<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miten Chatbot helpottaa myyjän työtä


Chatbotti helpottaa asiakaspalvelua, takaa hyvän asiakaskokemuksen sekä auttaa myyntiä työssään. Katso miten ja kokeile meidän SalesBottia.


Jani Aaltonen
9.10.2017 11:24

Chatbotit tulevat nyt lujaa markkinoille. Tekoäly on siinä vaiheessa, että voimme simuloida ihmisen kanssa käytyjä keskusteluja ja luoda verkkoon nopeita kohtaamisia, joissa käymme kevyitä dialogeja asiakkaidemme kanssa ja palvelemme heitä silloin, kun he haluavat, siten kun he haluavat ja tavalla jonka he kokevat mielenkiintoiseksi.

Syyskuussa 2017 HubSpotin järjestämässä Inbound17-tapahtumassa kävi ilmi, että asiakkaat haluavat keskustella messaging-kanavin kautta. Messaging-kanavalla tarkoitetaan chattia. Chateista tyypillisimpiä ovat Facebook Messenger, Twitter, LinkedIn, Skype, Slack ja WhatsApp. Tässä listaus top 5 chat-applikaatiosta maailmanlaajuisesti. Tiesitkö, että maailmassa lähetetään yli miljardi (1 000 000 000) viestiä yrityksiin pelkästään Facebook Messengerin kautta? Luku on hurja. Kun mietit omaa vertaisryhmääsi (kollegat, asiakkaat, perhe, ystävät yms.) olet saattanut huomata, että enemmän ja enemmän kommunikoit erilaisten viestikanavien kautta. Tämä trendi lisääntyy ja antaa yrityksille sekä erityisesti myynnille ja asiakaspalvelulle suuret mahdollisuudet.

 

Inbound17: When ever a billion people do something

 

Mikä Chatbot on?

Chatbot on pieni chatti joka toimii sivuillasi, sosiaalisessa mediassa vaikkapa Facebookissa tai missä kanavassa haluatkaan kommunikoida asiakkaasi kanssa. Chatbot on tietokoneohjelma, joka on suunniteltu kommunikoimaan ihmisen kanssa. Ohessa Google Trends-raportti Chatbot-hakusanalla Suomen Googlesta. Chatbot-trendi elää ja voi hyvin myös meillä suomessa.

Google Trends: Chatbot-hakusana Suomessa

 

Chatbotin edut

Chatbot on vastaamassa kysymyksiin, kun henkilökuntasi ei ole paikalla. Voit siis palvella asiakkaitasi varmasti juuri silloin, kun he tarvitsevat apua. Voit poistaa sivuiltasi chatin, jossa on maininta: "Palvelemme 9-17 välillä". Nyt olet aina auki. Valmiina palvelemaan silloin, kun asiakkaasi palveluasi tarvitsee.

Asiakkaan konversioprosentti on suurin chat-keskusteluissa

HubSpot tutki kuinka messaging vaikuttaa kaupan toteutumiseen heidän omassa ekosysteemissään. Luvut ovat vakuuttavat. Jos potentiaalinen asiakas täytti formin verkkosivuilla, hänestä oli 0,7 % todennäköisyydellä tulossa asiakas. Kun asiakas varasi suoraan myyjän kalenterista ajan verkossa, todennäköisyys tulla asiakkaaksi oli 15 %. Kun asiakas aloitti chat-keskustelun, nousi todennäköisyys 20 %:iin. Eli joka 5. chatin aloittaja päätyi asiakkaaksi. Luku on huima.

Sales Communications otti omalla sivustollaan chatbotin kokeiluun syyskuussa 2017. Meidän omat kokemukset Chatbotista ovat syksyn 2017 beta-kierroksen jälkeen seuraavat: 4 % kaikista vierailijoista aloittaa botin kanssa dialogin eli keskustelun. Kaikista keskustelun aloittaneista 78 % käy keskustelun läpi, loppuun asti. Tämä luku on otettu etusivun vierailijoista.

SalesBot luvut syyskuu 2017

Kun botti räätälöidään asiakkaan intention mukaan ja pidetään huoli kontekstista (oikea viesti oikeassa paikassa) ja rakennetaan sivuston sisällön mukaisesti, luvut menevät todella mielenkiintoiseksi. Teimme blogin, kun voitimme vuoden HubSpot-partneri-palkinnon toisen kerran peräkkäin.

SalesCommin Salesbot blogissa

Tällä sivustolla botti näytettiin 415 kertaa vierailijoille ensimmäisen 5 päivän aikana. Sama 4 % aloitti keskustelun botin kanssa ja 80 % vei botin loppuun. 33 % botin kanssa loppuun asti keskustelleista olivat määrittelyjemme mukaisesti laadukkaita liidejä. Eli tuotimme yhdellä blogikirjoituksella 4 myyntivalmista liidiä robottiavusteisesti 5 viiden päivän aikana. Tämä, jos mikä kiinnostaa myyntiä ja myynnin johtoa. Botti auttaa yritystäsi kasvamaan.

SalesBot luvut yksittäisessä blogitekstissä, syyskuu 2017

 

Miten Chatbottia voi käyttää?

Bottia voit käyttää helposti mm. seuraaviin tehtäviin:

  • Vastata nopeasti asiakkaasi kysymyksiin kellonajasta riippumatta
  • Laadullistaa sivuston liikenne ja tuottaa myynnille liidejä
  • Laadukkaat asiakkaasi voivat varata suoraa myyjän kalenterista ajan
  • Voit korvata sivustolla olevat lomakkeet botilla ja näin parantaa asiakaskokemusta
  • Voit myydä suoraa asiakkaallesi tuotteesi tai palvelusi
  • Asiakkaasi voi suorittaa maksun botin kautta
  • Voit kerätä blogitilauksia ja kerryttää sähköpostimarkkinointilistaasi
  • Voit ohjata asiakkaasi oikealle asiakaspalvelijalle (botti toimii myös ihmisen kanssa hienosti)
  • Botti voi kouluttaa asiakastasi

Botti taipuu mihin tahansa tilanteeseen asiakkaasi kanssa, jossa dialogilla on paikkansa. Olemme rakentaneet sivustollemme erilaisia botteja. Surffaile ja tutki miltä ne vaikuttavat. Saat samalla kokemuksen, kuinka botit toimivat. Kokeile myös meidän omaa SalesBottia klikkaamalla alla olevaa banneria.

 Chatbot

 

Olen Sales Communications:in toimitusjohtaja ja HubSpot accredited trainer. Olen erikoistunut inbound-markkinointiin ja tekemään verkkovierailijoista myyntiliidejä sekä tukemaan asiakkaitamme myyntiprosessien tehostamisessa ja myyntisyklien lyhentämisessä.

Lisää luettavaa: B2B-myynti  trendit  Myynnin murros  myynnin työkalut  Chatbot