<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Viimeisimmät kirjoitukset


Inbound-markkinointi ja myynnin johtaminen

Jani Aaltonen - 28.3.2016 19:05

Myynti ja markkinointi ovat perinteisesti keskittyneet asiakkaan häirintään (mainonta, kylmäsoitot, suoramarkkinointi yms.) Asiakkaiden ostokäyttäytyminen ja ostamisen muutos ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat paljon myös myyntiin. Perinteisessä myyntitavassa (outbound) keskitytään tuotelähtöisesti lähestymään asiakasta usein paikoissa, joissa asiakkaat eivät odota luontaisesti saavansa mainontaa tai yrityksen viestintää. Inboundissa ollaan läsnä merkityksellisellä sisällöllä, silloin kun asiakas etsii tietoa omaan tarpeeseensa.

Tässä kontekstissa myös myynti muuttuu, ja siksi myynnin johtamisen on otettava käyttöön uusia mittareita ja johtamisen käytäntöjä. Vaikka monessa paikassa on povattu myyntimiehen kuolemaa, en suostu sitä allekirjoittamaan, mutta totean, että huono myyntimies ja myyntijohtaja kuolee nopeammin kuin päiväperhonen elokuisessa illassa.

Lue lisää

myynti  myynnin johtaminen  inbound-markkinointi


5 kysymystä kertovat, mikä CRM on oikea sinulle

Joni Laukkonen - 1.12.2015 9:58

Useilla toimialoilla kilpailu on tänä päivänä raudankovaa. Jotta pysyisit kilpailussa mukana, on sinun pystyttävä tunnistamaan sinulle oikeat prospektit ja lisäämään myyntisi tuottavuutta. Helpoiten se onnistuu, kun sinulla on erillinen paikka, johon kerätään kaikki yrityksen sisäinen asiakastieto ja jossa tuota tietoa on helppo hyödyntää.

Lue lisää

CRM  myynnin johtaminen


B2B myynti ja markkinointi - aika astua samaan pöytään

Jani Aaltonen - 15.4.2015 7:55

Asiakkaiden hankinta on muuttunut oleellisesti viimeisten vuosien aikana. Suomessa moni yritys on huomannut muutoksen ja miettii nyt miten organisoitua tulevaisuutta varten. Samalla huomaamme monissa organisaatioissa myynnin elävän omassa poterossaan ja markkinoinnin omassa poterossaan. 

Lue lisää

myynti  myynnin johtaminen  markkinoinnin johtaminen  Myynnin murros


Miksi markkinointijohtaja saa potkut juuri nyt?

Jani Aaltonen - 23.1.2015 14:28

Viime viikolla soitimme jättämiemme tarjousten perään päätöstä ja kolmesta yrityksestä oli saanut markkinointijohtaja tai markkinointipäällikkö lähteä. Olimme hieman ällikällä lyötyjä, kun niin moni sai vaihtaa maisemaa. Aloimme pohtia miksi näin oli tapahtunut. 

Lue lisää

johtaminen  myynnin johtaminen  markkinoinnin johtaminen


Markkinoinnin automaatio - johtaako termi harhaan?

Jani Aaltonen - 3.11.2014 21:30

Nyt keskustelu käydään paitsi automaatiosta myös liidien generoinnista myynnille. Hyvä niin, koska markkinoinnin tehtävä on hyvien liidien tuottaminen myynnille - liidien generointi. Tässä keskustelussa kohtaa kaksi asiaa: softa ja liidien generointi myynnille. Perinteinen B2B-markkinointi on tuonut myyntiliidit kylmäsoittojen, messujen, suoramarkkinoinnin yms. kautta. Automatiikka mahdollistaa myös tämän. Tässä on kuitenkin iso MUTTA. Asiakkaat eivät käyttäydy kuten ennen. Joten markkinoinnin automaatio tuo organisaatiossa myös ison kissan pöydälle. Kuinka johtamisen ja markkinoinnin prosessin on myös muututtava, jotta liidien generointi myynnille olisi tehokkaampaa ja nykyaikaista? Varmasti johtaa. Usein siksi, että moni ajattelee, että kyseessä on softahanke. Softa on ainoastaan mahdollistaja - enabler. Oikea kysymys kuuluu, mitä softan pitäisi oikein mahdollistaa?

Lue lisää

markkinoinnin automaatio  myynnin johtaminen  Outbound  markkinoinnin johtaminen  markkinoinnin järjestelmät  inbound-markkinointi


Uusasiakashankinta - verkosta liidejä myynnille

Jani Aaltonen - 28.10.2014 7:29

Kun yrityksesi miettii verkkosivuja ja verkkosivujen rakennetta on hyvä muistaa, että asiakkaasi hakee tietoa verkosta omiin ongelmiinsa ja mielenkiinnon kohteisiin. Tällöin on erittäin tärkeää, että yrityksesi löytyy verkosta. Tähän auttaa esimerkiksi hyvä löydettävyys hakukoneessa kuten Googlessa. Hakukonelöydettävyyden mahdollistaa sivustosi kyky vastata asiakkaasi esittämiin kysymyksiin. Tämän voit selvittää kokeilemalla,  tutkimalla ja ymmärtämällä millaisia asiakkaita sinulla on ja millaisia haasteita heillä on. Voit aina myös ostaa mainontaa hakukoneesta, mutta jos mainoksesi ei puhuttele henkilökohtaisella tasolla, voit unohtaa mainonnan onnistumisen. Eli, asiakkaasi tulee löytää sivusi, oikeassa kontekstissa ja oikealla sisällöllä. Liidien generointi verkosta on tuottoisaa toimintaa ja myös tavoitteellista. On hyvin normaalia tuottaa esim. 60 liidiä kuukaudessa verkon kautta. Liidien hankkiminen oikealla toteutuksella tuottaa vuositasolla näin 700 - 800 liidiä vuodessa myynnin työstettäväksi. 

Lue lisää

liidi  myynti  liidien tuottaminen  myynnin johtaminen  digitaalinen myyntisuppilo