<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Design-katsaus - Rohkeat fontit

1104.2016

Verkkosivut

Kuuntele blogi

Design-katsaus - Rohkeat fontit
2:59

Vuosi 2016 on hyvässä vauhdissa, joten on hyvä aika katsastaa loistavia verkkosivu-designeja maailmalta. Jos et ole vielä ehtinyt perehtymään tämän vuoden trendeihin, käy vilkaisemassa kirjoitukseni aiheesta täältä. Alkuvuoden aikana silmääni on pistänyt muutamia hyviä käyttöliittymiä, joissa näkyy tämän vuoden trendit. Näistä on hyvä ottaa inspiraatiota omien verkkosivujen suunnitteluun!

 

Born

Born on palkittu digitoimisto, jonka verkkosivuja hehkutetaan monella alan sivustolla. Sivuston design onkin upea ja trendejä noudattava. Verkkosivusto keskityyy selkeyteen, joka huokuu esim. sivuston selkeissä, suurissa teksteissä. Vuoden trendinähän on typografian osalta suuruus ja selkeys, jota tämä sivusto hyödyntää loistavasti. Lisäksi sivustolla on huomioitu hienosti tilan käyttö - sisällöt on esitetty selkeästi tilavilla sisältöalueilla. Vaikka Bornin sivusto on selkeä, siinä on kuitenkin pyritty luomaan ainutlaatuista käyttäjäkokemusta esim. Services-sivun alta avautuvasta navigaatiosta. Tämä on mielestäni hauska ja omalaatuinen toteutustapa, johon en ole aikaisemmin törmännyt.

Screen_Shot_2016-02-09_at_13.53.48.pngBorn  

CubesDigital

Verkkosivuilla on selvästi havaittavissa vuoden trendejä noudattavaa fonttien ja värien käyttöä - suuret fonttikoot, väljä tilankäyttö ja kirkkaita värejä. Mikä sivustossa viehättää, on sen selkeys. Muuten hyvin pelkistetyillä väreillä varustettu sivusto saa eloa punaisesta korostusväristä, joka mielestäni tuo upean lisän muuten niin pelkistettyyn sivustoon. Selkeyttä ja helppoa käyttökokemusta on korostettu jakamalla sisältö siten, että sisältöalueet näkyvät yksitellen näytöllä. Tämä helpottaa jäsentämään sisältöä ja auttaa lukijaa keskitymään olennaiseen sisältöön. Erityisen kiitoksen ansaitsee navigaatio: hyvin yksinkertainen, suurilla linkeillä ja upealla värillä varustettu mobiilimenu. Suurien linkkien ansiosta se on erittäin käyttäjäystävällinen myös mobiililaitteilla.

Psst.. Pisteet heille konversiopisteen lisäämisestä sivustolle!

Screen_Shot_2016-02-09_at_14.27.05.pngCubesDigital

Rawnet

Tässäkin designissa on käytetty selkeää, melko suurta fonttia, sekä hyödynnetty kirkkaita värejä. Sivuston tekee mielenkiintoiseksi erikoinen käyttöliittymä, jonka käytettävyys poikkeaa perinteisestä alaspäin skrollattavasta sivusta, sillä skrollaus tapahtuu sivuttain. Skrollauksen lisäksi navigaation asemointi eroaa perinteisestä ylälaidasta löytyvästä navigaatiosta. Käyttöliittymien ainutlaatuisuus onkin kova sana tänä vuonna, sillä verkkosivusuunnittelussa on viime vuosina jämähdetty melko samanlaisiin kaavoihin. Uniikkien, mutta toimivien käyttöliittymien kysyntä siis kasvaa huomattavasti. Lisäksi sivustolla on hyödynnetty persoonallisia illustraatioita, jotka tekevät sivustosta lähestyttävämmän. Trendikkyyttä lisää laatikkomainen asettelu, joka on nostanut suosiotaan Instagramin ja Pinterestin myötä.

Screen_Shot_2016-02-11_at_09.32.00.pngRawnet

 

New Call-to-action

 

 

design-katsaus.jpg

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.