<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Viimeisimmät kirjoitukset


Uusi markkinoinnin johtaminen

Johanna Virmavirta - 4.11.2016 16:54

Markkinoinnin digitalisaatio muuttaa myös markkinoinnin johtamista – verkon asettuminen osaksi lähes jokaisen kuluttajan arkea ja ostopäätöksiä, markkinoinnin automaatio, sisällöntuotanto, sosiaalisen median tarjoamat mahdollisuudet sekä erilaiset asiakkuuksien hallintaan tarkoitetut CRM- ja muut järjestelmät kukin asettavat uusia vaatimuksia markkinointiosaston johtoportaalle.

Lue lisää

markkinoinnin automaatio  markkinoinnin johtaminen  digitalisaatio


Markkinoinnin johtaminen ja nykyaika

Jani Aaltonen - 20.10.2015 7:12

Markkinoinnin johtaminen on muutoksessa. Kaikki yrityksen toiminnot ovat;) Panu Luukka kommentoi Twitterissä omaa markkinointijohtajan hakuprosessiaan. Panu haki Stella Kotipalvelut Oy:lle markkinointijohtajaa. Hakemuksia oli tullut 160 ja hakijoilla oli keskimäärin 5 seuraajaa Twitterissä.

Lue lisää

johtaminen  markkinoinnin johtaminen


Inbound ja markkinoinnin johtaminen

Tomi Yrjölä - 28.9.2015 21:16


Markkinointijohtajan uusi tuleminen

Moni suomalainen markkinointijohtaja yrittää tällä hetkellä johtaa osastoaan vanhan ohjekirjan mukaan, vaikka digitalisoitunut markkinoinnin ja myynnin arvoketju vaatii toisenlaista lähestymistä. Tilanne on nurinkurinen - ammattilaisina he seuraavat aikaansa, lukevat inboundista, markkinoinnin automaatiosta, ostamisen murroksesta jne. Kokemukseni mukaan harvalla on konkreettista käsitystä mitä muutos merkitsee organisaatiolle, miten tiimin kompetensseja tulisi kehittää, saatikka millä työkaluilla tulisi edetä. 

Lue lisää

markkinoinnin johtaminen  inbound-markkinointi


Markkinoinnin johtaminen ja erottuvuus digiajassa

Tomi Yrjölä - 2.7.2015 9:51


Internet of Things & markkinoijan uudet vaatteet

Istun kahvilassa Helsingin Katajanokalla ja katson miten meren äärellä iso ryhmä japanilaisia turisteja räpsii kuvia itsestään ja Suomen suvesta. Tokyosta hankitut kesäkuteet kastuvat läpimäriksi kun Itämeren aallot osuvat rantakallioon.

Miten he ovat löytäneet Suomen? Jonkinlainen markkinointi on tavoittanut heidät, mutta minkälainen? Matkailumarkkinointi on vaatinut vahvaa uudelleen-kalibrointia viime vuosina, sillä verkko ja digitaalisuus ovat sen suurimpia haasteita ja mahdollisuuksia. Sama kehitys pätee kaikkeen markkinointiin, sen johtamiseen ja soveltamiseen. 

Miten on erottuvuuden laita digiajassa?

 

Lue lisää

markkinoinnin johtaminen  Internet of Things  Erottuvuus


SMART-tavoitteet markkinoinnissa

Noora Salminen - 10.6.2015 15:05

Miksi markkinoinnille pitää ylipäätänsä asettaa tavoitteita? Siksi, että ilman selkeitä numeraalisia tavoitteita, et voi seurata kehitystäsi tai tietää onnistuneesi, sillä sinulla ei ole mitään mihin verrata suoritustasi. Ja mitä olisi markkinoinnin johtaminen ilman faktaan perustuvia päätöksiä? Ei ainakaan hyvää johtamista. Lue lisää

markkinoinnin mittaaminen  markkinoinnin johtaminen  markkinoinnin tavoitteet


B2B myynti ja markkinointi - aika astua samaan pöytään

Jani Aaltonen - 15.4.2015 7:55

Asiakkaiden hankinta on muuttunut oleellisesti viimeisten vuosien aikana. Suomessa moni yritys on huomannut muutoksen ja miettii nyt miten organisoitua tulevaisuutta varten. Samalla huomaamme monissa organisaatioissa myynnin elävän omassa poterossaan ja markkinoinnin omassa poterossaan. 

Lue lisää

myynti  myynnin johtaminen  markkinoinnin johtaminen  Myynnin murros