki ei ole riittävän terävä herättämään myöskään lukijan kiinnostusta. Aiheenasi saattaa olla esimerkiksi aasialainen ruoka, mutta avainsanoja alkaa tulvimaan: intialainen keittiö, korealainen kimchi, japanilainen sushi, kiinalainen onnenkeksi. Tällöin saattaa olla järkevämpää kirjoittaa jokaisesta yksittäisestä aiheesta erikseen.

New Call-to-action

Kun avainsanat ovat löytyneet, huolehdi, että ne löytyvät

  • Otsikosta ja väliotsikoista (H1- ja H2-tason otsikot)
  • Blogiartikkelin URL-osoitteesta
  • Metatekstistä
  • Artikkeliin liitettyjen kuvien alt-tekstistä
  • Itse blogiartikkelin tekstistä n. 5-7 kertaa

Hakukone ei kuitenkaan lue artikkelistasi kaikkea, ja siksi on syytä noudattaa seuraavia merkkimäärärajoituksia:

  • Otsikon tulisi olla enintään 60 merkkiä pitkä
  • Metatekstin tulisi olla enintään 160 merkkiä pitkä
  • Blogiartikkelin olisi hyvä sisältää ainakin 300 sanaa (tämä riippuu kuitenkin myös tekstilajista sekä siitä, kuinka ytimekästä teksti on)

Voit lisäksi parantaa artikkelisi sijoitusmahdollisuuksia hakukonekisassa lisäämällä artikkeliin aihepiiriin liittyviä kuvia (Google varmistaa aihepiirin kuvaan jättämästäsi alt-tekstistä) sekä lisäämällä linkkejä niin sivuston sisälle (esimerkiksi toisiin blogikirjoituksiin) kuin kokonaan sivuston ulkopuolelle. Pidä huoli, että ulkopuolelta linkatut sivustot ovat hyvälaatuisia ja arvostettuja - myös ne vaikuttavat artikkelisi hakukonesijoitukseen.

Blogin kirjoittaminen hakukoneystävällisesti tapahtuu kuitenkin ensisijaisesti luettavuuden ehdoilla. Hakukone arvottaa ensisijaisesti ymmärrettävää ja luettavaa tekstiä. Älä siis koita keinotekoisesti parannella hakukonesijoitustasi, vaan kirjoita ennen kaikkea sujuvaa ja kiinnostavaa tekstiä, jonka parissa lukija viihtyy.

Kirjoittamisen iloa!

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.