<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

HubSpot Unified Mobile App - HubSpot mobiililaitteille

2511.2016

HubSpot

Kuuntele blogi

HubSpot Unified Mobile App - HubSpot mobiililaitteille
8:18

Ajasta ja paikasta riippumaton työskentely on lisääntynyt huomattavasti nykyisin. Voimme tässä kohdin puhua liikkuvasta työstä tai etätyöstä. Käsitteelle löytyy monta erilaista termiä riippuen missä tilanteessa asiasta puhutaan; Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Suomi on useiden tutkimuksien mukaan tässä Euroopan kärkimaita eli organisaatiot suhtautuvat positiivisemmin työntekijöiden etätyöhön verrattuna moniin muihin maihin.

Mobiilityöskentely on asettanut myös tarpeita ja vaatimuksia työvälineiden suhteen. Tätä varten on lähdetty kehittämään eri tarpeisiin mobiilityökaluja. HubSpot julkaisi myös tänä syksynä uuden mobiilityökalun samalla kun julkaistiin muita uusia juttuja, kuten AMP-sivut sisällytetään HubSpotiin. Uuden mobiilityökalun avulla on helppo käyttää HubSpotia omalla mobiililaitteella.

HubSpot Unified Mobile Appin hyödyt mobiilityöntekijälle

HubSpotin uusi mobiilisovellus tuo HubSpotin eri ominaisuudet käyttöön mobiililaitteelle, ja näin on helppo työskennellä HubSpotin kanssa vaikka olisikin ns. tien päällä. Mobiilisovellus kokoaa yhteen HubSpotin eri osiot. Käyttäjä pääsee sujuvasti liikkumaan marketing-, sales- ja CRM-osioissa ja hyödyntämään niiden ominaisuuksia omalla mobiililaitteellaan. Tällä hetkellä HubSpotin uudesta mobiilisovelluksesta on saatavilla iOS- versio, ja Android-versio on tulossa lähiaikoina.

alku-1.jpg

Oheisesta linkistä pääset hakemaan omalle iPhone-puhelimellesi mobiilisovelluksen: HubSpot Unified Mobile App - iOS-versio

Millainen HubSpotin uusi mobiilisovellus on?

Jokainen käyttäjä pystyy räätälöimään sovelluksesta oman tyylisen ja omiin käyttötarkoituksiin sopivan. Tämä on todella tärkeä ominaisuus, sillä jokaisella on omat vaatimukset ja tarpeet omassa työssään. Sovellus on toteutettu viiteen isompaan osioon, jotka löytyvät sovelluksen alaosan navigaatiosta:

1) Digest

Tästä valikosta saat asetettua itsellesi sellaisen näkymän kun itse haluat ja tarvitset. Näkymään voidaan lisätä erilaisia widgettejä, jotka kertovat statistiikka Hubspotista. Käyttäjä voi itse räätälöidä hyvinkin vapaasti oman näkymän.

Saatavilla olevia widgettejä:

  • Marketing performance
  • Tasks
  • Email
  • Landing pages
  • Blog posts
  • Activity stream
  • Deal updates
  • Leaderboard
  • Growthbot

 

digest-1.jpg

2) Contacts

Contacts-osiosta löytyvät HubSpotin kontaktit ja yritykset. Sovelluksen avulla saadaan kontaktien ja yrityksien tietoja mobiililaitteelle käyttöä varten. Tämän lisäksi päästään valitsemaan olemassa olevia näkymiä niin kontakteille kuin yrityksille, eli käytännössä HubSpotin Sales:n näkymiä.

Kun jokin kontaktin avataan, käyttäjä näkee ensimmäiseksi kontaktin aikajanan. Aikajana kertoo kontaktin aktiivisuuden. Käyttäjä voi lisätä kontaktille muistion(note), tehtävän(task) tai aktiviteetin(activity), jossa on mahdollisuus valita puhelu(call), tapaaminen(meeting) tai sähköpostin(email). Tämä toimii samalla tavalla kuin HubSpotin desktop-versiossa. Kontaktissa pääsee myös katsomaan, muokkaamaan tai luomaan sopimuksia(deals), mikä on hyvinkin kätevä, kun työskennellään muualla kuin omalla toimistolla. Tästä samaisesta löytyy kontaktin tiedot(properties), joita on tallennettu HubSpotiin. Avoimesta kontakti-kortista pääse myös suoraan soittamaan tai lähettämään tekstiviestin kontaktille. Tämän lisäksi sovellus mahdollistaa sähköpostin lähettämisen kontakti-kortin kautta.

 

contacts.jpg

 

Yritys-kortista näkee myös yrityksen aikajanan, yrityksen mahdolliset sopimukset ja yrityksen tiedot samalla tavalla kuin kontakti-kortilta. Tämän lisäksi yritys-kortista näkee mitkä kontaktit ovat liitetty kyseiseen yritykseen. Kontaktin kuvakkeesta pääsee vaivattomasti siirtymään kontakti-kortille. Tämä nopeuttaa työskentelyä sovelluksen kanssa.

3) Sales

Sovelluksen Sales-osiosta löytyvät kaikki dealit, ja näitä voi ensimmäisessä näkymässä tarkastella eri myynti-pipeline -vaiheiden kautta. Siirtyminen tapahtuu pyyhkäisemällä sivusuunnassa näyttöä. Tässä näkymässä dealit ovat näkyvissä laatikoina, jota painamalla päästään katsomaan kyseisen dealin tietoja sekä muokkaamaan tai luomaan uusia dealejä. Tässäkin osiossa on mahdollisuus suodattaa dealejä olemassa olevien näkymien avulla.

4) Marketing

Marketing jakautuu kahteen päävalikkoon: Analyze ja List.

Analyze-osiosta näkee sähköpostilähetyksien statistiikkaa. Käyttäjä voi esimerkiksi katsoa, kuinka paljon sähköposteja on avattu tai klikattu tiettynä ajanjaksona. Tämän lisäksi käyttäjä voi tutkia, avataanko hänen sähköpostejaan enemmän mobiililaitteella vai desktopilla. Myös klikkauksien määriä pystytään analysoimaan.

List-osiosta pääsee näkemään erikseen yksittäisten sähköpostien avaus- ja klikkausprosentteja. Näin saadaan tietoa siitä, kuinka hyvin sähköposteja on avattu ja klikattu.

Analyze- ja List-osioissa voidaan myös asettaa suodattamia sen mukaan, mitä halutaan nähdä. Tietoa voidaan suodattaa aikavälin ja emailin avulla. Käyttäjä pystyy valitsemaan halutun aikavälin. Email-kohdassa on mahdollisuus valita seuraavat vaihtoehdot: All, A/B, Automated, Batch, Follow-up tai RSS. Näiden filtterien avulla päästään näkemään tarkempaa ja oleellisempaa analytiikkaa.

 

marketing.jpg

5) Settings

Viimeisenä alavalikossa on Settings. Täältä käyttäjä pääsee asettamaan sovelluksen perusasetuksia. Sähköposti- ja puhelu-asetukset laitetaan kuntoon sovellusta varten täältä. Lisäksi käyttäjä voi määritellä omat ilmoituksensa tätä kautta. Täältä asetetaan myös se, mihin HubSpot tiliin sovellus on kytketty.

 

asetukset.jpg

 

Sovellukseen pääset myös tutustumaan Sales Communicationsin HubSpot-koulun jaksossa.

 

Kenelle HubSpot Unified Mobile App on tarkoitettu?

Yllä käytiin läpi, mitä kaikkea HubSpotin uusi mobiilisovellus sisältää. Sovelluksessa on paljon ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjä pääsee hyödyntämään HubSpotia hänen mobiililaitteellaan.

Ketkä käyttäjät hyötyvät eniten tästä mobiilisovelluksesta työssään? Ensimmäisenä tulee mieleen myyjät, jotka liikkuvat koko ajan myyntikentällä. He käyttävät hyvin paljon mobiililaitteita, koska ne ovat kevyempiä ja näppärempiä käyttää liikkuvassa työssä kuin kannettava tietokone. Tämän päivän mobiililaitteissa on tarpeeksi tehoa ja ominaisuuksia sekä sovelluksia, että käyttäjä pystyy työskentelemään mobiilisti. Uusi mobiilisovellus tuo myyjän taskuun HubSpotin kaikki osiot. Hän pääsee näkemään, muokkaamaan ja luomaan uusia kontakteja, yrityksiä ja dealejä. Tämän lisäksi käyttäjä pystyy pitämään yhteyttä kontaktin kanssa sähköpostilla, puhelinsoitolla tai tekstiviestillä suoraan mobiilisovelluksen kautta. Tämä on erittäin loistava toiminto, koska nyt ei tarvitse erikseen siirtyä mobiililaitteen näihin ohjelmiin, vaan sovellus siirtää automaattisesti sinut oikeaan sovellukseen.

Olen ihan varma, että kaikki HubSpot käyttäjät hyötyvät tästä uudesta sovelluksesta. Sovellus on räätälöitävissä käyttäjälle, joten varmasti jokainen löytää itselleen sopivan käyttömallin ja tavan hyödyntää sovellusta jokapäiväisessä työssään, vaikka ei tekisikään pääsääntöisesti liikkuvaa työtä.

 

Mitä voidaan odottaa HubSpot-mobiilisovellukselta tulevaisuudessa?

Tähän versioon HubSpot on jo yhdistänyt Marketing-, Sales- ja CRM-osiot. Tarkoituksena on, että kaikki osiot ovat yhdessä sovelluksessa, niin kuin nykyisin pitääkin olla. Kaikkia ominaisuuksia HubSpot ei kuitenkaan ole vielä tuonut tähän versioon, mutta aivan varmasti sovellus helpottaa käyttäjää, kun hän työskentelee mobiilisti. HubSpot tulee varmasti kehittämään mobiilisovellustaan ja tuomaan uusia ominaisuuksia jo lähitulevaisuudessa. HubSpot Unified Mobile App antaa suunnan HubSpotin mobiilistrategialle tulevaisuutta kohden.

Itse suosittelen ottamaan sovelluksen käyttöön omalle mobiililaitteelle ja ryhtymään rohkeasti eri ominaisuuksien kokeiluun ja testaamaan, miten sovelluksen saa mukaan omaan työhönsä.

HubSpot Unified Mobile App kuuluu ehdottomasti jokaisen inbound-markkinoijan ja -myyjän mobiililaitteeseen!

 

 

HubSpot-ominaisuudet 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.