<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

HubSpot-integraatiot – mitä webinaarityökalua kannattaa käyttää

0111.2019

Integraatiot

Kuuntele blogi

HubSpot-integraatiot – mitä webinaarityökalua kannattaa käyttää
6:12

Jokaisella webinaarialustalla on hyvät ja huonot puolensa. Olen testannut muutamaa eri työkalua urani aikana – ja usein asiakkaat kysyvät meiltä: “Mitä webinaarityökalua te SalesCommilla suosittelette?” Sopivan työkalun valintaan vaikuttaa moni asia, mutta esittelemäni webinaarialustat toimivat loistavasti SalesCommin webinaarituotannossa (keskimäärin webinaareissamme on 60-200 osallistujaa).

HubSpot mahdollistaa webinaareihin liittyvien markkinointitoimipiteiden toteuttamisen tehokkaasti ja helposti, kuten esimerkiksi webinaarien mainostamisen ja webinaareihin liittyvien automaatioiden toteuttamisen. Valitsemalla järjestelmän, jonka voi helposti integroida HubSpotiin, on mahdollista kerätä webinaareihin liittyvää dataa ja säilyttää sitä HubSpotissa. Silloin ei enää tarvitse erikseen viedä kontaktilistoja HubSpotiin, koska  kaikki tarvittava informaatio löytyy HubSpotista ja esimerkiksi liidinurturoinnin tekeminen on helppoa. Esittelen kaksi eri webinaarialustaa, ja yhden videoalustan, joita suosittelen integroitavaksi HubSpotin kanssa.


GoToWebinar – toteuta webinaareja helposti

GoToWebinar on erittäin suosittu webinaarijärjestelmä, joka mahdollistaa live-webinaarien tekemisen ja webinaarin valmiin tallenteen jakamisen osallistujien kanssa, kun webinaari on pidetty. GoToWebinar mahdollistaa myös simuloitujen live-webinaarien tekemisen. Näin voit isännöidä ennalta nauhoitettuja webinaareja, jolloin webinaari tuntuu yhtä vuorovaikutteiselta kuin live-webinaari. Integroimalla HubSpotin ja GoToWebinarin pystyt luomaan mielenkiintoisia webinaareja ja niihin liittyvää tehokasta markkinointia. 

HubSpotissa voit luoda rekisteröintiä varten landing pagen, minkä jälkeen yhdistät kyseisen sivun GoToWebinariin. Kutsut, muistutukset ja follow-up sähköpostit voit siis lähettää HubSpotista. Kun webinaareihin liittyvä on säilytettävissä HubSpotissa – säästät aikaa ja vältyt mahdollisilta datan siirtämisessä syntyviltä virheiltä. 

Integraation avulla voit luoda kohdistettuja listoja, jotka perustuvat tuleviin ja aiempiin webinaareihin. HubSpotin avulla voit käyttää listoja liidien kvalifioimiseen ja nurturointiin. Kaiken kaikkiaan, GoToWebinar on helppokäyttöinen ja luotettava työkalu webinaarien järjestämiseen.

 

gotowebinar_blog_kuva

GoToWebinarin integroiminen HubSpotiin

Näiden kahden järjestelmän integroiminen on suoraviivaista, sinun tulee vain kirjautua HubSpot-portaaliin, yhdistää nämä applikaatiot ja kirjautua GoToWebinariin. HubSpotilla on aiheesta artikkeli, josta löydät yksityiskohtaiset ohjeet integroimiseen. Artikkelin voit lukea täältä.

 

New Call-to-action

Zoom Video-webinaari – mainosta webinaarejasi HubSpotin avulla

Zoom-webinaarityökalu on myös mahdollista integroida HubSpotin kanssa. Olemme käyttäneet Zoomia monta vuotta, sillä se on luotettava webinaarialusta. Osallistujiin liittyvä data siirtyy HubSpotiin, mikä mahdollistaa listoihin liittyvän segmentoinnin ja markkinoinnin automaatioiden toteuttamisen. Kuitenkin, jos tarkoituksenasi on järjestää useampi kuin yksi webinaari kerrallaan ja joku koittaa rekisteröityä useampaan webinaariin saman ajanjakson aikana, osallistuja saa vain yhden osallistumislinkin.

Kuva 29.10.2019 klo 15.04

HubSpotin ja Zoomin välisen integraation toteuttaminen

Zoom-integraation tekeminen toimii lähes samalla tavalla kuin GoToWebinar-integraation:  kirjaudu ensin HubSpotiin, klikkaa Integrations-osiota ja sen jälkeen valitse “Connect an App”. Valitse Zoom ja syötä Zoomin kirjautumistunnukset sekä anna HubSpotille lupa päästä käyttämään Zoom-tiliäsi.

Wistia – videoalusta, joka mahdollistaa myös webinaarien videotallenteiden ylläpidon

Viimeisenä haluaisin nostaa esille Wistian, joka on ammattimainen ja helppokäyttöinen videoiden hostauspalvelu yksityiskohtaisine analytiikkoineen – mahdollistaen vieläkin tehokkaamman markkinoinnin. Datan voi helposti yhdistää HubSpotin markkinoinnin automaatiotyökalujen kanssa ja näin luoda lisäarvoa sekä tehokkuutta markkinoinnin toimintaan. Lisäämällä HubSpotin lomakkeet Wistiassa oleviin videoihisi, voit helposti toteuttaa liidigenerointia ja kerätä informaatiota custom propertyjen avulla, myös webinaarin jälkeen.

Kun videon katsoja konvertoituu, liidi siirtyy automaattisesti HubSpotiin ja kaikki videoiden katsomiseen liittyvä informaatio siirtyy kontaktin kortille. Integraation jälkeen jokainen HubSpotissa oleva kontaktikortti kerää heatmap -grafiikkaa, jolloin saa tiedon esimerkiksi siitä, kuinka kauan videota on katsottu. Videoihin liittyvää dataa voi käyttää myös kriteerinä liidin pisteytyksessä, listojen segmentoinnissa ja workflow:n käynnistämisessä. 

 

Videodatan hyödyntäminen HubSpotin workflowssa

Wistian ja HubSpotin välinen integrointi 

Wistian ja HubSpotin integroiminen onnistuu kolmella työvaiheella: 

  1. Yhdistä integraatio Wistia tililläsi.
  2. Lisää HubSpotin lomake videoihisi Wistiassa. 
  3. Upota video tai videokanava HubSpotin seurantakoodin sisältäville verkkosivuillesi tai yksittäiselle sivulle. 

Lisäksi sinun tulee yhdistää HubSpot-integraatio Wistiassa. Yhdistämisen jälkeen sinun tulee kirjautua HubSpotiin, jossa integraatio on hyväksyttävä. Näin Wistiassa on mahdollista käyttää HubSpotin listoja ja lomakkeita. Valtuutus antaa myös luvan luoda uusia kontakteja sekä päivittää olemassa olevia kontaktitietoja ja lähettää liidejä ja katseludataa HubSpot-portaaliin. 

Näiden kolmen työkalun avulla voit järjestää loistavia webinaareja, kerätä dataa yhteen paikkaan ja tietysti, tehostaa markkinointiasi ja liiketoimintaasi.

Integraatiot palveluna

Integraatio mahdollistaa datan virtaamisen saumattomasti järjestelmästä toiseen. Viime kädessä integraatiot auttavat sinua tekemään puhtaasti dataan perustuvia päätöksiä. Monet integraatioprojektit ovat vaativia, tilastot osoittavat että 70% kaikista integraatiohankkeista viivästyy tai jopa epäonnistuu. Menestyvällä järjestelmäintegraatiohankkeella tulee olla selkeät tavoitteet ja niiden tulee ratkaista ongelmat, joista on hyötyä yrityksellesi lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Lue lisää integraatioista täällä.

 

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä markkinoinnista, myynnistä ja asiakaspalvelusta.