<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kuinka yritysblogilla voidaan tuottaa liidejä?

1601.2019

HubSpotInbound-markkinointi

Kuuntele blogi

Kuinka yritysblogilla voidaan tuottaa liidejä?
2:17

aysblotunneli

Tutkimusten mukaan bloggaamiseen kannattaa panostaa. Yritykset, jotka bloggaavat generoivat 67% enemmän liidejä kuin yritykset ilman blogia, HubSpotin liidien generointia mittaava tutkimus toteaa.

Liidien määrä alkoi nousta hieman yli 20 artikkelin julkaisemisen jälkeen. Tutkimuksen mukaan liidien määrään vaikuttivat myös indeksoitujen sivujen ja avainsanojen määrä Googlessa sekä sosiaalisen median ja erityisesti Twitterin käyttö.

Mihin liidien generointi yritysblogissa perustuu?

Kaiken perustana on arvokkaan lukijalle hyödyllisen sisällön tuottaminen. Sisältöä suunniteltaessa lähde liikkeelle asiakkaiden haasteista. Mistä he haluavat tietää lisää ja mitkä aiheet kiinnostavat heitä? Kirjoita ensisijaisesti lukijoillesi, mutta ota huomioon myös hakukoneet. Jokainen blogipostaus on mahdollisuus lisätä näkyvyyttäsi hakukoneissa ja mahdollistaa sivujesi löytyminen luonnollisissa (organic) hauissa. Valitse siis hakusanataistelusi ja optimoi jokainen kirjoitus löytymään avainsanojen avulla. Enemmän sisältöä tarkoittaa enemmän kävijöitä ja enemmän potentiaalisia asiakkaita.

  • Hyödyllinen sisältö tuo sivuille uusia kävijöitä
  • Parempi näkyvyys hakukonetuloksissa
  • Enemmän sisältöä = enemmän kävijöitä = enemmän mahdollisuuksia

Lataa 10 kohdan opas yritysbloggaamiseen

Miten muutan anonyymit kävijät liideiksi?

Pelkkä bloggaaminen ei riitä liidien tuottomäärien nostamiseksi vaan anonyymit lukijat pitää konvertoida liideiksi. Konvertointi toteutetaan laskeutumissivujen eli ländäreiden avulla, joille kävijä jättää yhteystietojaan vastineeksi ladattavasta sisällöstä. Ladattava sisältö voi olla esimerksi aiheeseen liittyvä e-kirja tai opas. Lukija ohjataan ländärille blogissa olevan CTA:n eli linkin kautta. 

  • Lisää blogikirjoitukseen relevantti CTA, joka johtaa ländärille
  • Ländärillä liidit konvertoituvat anonyymeista kävijöistä liideiksi

Mittaa, analysoi ja tee päätöksiä 

Tuloksien mittaaminen ja analysointi on tärkeää, jotta saat käsityksen siitä millainen ROI bloggaamisellasi on. Mittaa ainakin eri avainsanojen toimivuutta, mitä aiheet ovat suosituimpia ja mitkä postaukset konvertoivat liidejä.

    • Mittaa tuloksia
    • Analysoi
    • Tee tarvittavat toimenpiteet

  

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.