<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

SalesComm houkutteli sisällöntuottajaksi

1109.2017

Inbound-markkinointi

Mitä tulee isona sellaisesta tytöstä, joka istuu viikonloppuisin äitinsä kollegan työhuoneessa mainostoimistossa piirtämässä valopöydän ääressä? Tai varhaisteinistä, joka mittaa kesäloman onnistumista luettujen romaanien lukumäärällä? Kirjallisuustieteen opiskelijasta, jonka mielestä postmodernismin teoriat ovat kertakaikkisen valloittavia?

Katja Heikkiläinen, sisällöntuottaja

Elämä heittelee. Piti tulla copywriter, mutta tulikin valtion virkamies sosiaali- ja terveyssektorille, strateginen neuvonantaja kansainväliseen terveysjärjestöön, prosessikehittäjä ja projektityökalujen rakentaja. Oli eläkevirka ja suodatinkahvista patinoitunut muki. Kunnes tapahtui Jani Aaltonen.

 

Oikea viesti oikeille asiakkaille

Olin juuri suorittanut työn ohella tuotekehittäjän erityisammattitutkinnon ja innostunut palvelumuotoilusta. Vein oppeja käytäntöön omiin kehittämisprojekteihini, mutta jokin tökki: asiakkaiden tarpeet kyllä tulivat kuulluksi, mutta päätöksentekijöitä oli vaikeaa saada sitoutumaan niihin vastaamiseen. Halusin digitalisoida prosesseja ja säästää rahaa, mutta miksi se oli niin vaikeaa? Olin pettynyt itseeni: kaikki nämä minun loistavat ideani ja briljantit kehittämissuunnitelmani, eikä ketään tunnu kiinnostavan – puhuinko vääristä asioista vai väärällä tavalla?

Koska tiesin osaavani asiani, päättelin, että vika oli viestinnässä ja aloin etsiä työkaluja korjatakseni tilanteen. Lähdin tutkimusretkelle verkkoon, päädyin Sales Communicationsin sivuille ja latasin sieltä inbound-markkinoinnin materiaalia omaan käyttööni. Koska olin jättänyt sivulle yhteystietoni, aloin saada kutsuja Jani Aaltosen webinaareihin. Vilkaisin yhden, kiinnostuin, vilkaisin toisenkin. Lähetin linkin työkaverille: tässä on draivia ja oikea pointti! Ei ne meitä kuuntele, jos ne ei saa jotain hyötyä, ja jos ne ei saa hyötyä, ei ne sitoudu. Inboundia nyt myös sisäiseen sitouttamiseen ja sassiin!

 

Kokemista ja tekemistä

Aloin vaivihkaa tarkastella maailmaa yhä enemmän asiakaskokemuksen näkökulmasta. Halusin vähemmän byrokratiaa, enemmän tekemistä. Tavoitteita, mittareita, tuloksia. Ja halusin saada kirjoittaa. Keski-iän kynnyksellä sisäinen pikkutyttöni polkaisi jalkaansa ja muistutti, että elämänsä suuntaa voi myös muuttaa. Kypsyttelin ja pohdiskelin, epäröin. Sitten bongasin LinkedInissä tutunnäköisen miehen, joka kertoi etsivänsä sisällöntuottajaa. Keskustelimme, mietiskelimme, ja muutamaa kuukautta ja yhtä asiakasprojektia myöhemmin tarjoilin läksiäiskahvit virkamieskavereilleni ja pakkasin patinoituneen kahvimukini muistojen laatikkoon. Meillä on nyt toimistolla espressoa eikä yhtään närästä.

Kahvikuppi ja sisällöntuottaja 

Nuorempana suorittamallani mainonnan peruskurssilla kerroin, että haaveeni olisi osata kirjoittaa vetävästi traktoreista: jostakin sellaisesta, joka on kaukana omasta elämänpiiristäni ja joka oikeasti haastaa osaamiseni. Tämän haaveen täyttymiseen on nyt mahtavat mahdollisuudet: asiakasyritysten toimialat ovat paljon moniulotteisempia kuin osasin ajatellakaan. Sisältömarkkinoinnin maailma on minulle uutta, mutta sen oppiminen on energisoivaa. Uudet kollegani ovat vetäneet minut heti mukaan tekemiseen, neuvoneet ja opastaneet kärsivällisesti, ja ottaneet mukaan mahtavaan porukkaan. Toimistossa on valtava määrä osaamista ja sitoutuneisuutta – ja hyvää fiilistä.

 

Lisäarvoa prosessiosaamisesta

Sisällöntuotannon lisäksi tontilleni kuuluu prosessikehittäminen. Haluan tuoda sen parissa mittariin kertyneet työvuodet myös lisäarvoksi asiakkaille: minun tehtäväni on bongata, voiko asioita tehdä paremmin, helpommin tai hyödyllisemmin, ja tehdä konkreettisia kehittämisliikkeitä. Sales Communicationsilla tekeminen on notkeaa ja se tuntuu omannäköiseltä jo nyt. On mahtavaa olla mukana. 

 

New Call-to-action

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.