Mistä SEO projektissa kannattaa aloittaa?

Kuvamme 5 kohtaa joilla kannattaa aloittaa kun aloitat hakukoneoptimoinnin yriityksessäsi.

SEO-projektissa kannattaa aloittaa seuraavilla askelilla:

  1. Sivuston analysointi: Ennen kuin aloitat tehdä mitään parannuksia sivustoon, on tärkeää ymmärtää, miten sivusto nykyisellään toimii hakukoneiden näkökulmasta. Tätä varten voit käyttää erilaisia SEO-työkaluja, kuten Google Search Console, SEMrush tai Ahrefs. Analysoinnin tulokset auttavat sinua ymmärtämään, mikä sivustossa toimii hyvin ja mikä ei, ja mikä on parannettavaa.

  2. Tekninen optimointi: Tekninen optimointi on tärkeää, jotta hakukoneet voivat lukea ja ymmärtää sivuston sisällön. Tämä sisältää asioita, kuten sivuston nopeuden parantamisen, mobiiliyhteensopivuuden tarkistamisen, oikean robots.txt-tiedoston ja XML-sitemapin luomisen, jne.

  3. Sisällön optimointi: Sisällön optimointi tarkoittaa sivuston sisällön parantamista hakukoneoptimointia varten. Tämä sisältää asioita, kuten meta-tunnisteiden parantamisen, sisällön hakukoneoptimointi (On-page SEO), sisäisten linkkien käytön parantamisen, jne.

  4. Ulkoisten linkkien hankinta: Ulkoisten linkkien hankinta tarkoittaa sivuston saamista linkkejä muista sivustoista. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään, että sivusto on merkittävä ja arvokas.

  5. Seuranta ja mittaus: Lopuksi, on tärkeää seurata ja mitata tehtyjä parannuksia. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä parannukset toimivat hyvin ja mitkä eivät, ja mikä on seuraavaksi tehtävä.

Nämä askeleet ovat perusta tekniselle hakukoneoptimointille, mutta jokaisessa projektissa saattaa olla myös muita tehtäviä, kuten sosiaalisen median integraation tai käännöksen parantamisen. Tärkeintä on aloittaa perusasioista ja jatkaa parantamista jatkuvasti.