<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Drift chatbot - keskustele asiakkaasi kanssa 24/7/365


Asiakkaat ovat sivuillasi 24/7/365, oletko sinä? Drift chatbot päivystää sivuillasi ja huolehtii asiakkaistasi silloin, kun et itse ole paikan päällä.


Jael Nyman
14.5.2018 14:33

Me Sales Communicationsillä huomasimme, että asiakkaamme ovat sivuillamme vuorokauden jokaisena tuntina, vuoden ympäri. Otimme siksi käyttöön Drift chatbotin, joka buukkaa tapaamisia ja vastaa asiakkaiden kysymyksiin silloin, kun emme itse ole paikalla. Mitä Drift kustantaa ja miten se toimii? Yhdessä Driftin Michele Albanesen kanssa järjestimme webinaarin, jossa kerroimme lisää aiheesta.

Ei ole pitkä aika siitä, kun asiakkaat elivät aukioloaikojen armoilla. Kauppaan pääsi vain tiettyinä päivinä ja tiettyihin aikoihin. Elämme tällä hetkellä suurta murrosta, jossa käsityksemme ajasta ja työnteosta muuttuu radikaalisti. Ennen vanhaan asiakkaasi odottivat sinua ja kaupanteko käytiin sinun ehdoillasi. Tänään asiakkaat ovat tottuneet saamaan vastauksia heti ja mikäli näin ei tapahdu, saatat menettää heidät kilpailijalle.

Tiedätkö itse milloin asiakkaasi vierailevat sivuillasi? Todennäköisesti he ovat siellä 24/7 vuoden jokaisena päivänä, etsimässä tietoa ja vastauksia kysymyksiinsä.

- Kun analysoimme liikennettä nettisivuillamme, huomasimme kaksi asiaa. Liikennettä oli kellon ympäri ja lähes 50 prosenttia tästä liikenteestä tapahtui normaalin työajan ulkopuolella, kertoo Sales Communicationsin toimitusjohtaja Jani Aaltonen.

Drift chatbotin käymät keskustelut eri kellonaikoina

Keskustelu sivuillamme. Kuten kuvasta näkyy, lähes 50 prosenttia keskustelusta tapahtuu normaalin työajan ulkopuolella. 

Inhimillisempi ostokokemus

Vuorovaikutteinen markkinointi, eli conversational marketing, vastaa tähän muutokseen pyrkimällä helpottamaan keskustelua asiakkaan kanssa. Driftin partneriohjelman ja asiakasmenestyksen johtaja Michele Albanese, puhui aiheesta 8.5.2018 webinaarissamme Chatbotit B2B-myynnissä kasvun mahdollistajana.

- Conversational marketing tarkoittaa sitä, että voimme kohdata asiakkaat reaaliaikaisesti ja voimme tavata ostajat silloin kun he ovat valmiita juttelemaan meidän kanssamme. Luomme inhimillisempää ostokokemusta, hän kertoo.

 

 

 

Tehokas työväline

Conversational marketing tapahtuu esimerkiksi Drift chatbotin avulla, joka vastaa asiakkaiden kysymyksiin kun et itse ole paikan päällä. Drift chatbot toimii myös ikään kuin assistenttinasi ja hoitaa tapaamisten buukkaamisen.

- Tavoite tässä on saada botit hoitamaan kaiken tylsän työn puolestasi. Näin voit keskittää energiasi siihen, että huolehdit asiakkaistasi, jatkaa Albanese.  

Testaa Drift chatbottia

Botti on usein myös ihmistä nopeampi. Forbesin haastattelussa Driftin perustaja ja toimitusjohtaja David Cancel kertoo, että Driftin avulla prosessi, joka on saattanut kestää viikkokausia, voidaan hoitaa muutamassa päivässä. Lue lisää chatbotin hyödyistä blogikirjoituksestamme.

Mutta miten paljon resursseja Driftin käyttöönotto vaatii? Löytyykö edullisempia versioita startupeille? Ja mitkä ovat botin mahdollisuudet rekrytoinnissa? Muun muassa näistä aiheesta keskusteltiin webinaarissamme 8.5.2018 Chatbotit B2B-myynnissä kasvun mahdollistajana. Tallenne webinaarista yllä. 

 

Chatbot B2B-myynnissä

 

Sisällöntuottaja ja inbound-strategisti. Jael on viestinnän monitaituri, joka tuottaa mielenkiintoista sisältöä aiheesta kun aiheesta. Hän on tehnyt tuloksia tuottavaa sisältöä mitä erilaisimpiin kanaviin - blogeihin, verkkosivuille, sovelluksiin ja jopa peleihin. Kun Jael ei kirjoita hänet voi löytää vaikkapa salsabändin harjoituksista laulamassa.

Lisää luettavaa: Chatbot  inbound-markkinointi  inbound-myynti  markkinoinnintrendit2018  B2B-myynti