<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

HubSpotiin uusi tietokantaominaisuus HubDB

1111.2016

HubSpotVerkkosivut

Kuuntele blogi

HubSpotiin uusi tietokantaominaisuus HubDB
3:37

Kun HubSpotissa on haluttu saada toteutettua mitä tahansa verkkosivusisältöä, mikä vaatisi tietokantaa, josta saisi vedettyä / talennettua dataa, on se lähes väistämättä nostattanut kädet ilmaan ja pakottanut suuntaamaan jotain vaihtoehtoista ratkaisua kohti.

Nyt siihen on tullut muutos. Ladies and gentlemen, uuden karhea HubDB-ominaisuus tuo tähän ratkaisun!

Omasta mielestäni kyseessä on parhaimpia uusia ominaisuuksia HubSpotin historiassa. Käytettävien ja helposti ylläpidettävien tietokantojen puuttuminen on ollut lievästi sanottuna haastellista HubSpot-sivustoja rakennettaessa, ja on ollut välillä jopa turhauttavaa keksiä kiertoteitä ja workaroundeja. En suorastaan malta odottaa, mitä kaikkea tällä päästäänkään luomaan!

Noniin, sitten kädet mutaan ja tarkastellaan, mikä uusi ominaisuus on ja mitä sillä voi tehdä.

Mikä on HubDB

HubDB on marraskuussa 2016 julkaistu uusi ominaisuus, joka tuo mahdollisuuden tehdä ja käyttää tietokantoja HubSpot-sivustollasi.

Eli oli kyse sitten vaikka tapahtumista, tuotteista, tiimistä, referensseistä yms, sisältöä, mikä hyötyisi siitä, että siihen pystytään hakemaan dataa tietokannasta, pystytään se toteuttamaan HubDB-ominaisuudella. Vain mielikuvitus on tässä rajana. Tietokannat tulevat osaksi ainoastaan sellaisiin HubSpot-portaaleihin, joissa on Websites-ominaisuus hankittuna. Portaalit, missä on käytössä Website starter tai missä ei ole Websites-ominaisuutta ollenkaan, eivät pysty käyttämään tätä ominaisuutta.

 

Mitä voin tehdä HubDB:llä

Tein pieniä testailuja ja esimerkkejä tätä blogia varten HubDB:stä. Alla nähdään kuvakaappaus testistä.

 

hubdb-ui.png

Tietokantaominaisuudella on mahdollisuus luoda taulukoita tarpeen mukaan, ja jokaiseen taulukkoon saa lisättyä sarakkeita sen mukaan, mitä kyseinen taulukko tarvitsee.

Tietoa tietokantaan saa syötettyä rivi riviltä, tai siihen voi tuoda import-toiminnon avulla csv-tiedostossa yksittäisiä palasia, josta muodostuu taulukkomme.

Kuvan esimerkissä näkyy sarakkeina ID, Nimi, Kuva, Kuvaus, Valinta ja Hinta ja ruudun ulkopuolella on lisäksi Sijainti.

Tässä kuvakaappaus sijainti-kentän datan syötöstä, joka toimii omasta mielestäni moitteettomasti.

 hubdb-location.png

Taulukossa voi olla ihan mitä vain, esimerkiksi listaus kaikista tuotteista, tiimeistä, tapahtumista, tai vaikkapa palveluista.

 

Datan käyttö sivustolla

Esimerkin tietokanta, jossa on taulukko, joka sisältää esimerkki-dataamme, on nyt tehtynä. Otetaan se siis käyttöön sivustolle.

Portaalin tietokannassa olevaa dataa saadaan käyttöön HubSpotin natiivilla HubL-syntaxilla. Tässä esimerkissä haetaan demotietokannasta koko taulukon yksittäiset rivit ja prosessoidaan niissä oleva data haluamallamme tavalla. Testissä on kokeilussa mukana myös sijainti-kenttä, jonka koordinaatit syötän suoraan Googlemaps-iframeen ja näin saadaan karttakin joka elementille.

 

hubdb-example.png 

Viimeisinä sanoina

Marraskuussa 2016 HubDB-tietokantaominaisuus on vielä aivan uunituore, joten joihinkin bugeihin on hyvä varautua alussa, kuten aina kaiken uuden softan kanssa. Tällä käytöllä ja testauksilla kuitenkin ominaisuus toimii moitteettomasti ja kuten sanottu, olen suorastaan innoissani siitä, että tietokantoja saadaan vihdoin HubSpot-sivustojen käyttöön.

Rohkeasti siis käyttämäään HubDB-tietokantoja! Muutoksia, lisäyksiä ja korjauksia HubDB-toiminto tulee varmasti vielä saamaan osakseen. Suuri ja tärkeä rooli sille tullaan varmasti antamaan jokaisella HubSpot-sivustolla heti jo kättelyssä.

 New Call-to-action

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.