<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mitä on Inbound-markkinointi?

 

Inbound-markkinoinnilla asiakas tulee luoksesi

Inbound- eli houkuttelumarkkinointi perustuu laadukkaan sisällön tuottamiseen ja jakamiseen. Houkuttelet prospekteja liiketoimintasi pariin luomalla verkkosivuillesi ja sosiaalisen median profiiliesi alle sisältöä, joka vetoaa sinun potentiaalisiin asiakkaisiisi. Asiantuntijasisältö voi olla esimerkiksi blogikirjoituksia tai oppaita - mitä tahansa tekstistä videoon ja kuviin. Inboundin tehokkuuden salaisuus piilee siinä, että kohtaaminen hyödyttää molempia osapuolia tasapuolisesti: sinä saat mahdollisesti uuden asiakkaan ja potentiaalinen asiakas taas arvokasta tietoa ja apua sinulta. 

Perinteinen ulospäin suuntautuva Outbound-markkinointi keskittyy yrityksen viestin työntämiseen lähes kenelle tahansa, esimerkiksi ostettujen postituslistojen ja mainostilan kautta. Kun ihmisiä on tarpeeksi kiusattu, jäädään rukoilemaan liidien ilmaantumista. InBound ei jätä mitään sattuman varaan. Asiakkaiden jahtaamisen sijaan voidaan varmistaa, että he tulevat luoksesi luonnollisesti. Julkaisemalla aidosti hyödyllistä sisältöä saat luoksesi kiinnostuneita vierailijoita, joista voit konvertoida liidejä sekä klousata asiakkaita. Kun et jätä prosessia kesken vaan huolehdit asiakkaistasi, tulee heistä lojaaleja brändisi puolestapuhujia.

 

AYSC-inbound-prosessi
inbound markkinoinnin vaiheet - houkuttelu

Houkuttele

Asiakashankinnan ensimmäinen vaihe on ihmisten houkuttelu verkkosivuillesi. Tämä tapahtuu tarjoamalla heille mielenkiintoista sisältöä, joka heidän on mahdollista löytää verkosta hakukoneiden kautta. Emme kuitenkaan halua houkutella ketä tahansa, vaan todennäköisimmin liideiksi ja tyytyväisiksi asiakkaiksi konvertoituvia henkilöitä. Nämä sinulle ihanteelliset asiakkaat tunnetaan myös ostajapersoonina.Tutustumalla oman liiketoimintasi ostajapersooniin, osaat kiinnittää juuri sinulle tärkeiden kohderyhmien huomion. Tärkeimpiä keinoja houkutella oikeat henkilöt sivustollesi ovat esimerkiksi bloggaaminen, aktiivisuus sosiaalisessa mediassa sekä sivuston käyttäjä- ja hakukoneoptimointi (SEO).

Houkuttele Video
Konvertoi Video

Konvertoi

Kun olet houkutellut sivustollesi oikeita henkilöitä, on seuraava askel muuttaa nämä vierailijat liideiksi keräämällä heistä tietoa. Jotta vierailija haluaisi luovuttaa sinulle yhteystietonsa, on sinun tarjottava vastineeksi hyödyllistä ja asiantuntevaa sisältöä. Sisältö voi olla esimerkiksi e-kirja, tietopaketti tai ilmainen kartoitus - ihan mitä tahansa, joka on kiinnostavaa ja arvokasta sinun asiakkaillesi. Työkaluja konvertointiin ovat esimerkiksi Call-to-Action -linkit, laskeutumissivut eli ländärit ja yhteystietolomakkeet.

InBoundin vaiheet konvertointi
InBoundin vaiheet klousaus

Klousaa

Olet päässyt vauhtiin: olet houkutellut sivuillesi oikeanlaisia vierailijoita ja konvertoinut heistä potentiaalisimmat liideiksi. Nyt sinun täytyy muuntaa liidit asiakkaiksi. InBound hengessä klousaamisen tulee tapahtua oikean liidin kanssa oikeaan aikaan - emme halua hätistellä liidejämme, vaan auttaa heitä eteenpäin. Klousaaminen voidaan ajoittaa oikein markkinoinnin automaation työkaluilla: tutustumalla liidiin luomalla workflow, sähköposti 2.0:lla, liidien pisteyttämisellä ja hyödyntämällä CRM:ää.

Klousaa Video
Pidä huolta Video

Pidä huolta

Inbound-markkinoinnissa on pohjimmiltaan kyse merkittävän sisällön tarjoamisesta kohderyhmille - olivatpa he sitten vierailijoita, liidejä tai nykyisiä asiakkaita. Et voi unohtaa asiakastasi, vaikka hän olisikin jo laittanut nimensä paperiin ja maksanut laskun. Inbound-yritys jatkaa yhteyden pitämistä sekä ilahduttaa ja auttaa asiakastaan, jotta nykyisestä asiakaskunnasta tulisi iloisia yrityksen promoottoreita ja puolestapuhujia. Asiakkaista huolenpitämisessä auttaa asiakaskyselyt, SoMen tarkkailu sekä asiakkaan mukaan älykkäästi mukautuvat sisällöt.

InBoundin vaiheet huolenpito
HubSpot kurssi ja koulutus