<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Frankenstein - markkinoinnin järjestelmä

0801.2019

Markkinoinnin automaatioMarkkinointi

Kuuntele blogi

Frankenstein - markkinoinnin järjestelmä
2:37

Olen pohtinut paljon yritysten markkinoinnin tavoitteita, prosesseja ja systeemejä. Markkinointi käyttää paljon erillisiä järjestelmiä ja ohjelmistoja tuottaakseen liidejä myynnille ja kasvattaakseen tunnettuutta kohdeasiakkaiden keskuudessa.

Kun mietimme millä kokonaisuudella markkinointi joutuu työtään tekemään, ei asetelmaa käy kateeksi. Markkinoinnin johtaminen on vaikeaa ja resursseja kuluu hukkaan.

Useat eri järjestelmät hallitsevat budjettia ja ajankäyttöä. Myynnillä on helpompaa. Myynnillä on CRM. Sitä kautta hallitaan myynnin ajankäyttöä, suoritteita, liidejä, asiakaskohtaamisia, mahdollisuuksia, tarjouksia ja kauppoja. Markkinoinnilla asia on toisin. On Snoobia, Fonectaa, Postiviidakkoa, Lyytiä, Google Analyticsiä, Wordpressiä, Drupalia, eMaileria, Exceliä, Google Adwordsiä, Facebookia, Twitteriä ja kaikkea.

Elämmme evoluution sitä vaihetta, jossa erillisistä osista kasattua markkinoinnin maailmaa voidaan hyvin kuvata käyttäen Frankenstein-analogiaa. Hirviö, joka koottiin eri palasista ja joka lopuksi tuhosi luojansa. Melko kuvaavaa eikö totta. Kun yrität saada kuvaa kokonaisuudesta on se mahdotonta. Lukemattomien excel-jumppien jälkeen saat aikaiseksi kyhäelmän raportointia joka ei vastaa todellisuutta ja jota on todella vaikea esitellä pokkana johdolle. 

Varaa aika HubSpot-demoon

Impressiot, klikit ja myyntikäynnit eivät kerro koko totuutta. Näin ollen olet tilanteessa jossa kulmahuone ei ota sinua vakavasti ja myynnin CRM:stä tuleva raportointi ajaa ylitsesi mennen tullen. On helpompi ymmärtää käyntejä, mahdollisuuksia, tarjouksia ja kauppoja. Markkinoinnin tekeminen ja markkinoinnin raportointi tulee uudistaa.

Markkinoinnin tulisikin luopua useista eri järjestelmistä ja yhteistyökumppaneista ja keskittää resurssit tehokkaasti. Vanha totuus on - terävällä kärjellä tulee tuloksia ja haulikolla menee ohi. Markkinoinnin tavoitteet, prosessit ja raportointi joka linkittyvät yrityksen CRM- järjestelmään tuottaa tietoa markkinoinnin tehokkuudesta ja asiakkaiden reaktioista. Tämä puolestaan helpottaa myynnin- ja markkinoinnin johtamista ja toteuttamista. Liidien generointi tehostuu esim. eri kanavien painotuksia muuttamalla ja viemällä prosessi yhden luukun alle.

Franken-systeemi kannattaa heti lopettaa ja uudistaa prosessit. Tulevaisuudessa B2B-markkinointi ei jakaudu usean järjestelmän, prosessin ja yhteistyökumppanin viidakoksi vaan keskittyy markkinoinnin automaation kautta osaksi yrityksen myynnin prosessia. Markkinoinnin järjestelmä pitää markkinoinnin johtamisen yksinkertaisena.

 

Tilaa blogimme, joka on täynnä timanttista sisältöä koskien markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.